Ухвала
від 21.08.2022 по справі 535/714/22
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 535/714/22

Провадження № 2/535/303/22

Ухвала

22 серпня 2022 року

Котелевський районний суд Полтавської області,

у складі: головуючого судді Нечипоренко І.М., за участю секретаря судового засідання Носачової І.В., розглянув у підготовчому засіданні цивільну справу № 535/714/22,

найменування (ім`я) сторін та інших учасників справи:

позивач: ОСОБА_1 ,

відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Зоря»,

вимоги позивача: про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом її витребування та повернення, скасування запису про право оренди.

Питання, що вирішується ухвалою.

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, у якому просить усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою шляхом витребування її та повернення позивачу, скасувати запис про право оренди.

Відповідно до ухвали суду від 14.07.2022 прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання.

Представник позивача-адвокат СідькоС.І.у підготовчезасідання нез`явилася,надавши клопотання,у якомупросить провестипідготовче засіданняпризначене на22.08.2022без їїучасті тавитребувати:у Головногоуправління пенсійногофонду Українив Полтавськійобласті оригіналархівної пенсійноїсправи,у якіймістяться оригіналипідпису померлої ОСОБА_2 ;у Aакціонерноготовариства «Укрпошта»витребувати оригінали відомостейпро виплатупенсії ОСОБА_2 за періодз грудня2016року погрудень 2020року.У обґрунтуванняклопотання зазначено,що длявстановлення істиниу справіта підтвердженнясправжності підписуу спірнихдокументах необхіднопровести судово-почеркознавчуекспертизу,для проведенняякої необхіднідокументи зоригінальним підписом ОСОБА_2 .Відповіддю АТ«Укрпошта» наадвокатський запитпредставника позивачабуло відмовленноу наданніоригіналів документівчерез відсутністьзгоди ОСОБА_2 на обробкуїї персональнихданих.Відділ обслуговуваннягромадян №4управління обслуговуваннягромадян ГУПФУкраїни вПолтавській областіна адвокатськийзапит представникапозивача надаввідповідь,у якійповідомив,що вматеріалах архівноїпенсійної справинаявна заявавід 04.08.1983про призначенняпенсії завіком,у якійміститься оригіналпідпис ОСОБА_2 . Таким чином, у зв`язку з необхідністю доведення факту підроблення підпису ОСОБА_2 у договорі оренди землі № 324 виникає потреба у витребуванні даних доказів. Представник відповідача не заперечує проти задоволення клопотання про витребування зазначених доказів.

Представник відповідача - директор ТОВ «Зоря» Кадесніков В.Г. у підготовче засідання не з`явився, надавши клопотання у якому просить провести підготовче засідання призначене на 22.08.2022 без його участі, не заперечує проти клопотання представника позивача про витребування доказів та просить витребувати у Центрального офісу Акціонерного товариства «Райффайзен Банк» інформацію щодо оформлення документів для відкриття карткового рахунку фізичної особи № НОМЕР_1 та випущення платіжної картки Visa Classic № НОМЕР_2 на ім`я ОСОБА_2 , а саме: яка процедура оформлення карткового рахунку для людей похилого віку, які за станом здоров`я не взмозі самостійно з`явитися до відділення AT «Райффайзен Банк» для відкриття карткового рахунку фізичної особи та отримання платіжної картки в рамках пайового проекту; чи необхідна особиста присутність фізичної особи при відкритті карткового рахунку та отриманні випущеної платіжної картки; яким чином проводилося відкриття карткового рахунку та видача платіжної картки ОСОБА_2 ; чи зараховувалися на платіжну картку Visa Classic № НОМЕР_2 на ім`я ОСОБА_2 пайові виплати від TOB «Зоря», за які роки, чи були зняті грошові кошти з платіжної картки Visa Classic № НОМЕР_2 на ім`я ОСОБА_2 , перераховані TOB «Зоря». У обґрунтування клопотання зазначено, що для розгляду даної справи представником відповідача - адвокатом НазаревичемІ.Р. подавався адвокатський запит №36 від 08.08.2022 до Центрального офісу АТ «Райффайзен Банк». Відповіді на даний запит до цього часу не отримано. Інформація, яку може надати Центральний офіс АТ «Райффайзен Банк» щодо процедури оформлення карткових рахунків, видачі платіжних карток, зарахування та зняття із платіжної картки ОСОБА_2 грошових коштів, може встановити і підтвердити обставини, які мають значення для вирішення даного спору. Представник позивача та позивач не заперечують проти задоволення клопотання та витребування доказів.

Представник позивача не заперечує проти клопотання представника відповідача про витребування доказів, про що надала відповідну заяву.

Враховуючи наведене та положення ч. 2ст. 198 ЦПК України, суд дійшов висновку, що неявка сторін не є перешкодою для вирішення клопотань сторін у підготовчому засіданні без їх участі.

Як передбачено п. 7 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Оскільки для вирішення справи по суті, суду необхідно дослідити письмові докази, що мають значення для справи, а також з метою проведення судово-почеркознавчої експертизи та враховуючи, що у сторін є складнощі з отриманням зазначених письмових доказів, у суду маються підстави для витребування вищевказаних доказів.

Пунктом 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України передбачено, що суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні, зокрема у випадках витребування нових (додаткових) доказів.

Враховуючи вимоги п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні оголошується перерва.

За змістом ч. 6 ст. 198 ЦПК України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Керуючись ст.ст. 197-198, 258-260 ЦПК України, суд

постановив:

Задовольнити клопотання представника позивача та представника відповідача про витребування доказів.

Витребувати у Головного управління пенсійного фонду України в Полтавській області (вул. Соборності. буд. 66, м. Полтава, 36014, код ЄДРПОУ 13967927):

- оригінал архівної пенсійної справи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживала за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_3 .

Витребуватиу Aкціонерного товариства «Укрпошта» (вул. 1100-річчя Полтави, буд. 2, м. Полтава, 36000) оригінали відомостей про виплату пенсії ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживала за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_3 , за період з грудня 2016 року по грудень 2020 року.

Витребувати у Центрального офісу Акціонерного товариства «Райффайзен Банк» (код ЄДРПОУ 14305909, місцезнаходження: 01011, м. Київ, вул. Лєскова, буд. 9) інформацію щодо оформлення документів для відкриття карткового рахунку фізичної особи № НОМЕР_1 та випущення платіжної картки на ім`я ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_3 ), а саме:

- яка процедура оформлення карткового рахунку для людей похилого віку, які за станом здоров`я не в змозі самостійно з`явитися до відділення AT «Райффайзен Банк» для відкриття карткового рахунку фізичної особи та отримання платіжної картки в рамках пайового проекту;

- чи необхідна особиста присутність фізичної особи, при відкритті карткового рахунку та отриманні випущеної платіжної картки;

- яким чином проводилося відкриття карткового рахунку та видача платіжної картки ОСОБА_2 ;

- чи зараховувалися на платіжну картку Visa Classic № НОМЕР_2 на ім`я ОСОБА_2 пайові виплати від TOB «Зоря», за які роки, чи були зняті грошові кошти з платіжної картки Visa Classic № НОМЕР_2 на ім`я ОСОБА_2 , перераховані TOB «Зоря».

Докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Суд може також уповноважити заінтересовану особу, яка бере участь у справі, одержати доказ для представлення його суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

За клопотанням сторони суд інформує в судовому засіданні про виконання його вимог щодо витребування доказів.

Визначити строк надання доказів 30.09.2022.

У підготовчому засіданні оголосити перерву до 10.10.2022.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включається до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І.М. Нечипоренко

СудКотелевський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення21.08.2022
Оприлюднено24.08.2022
Номер документу105839557
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —535/714/22

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 23.12.2022

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Нечипоренко І. М.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Нечипоренко І. М.

Ухвала від 13.07.2022

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Нечипоренко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні