Ухвала
від 18.08.2022 по справі 190/1075/22
П'ЯТИХАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 190/1075/22

Провадження №2-а/190/13/22

УХВАЛА

19 серпня 2022 року м.П`ятихатки

Суддя П`ятихатського районного суду Дніпропетровської області Кудрявцева Ю.В., розглянувши матеріали адміністративного позову за позовом ОСОБА_1 до Адміністративної комісії при виконавчому комітеті П`ятихатської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності,-

встановила:

Позивач звернулася до П`ятихатського районного суду Дніпропетровської області з позовом до Адміністративної комісії при виконавчому комітеті П`ятихатської міської ради Кам`янського району дніпропетровської області про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Згідно зі ст.ст.19-20,25-27 КАС Українизазначений спір належить до компетенції П`ятихатського районного суду Дніпропетровської області як адміністративного суду.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст.160,161 КАС України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, передбачені ст.ст.169,170 КАС України, відсутні. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ст.ст.12,257 КАС України, з огляду на те, що параграфом 2 «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» глави 11, визначається, що розгляд справ з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності (ст.286 КАС України) віднесено до категорії термінових адміністративних справ, дану справу належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч.5ст.262 КАС Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Крім того, позивачем у позовній заяві заявлене клопотання про витребування у відповідача для огляду в судовому засіданні матеріалів справи адміністративної комісії про притягшення її до адміністативної відповідальності.

Суддею враховується, що згідно з ч.7ст.161 КАС Українидо заяви про визнання індивідуального акта протиправним чи адміністративного договору недійсним додається також оригінал або копія оспорюваного акта чи договору або засвідчений витяг з нього, а у разі відсутності акта чи договору у позивача - клопотання про його витребування.

Відповідно до ч.ч.1, 3ст.80 КАС Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З огляду на викладене, приймаючи до уваги предмет спору, а також те, що докази, про витребування яких просить позивач, мають суттєве значення для з`ясування дійсних обставин справи, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суддя вважає клопотання позивача таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12,80,161,171,248,268-272,286,293-295 КАС України, суддя,

постановила:

Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Адміністративної комісії при виконавчому комітеті П`ятихатської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

За правилами спрощеного позовного провадження призначити судове засідання на 14.00 год. 06 вересня 2022 року з повідомленням (викликом) сторін, яке відбудеться в приміщенні П`ятихатського районного суду Дніпропетровської області за адресою: вул.Шевченка, 114 м.П`ятихатки Дніпропетровської області.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язатиАдміністративну комісіюпри виконавчомукомітеті П`ятихатськоїміської радиКам`янськогорайону Дніпропетровськоїобласті устрок до06.09.2022надати судукопію справипро притягненнядо адміністративноївідповідальності ОСОБА_1 .

Запропонувати відповідачу у строк до 06.09.2022 подати відзив на позов, який повинен відповідати вимогамст.162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, та роз`яснити, що у разі ненадання ними відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до вимог ч.3ст.162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копії відзиву та доданих до нього документів повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч.4ст.159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://px.dp.court.gov.ua.

Копії ухвали разом з інформацією про права та обов`язки направити учасникам справи,копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів - відповідачу.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя П`ятихатського районного суду

Дніпропетровської області Кудрявцева Ю.В.

Дата ухвалення рішення18.08.2022
Оприлюднено24.08.2022
Номер документу105842053
СудочинствоАдміністративне
Сутьпритягнення до адміністративної відповідальності

Судовий реєстр по справі —190/1075/22

Рішення від 06.10.2022

Адміністративне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 05.09.2022

Адміністративне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 18.08.2022

Адміністративне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні