Ухвала
від 21.08.2022 по справі 910/15985/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

22.08.2022Справа № 910/15985/19

Суддя Картавцева Ю.В., розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Т.М.М.» про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Господарського суду міста Києва від 20.07.2020 у справі № 910/15985/19

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Пауер Енерджи»

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Т.М.М.»

про стягнення 372 408,62 грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Пауер Енерджи» звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Т.М.М.» про стягнення 372 408,62 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач в порушення норм чинного законодавства України та укладеного сторонами контракту від 12.06.2018 № 1/18 неналежним чином виконав взяті на себе зобов`язання з оплати наданих послуг, у зв`язку з чим просить стягнути з відповідача заборгованість у розмірі 154 377,25 грн та пеню у розмірі 218 031,37 грн.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 20.07.2020, залишеним без змін постановою Північного апеляційного господарського суду від 09.02.2021 у справі №910/15985/19 позов задоволено частково. Стягнуто з ТОВ "Фірма Т.М.М." на користь ТОВ "Пауер Енерджи" заборгованість у розмірі 154 377, 25 грн, пеню у розмірі 22 037, 07 грн та витрати по сплаті судового збору. В іншій частині позову щодо вимог про стягнення 195 994, 30 грн пені відмовлено.

Ухвалою Верховного Суду від 17.03.2021 відмовлено у відкритті касаційного провадження у справі №910/15985/19 за касаційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Т.М.М.» на рішення Господарського суду міста Києва від 20.07.2020 та постанову Північного апеляційного господарського суду від 09.02.2021.

16.08.2022 через відділ діловодства суду від відповідача надійшла заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

За наслідками проведеного повторного автоматизованого розподілу зазначену заяву передано на розгляд судді Картавцевій Ю.В.

Дослідивши подані матеріали, суд дійшов до висновку, що вказана заява підлягає залишенню без руху, з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 322 Господарського процесуального кодексу України заява про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами за формою і змістом повинні відповідати вимогам цього Кодексу щодо оформлення позовних заяв до суду першої інстанції. У заяві про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами зазначаються: 1) найменування суду, якому адресується заява, номер справи; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, за наявності; 3) інші учасники справи; 4) судове рішення, про перегляд якого подано заяву; 5) нововиявлені або виключні обставини, якими обґрунтовується вимога про перегляд судового рішення, і дата їх відкриття або встановлення; 6) посилання на докази, що підтверджують наявність нововиявлених або виключних обставин. До заяви додаються: 1) документи, що підтверджують надіслання іншим учасникам справи копії заяви та доданих до неї документів; 2) документ про сплату судового збору; 3) докази, що підтверджують наявність нововиявлених або виключних обставин; 4) документ, який підтверджує повноваження представника особи, яка подає заяву, - якщо заява підписана таким представником; 5) клопотання особи про витребування копії рішення міжнародної судової установи, юрисдикція якої визнана Україною, в органу, відповідального за координацію виконання рішень міжнародної судової установи, якщо її немає у розпорядженні особи, яка подала заяву, - у разі подання заяви про перегляд судового рішення з підстави, передбаченої пунктом 2 частини третьої статті 320 цього Кодексу; 6) у разі пропуску строку на подання заяви - клопотання про його поновлення.

Приписами ч. 3 ст. 323 ГПК України визначено, що до заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими чи виключними обставинами, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 322 цього Кодексу, застосовуються правила статті 174 цього Кодексу.

Так, відповідачем не дотримано п. 1, 2 ч. 2 ст. 322 ГПК України, оскільки, у заяві вказано адресу місцезнаходження позивача - 04074, місто Київ, вулиця Вишгородська, 4, тоді-як відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань адресою місцезнаходження позивача є наступна: 04074, місто Київ, вулиця Вишгородська, будинок 28/1, квартира 1.

Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 322 ГПК України до заяви додається документ про сплату судового збору.

Відповідно до ч. 2 ст. 123 Господарського процесуального кодексу України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ч.2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" ставки судового збору встановлюються у таких розмірах, зокрема, за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду; заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду; апеляційної скарги на судовий наказ, заяви про перегляд судового рішення у зв`язку з нововиявленими обставинами - 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги

Відтак, звертаючись до суду з заявою про перегляд судового рішення у зв`язку з нововиявленими обставинами, відповідач мав сплатити судовий збір у розмірі 8 379,19 грн (5586,13 х 150%).

Разом з тим, відповідачем до заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами долучено платіжне доручення № 3879 від 09.08.2022 про сплату судового збору у розмірі 4 500,00грн, а тому відповідачем не виконано вимог Господарського процесуального кодексу України щодо надання доказів сплати судового збору у встановленому розмірі (сума недоплати судового збору становить 3 879,19 грн).

Поряд з цим, відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 322 ГПК України до заяви додаються документи, що підтверджують надіслання іншим учасникам справи копії заяви та доданих до неї документів.

Разом з цим, заяву та додатки до заяви направлені відповідачем за адресою 01042, м. Київ, бул. М. Приймаченко, 8, кв. 1 , тоді-як адресою місцезнаходження позивача згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є 04074, місто Київ, вулиця Вишгородська, будинок 28/1, квартира 1.

За змістом ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно із ч. 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Суд відзначає, що з метою усунення встановлених недоліків заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами відповідач має зазначити адресу місцезнаходження юридичної особи позивача, яка відповідає відомостям з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; надати докази сплати (доплати) судового збору у встановленому порядку та розмірі (3 879,19грн); надати докази, які підтверджують направлення позивачу копії заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами з додатками на адресу місцезнаходження юридичної особи позивача: є 04074, місто Київ, вулиця Вишгородська, будинок 28/1, квартира 1.

За таких обставин, заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Т.М.М.» про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами підлягає залишенню без руху.

Суд звертає увагу відповідача на те, що відповідно до ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України якщо відповідач не усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із заявою.

На підставі викладеного та керуючись ст. 174, ч. 2 ст. 232, ст.ст. 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Т.М.М.» про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами залишити без руху.

2. Встановити відповідачу спосіб усунення недоліків заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами:

- зазначити адресу місцезнаходження юридичної особи позивача, яка відповідає відомостям з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- надати докази сплати (доплати) судового збору у встановленому порядку та розмірі (3 879,19 грн);

- надати докази, які підтверджують направлення позивачу копії заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами з додатками на адресу місцезнаходження юридичної особи позивача: є 04074, місто Київ, вулиця Вишгородська, будинок 28/1, квартира 1.

3. Встановити відповідачу строк для усунення недоліків - протягом семи днів з дня вручення даної ухвали.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В. Картавцева

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.08.2022
Оприлюднено26.08.2022
Номер документу105860772
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —910/15985/19

Рішення від 04.10.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

Ухвала від 04.09.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

Ухвала від 21.08.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Стратієнко Л.В.

Ухвала від 13.04.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Стратієнко Л.В.

Ухвала від 17.03.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Стратієнко Л.В.

Постанова від 09.02.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 26.01.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 14.12.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 09.11.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні