Ухвала
від 21.08.2022 по справі 910/3694/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

22.08.2022Справа № 910/3694/22За заявою Адвокатського бюро "Ярослава Піскового" (25006, Кіровоградська обл., м. Кропивницький, вул. В.Чорновола, 1в, офіс 542, ідентифікаційний номер 42992907)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр технологій транспорту" (02091, м. Київ, вул. Тростянецька, 6Г, ідентифікаційний номер 42328338)

про банкрутство

Суддя Мандичев Д.В.

Представники учасників: не з`явилися.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Адвокатське бюро "Ярослава Піскового" (код ЄДРПОУ 42992907) звернулося до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр технологій транспорту" (код ЄДРПОУ 42328338) у зв`язку із наявною та непогашеною заборгованістю.

25.05.2022 до суду надійшли письмові пояснення ініціюючого кредитора по справі.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 26.05.2022 прийнято заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 15.06.2022.

09.06.2022 до суду надійшла заява арбітражного керуючого Перепелиці В.В. про участь у справі про банкрутство.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 15.06.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр технологій транспорту" (02091, м. Київ, вул. Тростянецька, 6Г, ідентифікаційний номер 42328338). Визнано грошові вимоги Адвокатського бюро "Ярослава Піскового" (25006, Кіровоградська область, м. Кропивницький, вул. В. Чорновола, 1в, оф. 542, ідентифікаційний номер 42992907) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр технологій транспорту" (02091, м. Київ, вул. Тростянецька, 6Г, ідентифікаційний номер 42328338) в розмірі 257 000,00 грн. Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр технологій транспорту" (02091, м. Київ, вул. Тростянецька, 6Г, ідентифікаційний номер 42328338). Оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення № 68849 від 17.06.2022 про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр технологій транспорту" (02091, м. Київ, вул. Тростянецька, 6Г, ідентифікаційний номер 42328338). Призначено розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр технологій транспорту" (02091, м. Київ, вул. Тростянецька, 6Г, ідентифікаційний номер 42328338) арбітражного керуючого Бандолу Олександра Олексійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 853 від 17.07.2013). Визначено дату проведення попереднього судового засідання на 22.08.2022.

26.07.2022 до суду надійшов звіт розпорядника майна арбітражного керуючого Бандоли О.О. про результати розгляду вимог кредиторів.

19.08.2022 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання розпорядника майна про долучення документів до матеріалів справи.

19.08.2022 до суду надійшло клопотання розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр технологій транспорту» про розгляд справи за його відсутності.

У судове засідання, призначене на 22.08.2022, представники учасників провадження у справі не з`явилися, хоча про дату, час і місце його проведення були повідомлені належним чином.

Відповідно до ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

У ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів у наступному порядку:

1) у першу чергу задовольняються:

вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками банкрута, грошові компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, інші кошти, належні працівникам у зв`язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов`язків, гарантії і компенсації при службових відрядженнях, гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, що направляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), а також вихідна допомога, належна працівникам у зв`язку з припиненням трудових відносин та нараховані на ці суми страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, у тому числі відшкодування кредиту, отриманого на ці цілі;

вимоги щодо виплати заборгованості із компенсації збитків, завданих Державному бюджету України внаслідок виконання рішень Європейського суду з прав людини, постановлених проти України;

вимоги кредиторів за договорами страхування;

витрати, пов`язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді;

витрати кредиторів на проведення аудиту, якщо аудит проводився за рішенням господарського суду за рахунок їхніх коштів;

2) у другу чергу задовольняються:

вимоги із зобов`язань, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров`ю громадян, шляхом капіталізації у ліквідаційній процедурі відповідних платежів, у тому числі до Фонду соціального страхування України за громадян, які застраховані в цьому фонді, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, зобов`язань із сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, крім вимог, задоволених позачергово, з повернення невикористаних коштів Фонду соціального страхування України, а також вимоги громадян - довірителів (вкладників) довірчих товариств або інших суб`єктів підприємницької діяльності, які залучали майно (кошти) довірителів (вкладників);

3) у третю чергу задовольняються:

вимоги щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів);

вимоги центрального органу виконавчої влади, що здійснює управління державним резервом;

4) у четверту чергу задовольняються вимоги кредиторів, не забезпечені заставою;

5) у п`яту чергу задовольняються вимоги щодо повернення внесків членів трудового колективу до статутного капіталу підприємства;

6) у шосту чергу задовольняються інші вимоги.

У судовому засіданні, що відбулось 22.08.2022 судом розглянуто вимоги кредиторів.

У ході попереднього засідання судом встановлено, що ухвалою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «центр технологій транспорту» від 15.06.2022 визнано вимоги Адвокатського бюро «Ярослава Піскового» до боржника в розмірі 257 000,00 грн., які слід віднести до вимог четвертої черги.

Поряд з вищеописаною заборгованістю, до реєстру вимог кредиторів також підлягає включенню судовий збір, сплачений за подання заяви про порушення провадження у справі про банкрутство у розмірі 24 810,00 грн. та 58 500,00 грн. авансування кредитором основної винагороди арбітражному керуючому з віднесенням вказаних вимоги до першої черги.

Отже, загальна сума, яка підлягає включенню до реєстру вимог кредиторів боржника становить 340 310,00 грн.

Відповідно до абз. 1 ч. 8 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за відсутності таких заяв - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з відповідним державним реєстром.

Доказів наявності у боржника майна, що перебуває у заставі (іпотеці), суду не подано.

Відповідно до абзацу 2 ч. 8 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Заяви з вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян до суду не надходили.

Станом на 22.08.2022 заяв від кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника не надійшло.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за доцільне закінчити попереднє засідання.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст. ст. 45, 47 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Визнати кредитором у справі № 910/3694/22 по відношенню до боржника:

- Адвокатське бюро «Ярослава Піскового» на суму 340 310,00 грн., з яких 83 310,00 грн. - вимоги першої черги, 257 000,00 грн. - вимоги четвертої черги.

2. Зобов`язати розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр технологій транспорту» проаналізувати фінансову, господарську та інвестиційну діяльність боржника, його становище на товарних ринках; надати письмові докази про розмір активу та пасиву Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр технологій транспорту», наявну дебіторську заборгованість.

3. Зобов`язати розпорядника майна організувати проведення зборів кредиторів у відповідності до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, вирішити питання відносно подальшого розгляду справи та відповідні протоколи надати суду.

4. Встановити дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів: 01.09.2022.

5. Зобов`язати розпорядника майна надати суду звіт про свою діяльність в процедурі розпорядження майном з врахуванням вимог ст.ст. 44-49 Кодексу України з процедур банкрутства.

6. Визначити дату проведення підсумкового судового засідання у справі № 910/3694/22 на 14.09.22 о 12:40 год. Засідання відбудеться у приміщені господарського суду м. Києва в залі судових засідань № 7.

7. Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного для їх подання, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

8. Копію ухвали направити учасникам провадження у справі та розпоряднику майна.

Ухвала набирає законної сили в порядку ч.ч. 4, 5 ст.9 Кодексу України з процедур банкрутства та може бути оскаржена. Оскарження ухвали не зупиняє провадження у справі про банкрутство.

Повний текст ухвали складено 22.08.2022

Суддя Д.В. Мандичев

Дата ухвалення рішення21.08.2022
Оприлюднено26.08.2022
Номер документу105860787
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/3694/22

Ухвала від 25.01.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 25.01.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 25.01.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 25.01.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 21.12.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 09.12.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Постанова від 13.09.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 13.09.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 21.08.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 14.06.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні