Ухвала
від 21.08.2022 по справі 157/950/22
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 157/950/22

Провадження №2/157/302/22

рядок класифікатора 44

УХВАЛА

про відкриття провадження

22 серпня 2022 року суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Тімонова В.М., розглянувши позовну заяву керівника Камінь-Каширської окружної прокуратури Романюка Сергія Вікторовича в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради Волинської області (зареєстроване місцезнаходження: вул. Воля, 2, м. Камінь-Каширський, Волинська область), третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської міської ради Волинської області (зареєстроване місцезнаходження: вул. Шевченка, 43, м. Камінь-Каширський, Волинська область), до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

10.08.2022 до Камінь-Каширського районного суду Волинської області надійшла позовна заява керівника Камінь-Каширської окружної прокуратури Романюка С.В. в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради Волинської області, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської міської ради Волинської області, до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення. Обґрунтовуючи позовні вимоги вказав, що вироком Камінь-Каширського районного суду від 09.07.2021 року ОСОБА_2 визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України. Згідно із вказаним вироком суду ОСОБА_2 заподіяв потерпілому ОСОБА_3 тілесні ушкодження, у зв`язку з чим останній перебував на стаціонарному лікуванні в хірургічному відділені КНП «Камінь-Каширська ЦРЛ» Камінь-Каширської міської ради з 05.01.2021 по 19.01.2021. Загальна вартість лікування ОСОБА_3 становить 9626,82 грн, які ОСОБА_2 добровільно не відшкодував.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України, справа підсудна Камінь-Каширському районному суду Волинської області. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження немає.

Відповідно до ч. 6 ст. 19, п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України дана справа може розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд з власної ініціативи проводитиме розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін.

Керуючись ст.ст. 13, 187, 274, 277, 279 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом керівника Камінь-Каширської окружної прокуратури Романюка Сергія Вікторовича в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради Волинської області, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської міської ради Волинської області, до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити проведення судового засідання в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін для розгляду справи по суті в Камінь-Каширському районному суду Волинської області за адресою: Волинська область, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 13, на 20 вересня 2022 року на 10.00 годину.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, а третій особі та відповідачу, крім того, копії позовної заяви з доданими до неї документами.

Запропонувати відповідачу протягом 15-ти днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив, копію якого разом з доданими до нього документами надіслати (надати) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, в якому викласти заперечення проти позову з посиланням на докази та норми права, якими вони обґрунтовуються. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачу, що у разі надходження відзиву, він протягом 5-ти днів з дня його отримання може подати до суду відповідь на відзив, копію якої разом з доданими до неї документами надіслати (надати) відповідачу одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзиву до суду, в якій викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

Роз`яснити відповідачу, що у разі надходження відповіді на відзив, він протягом 5-ти днів з дня її отримання може подати до суду заперечення, копію якого разом з доданими до нього документами надіслати (надати) позивачу одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду, в якому викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається https://km.vl.court.gov.ua/sud0304/.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: В. М. Тімонова

СудКамінь-Каширський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення21.08.2022
Оприлюднено25.08.2022
Номер документу105867133
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —157/950/22

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Рішення від 20.09.2022

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Тімонова В. М.

Рішення від 19.09.2022

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 25.08.2022

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Тімонова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні