Ухвала
від 24.08.2022 по справі 240/14339/22
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження

без повідомлення учасників справи

25 серпня 2022 року м. Житомир справа № 240/14339/22

категорія 109020100

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Єфіменко О.В., розглядаючи позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОВІСТАСТАР-СТУДЕНИЦЯ" (вул. Центральна,15- А, с.Студениця, Коростишівський район, Житомирська область,12524. РНОКПП: 4232735) до Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області (вул. Михайла Грушевського, 2, с.Глибочиця, Житомирський район, Житомирська область,12403. ЄДРПОУ: 04348289) про визнання протиправними та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

До Житомирського окружного адміністративного суду звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю " АГРОВІСТАСТАР-СТУДЕНИЦЯ" із позовом, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення тридцяті, третьої сесії Глибочицької сільської ради восьмого скликання від 15 липня 2022 року №8 «Про надання ТОВ «АГРО ГОЛД ПОЛІССЯ» дозволу на розробку документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель»;

- зобов`язати Глибочицьку сільську раду Житомирського району Житомирської області розглянути клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОВІСТАСТАР-СТУДЕНИЦЯ» від 26 квітня 2022 року про надання дозволу на виготовлення технічної документації з інвентаризації земельної ділянки орієнтовною площею 37 гектарів для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за межами села Студениця;

- встановити судовий контроль за виконанням судового рішення, шляхом зобов`язання Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області подання до суду звіту про

Згідно з статтями 19, 20, 26 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), визначений спір належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства, Житомирським окружним адміністративним судом.

Позовна заява подана у порядку передбаченому статтею 168 КАС України та відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, не має.

Вирішуючи питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження та зважаючи на умови, за яких суд має право розглядати справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначені ст.ст.12, 257 КАС України, а також ураховуючи категорію та складність справи, обраний позивачем спосіб захисту і значення справи для сторін, суд вважає, що дана справа незначної складності підлягає розгляду у формі спрощеного позовного провадження за правилами, встановленими ст.263 КАС України.

Крім того, на виконання вимог ухвали суду від 26.07.2022 представником товариства додано клопотання, в якому просить залучити, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРО ГОЛД ПОЛІССЯ".

Просить задовольнити заявлене клопотання, оскільки оскаржуване рішення порушує право позивача на першочерговий розгляд заяви та отримання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо проведення інвентаризації земель та надає право ТОВ "Агро голд Полісся" на розробку такої документації та подальший розгляд органом місцевого самоврядування.

Ознайомившись зі змістом вказаного клопотання та його обґрунтуванням, вважаю, що таке підлягає до задоволенню.

Керуючись статтями 12, 19, 20, 26, 160, 161, 171, 243, 248, 257-263 КАС України, суд, -

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю " АГРОВІСТАСТАР-СТУДЕНИЦЯ" до Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області про визнання протиправними та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Клопотання позивача про залучення до участі у справі Управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області в особі ліквідаційної комісії УМВС України в Житомирські області, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідачльнімтю "АГРО ГОЛД ПОЛІССЯ" (с.Глибочиця, Житомирського району, Житомирської області, 12403, ЄДРПОУ: 44004549), як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову на стороні відповідача.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику учасників справи (у письмовому провадженні), в приміщенні Житомирського окружного адміністративного суду, який розташований за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 23, у строк, визначений частиною другою статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити відповідачу строк для подачі відзиву на позовну заяву впродовж п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Відповідач у строк встановлений для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву мають право подати до суду клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0670/.

Копію ухвали та інформацію про права та обов`язки невідкладно направити сторонам.

Відповідачу також направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя О.В. Єфіменко

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.08.2022
Оприлюднено29.08.2022
Номер документу105920886
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин, з них з питань здійснення публічно-владних управлінських функцій з розпорядження земельними ділянками

Судовий реєстр по справі —240/14339/22

Рішення від 20.01.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 24.08.2022

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 26.07.2022

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні