Ухвала
від 26.08.2022 по справі 947/5562/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/5562/21

Провадження № 1-кс/947/8275/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.08.2022 рокуслідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участі прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , яке погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_5 , про проведення обшуку, в рамках кримінального провадження №42020160000000028 від 13.01.2020 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 3,4,5 ст.191, ч. ч. 2,3 ст.209, ч.3 ст.28, ч.2 ст.366 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з поданого клопотання, Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42020160000000028 від 13.01.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 3,4,5 ст.191, ч.ч. 2,3 ст.209, ч.3 ст.28, ч.2 ст.366 КК України, за фактом заволодіння посадовими особами виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради у змові із посадовими особами юридичних осіб генпідрядної та субпідрядних організацій держаних грошових коштів, виділених під час реалізації міжнародного грантового проекту «Чиста ріка».

Нагляд за додержанням законів під час здійснення досудового розслідування у формі процесуального керівництва здійснюється Одеською обласною прокуратурою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється прокурорами відділу Одеської обласної прокуратури.

Обставини вчинення кримінальних правопорушень та обґрунтування необхідності проведення обшуку в рамках вказаного кримінального провадження викладено органом досудового розслідування в письмовому вигляді у вказаному клопотанні.

В судовому засіданні прокурор клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого в судовому засіданні, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно зі ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно зі ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим суддею встановлено, що органом досудового розслідування на теперішній час обґрунтовано здійснюється досудове розслідування в рамках даного кримінального провадження, за фактом можливого вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 3,4,5 ст.191, ч.ч. 2,3 ст.209, ч.3 ст.28, ч.2 ст.366 КК України.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується те, що до скоєння вказаного кримінального правопорушення, може бути причетна ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , являлась директором ТОВ «Ресурс Консалтинг Партер» код 38686389 фактично мешкає: АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно відомості про власника будинку за адресою: АДРЕСА_1 , відсутні.

З огляду на викладене, слідчий суддя приходить до переконання, що в результаті надання дозволу на проведення обшуку може бути досягнуто мету проведення такої слідчої (розшукової) дії, оскільки за вказаною адресою можуть зберігатися речі і документи, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Враховуючи обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, та його специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі речі та документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотаннястаршого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , яке погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_5 , про проведення обшуку, в рамках кримінального провадження №42020160000000028 від 13.01.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 3,4,5 ст.191, ч.ч. 2,3 ст.209, ч.3 ст.28, ч.2 ст.366 КК України- задовольнити.

Надати старшому слідчому групи слідчих СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , та іншим слідчим, які входять до складу слідчої групи по розслідуванню кримінального провадження №42020160000000028 від 13.01.2020, прокурору відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_7 та прокурорам відділу Одеської обласної прокуратури, які здійснюють процесуальне керівництво по кримінальному провадженню №42020160000000028 від 13.01.2020, оперативним співробітникам Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань за дорученням слідчого дозвіл на проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_6 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення та вилучення наступних документів:

-Статут ТОВ «Ресурс Консалтинг Партер», реєстраційні документи, документи про відкриття рахунків у банках, свідоцтва платника ПДВ;

-Штатний розклад, Накази на призначення посадових осіб, їх посадові обов`язки.

-Договори укладених з Виконавчим комітетом Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області (код 04056983) які стосуються реалізації міжнародних грантових проектів «Чиста ріка» з додатками, додатковими угодами, актами виконаних робіт, документами складеними згідно технічних завдань, та графіків виконання послуг, платіжних доручень та інших документів складених (отриманих) за зазначеними договорами.

-Документи що надавались ТОВ «Ресурс Консалтинг Партер» до тендерного комітету Виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області (код 04056983) через офіційний майданчик закупівель «Prozorro», та особисто для участі у відкритих торгах в рамках проектів «Чиста ріка».

-Документи бухгалтерського обліку щодо фактичної кількості робітників, які були задіяні при виконанні робіт в рамках проектів «Чиста ріка».

-Звіти, довідки, аналізи, листи та інші документи складені (отримані) ТОВ «Ресурс Консалтинг Партер», які стосуються реалізації міжнародного грантового проекту «Чиста ріка».

-Звіти, довідки, аналізи, листи та інші документи складені Комунальною установою Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльське бюро сприяння інвестиціям», які стосуються реалізації міжнародного грантового проекту «Чиста ріка».

-Документи про проведення семінарів, вебінарів, конференцій, робочих зустрічей, презентацій та інших організаційних та комунікаційних заходів щодо реалізації міжнародного грантового проекту «Чиста ріка».

-Документи щодо відрядження співробітників ТОВ «Ресурс Консалтинг Партер» метою яких є виконання договорів за проектом «Чиста ріка».

-Документи щодо використання легкового автомобіля RENAULT DUSTER закупленого в рамках проекту «Чиста ріка» співробітниками Комунальної установи Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльське бюро сприяння інвестиціям»;

-інші документи, що мають відношення до укладання договорів та виконання робіт, які стосуються реалізації міжнародного грантового проекту «Чиста ріка».

-документів, чорнових записів, електронних інформаційних систем, або їх частин, мобільні термінали системи зв`язку (комп`ютери, ноутбуки, планшети, внутрішні та зовнішні жорсткі диски, оптичні лазерні диски, картки пам`яті, флеш накопичувачі);

-грошових коштів здобутих злочинним шляхом походження яких невідомо;

-інших речей та документів, які мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвалислідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.08.2022
Оприлюднено29.08.2023
Номер документу105925246
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/5562/21

Ухвала від 01.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 31.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 29.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Постанова від 28.02.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яновська Олександра Григорівна

Постанова від 28.02.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яновська Олександра Григорівна

Ухвала від 23.01.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яновська Олександра Григорівна

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тонконоженко М. М.

Ухвала від 27.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 18.10.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яновська Олександра Григорівна

Ухвала від 18.10.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яновська Олександра Григорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні