Ухвала
від 15.08.2022 по справі 205/7032/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

16.08.2022 Єдиний унікальний номер 205/7032/21

Провадження № 2/205/405/22

УХВАЛА

16 серпня 2022 року м. Дніпро

Ленінський районний суд м. Дніпропетровська у складі: головуючого судді Басової Н.В., за участю секретаря судового засідання Саруханової К.А., розглянувши матеріали ознайомившись з матеріалами цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Завод металоконструкцій Укрсталь Дніпро» про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку та моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

Позивач 12серпня 2021року звернувсядо Ленінськогорайонного судум.Дніпропетровськаіз даноюпозовною заявою, у якій з урахуванням збільшених позовних вимог, просив стягнути з відповідача на його користь нараховану, але не виплачену заробітну плату в сумі 74 178,24 грн., компенсацію за невикористану основну та додаткову відпустку в розмірі 21 200,97 грн., заборгованість за відрядження в розмірі 5 309,93 грн., середній заробіток за час затримки розрахунку про звільненні в розмірі 133 262,79 грн., моральну шкоду в розмірі 10 000,00 грн.; судові витрати в розмірі 9 777,73 грн., з яких: 1 777,73 грн. судовий збір, 8 000,00 грн. витрати на правничу допомогу.

Позивач надав заяву, у якій просив розглядати справу без його участі.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце слухання справи повідомлявся належним чином. Про причини неявки суд не повідомив. Письмових заяв та/або відзиву не надходило.

Згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ст. ст. 12, 13, 81 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим кодексом. Докази подаються сторонами.

Відповідно до ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість керує ходом судового процесу; сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами; роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом; запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

Згідно з ч. 2 ст. 13 ЦПК України, збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 7 ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що з метою об`єктивного, неупередженого, всебічного розгляду справи, з метою з`ясування всіх обставин справи, необхідно витребувати з Пенсійного фонду України індивідуальні відомості про застраховану особу, на ОСОБА_1 з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 12-13, 81-84 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Головне управління Пенсійного Фонду Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ: 21910427, місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 26) надати на адресу Ленінського районного суду м. Дніпропетровська в строк до 18 жовтня 2022 року індивідуальні відомості про застраховану особу ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, що містять інформацію про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками за період з 01 січня 2021 року по теперішній час.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Басова

.

Дата ухвалення рішення15.08.2022
Оприлюднено30.08.2022
Номер документу105930935
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —205/7032/21

Рішення від 06.06.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Космачевська Т. В.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Космачевська Т. В.

Рішення від 18.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

Ухвала від 15.08.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

Ухвала від 15.08.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

Ухвала від 05.07.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні