Ухвала
від 17.07.2022 по справі 640/10513/22
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

18 липня 2022 року м. Київ № 640/10513/22

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Арсірій Р.О., ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю «Асторія Девелопмент Груп»доДепартаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)провизнання протиправним та скасування рішення, - У С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Асторія Девелопмент Груп" звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в якому просить:

Визнати протиправним та скасувати рішення Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), затверджене наказом від 14.01.2022 № 61, про відмову у наданні Товариству з обмеженою відповідальністю «Асторія девелопмент груп» містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва «Реконструкція житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями та підземним паркінгом па вул. Велика Кигаївська, 71» на земельних ділянках по вул. Велика Кигаївська, 69; вул. Велика Кигаївська,71; вул. Велика Кигаївська, 71-а, 73, 75, 77; вул. Феодосійська, 2-е у Голосіївському районі міста Києва»;

Визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 14.01.2022 № 61, про відмову у наданні Товариству з обмеженою відповідальністю «Асторія девелопмент груп» містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва «Реконструкція житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Велика Кигаївська, 71» на земельних ділянках по вул. Велика Кигаївська, 69; вул. Велика Кигаївська,71; вул. Велика Кигаївська, 71-а, 73, 75, 77; вул. Феодосійська, 2-е у Голосіївському районі міста Києва»;

Зобов`язати Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської мгської державної адміністрації) видати Товариству з обмеженою відповідальністю «Асторія девелопмент груп» містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва «Реконструкція житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Велика Кигаївська, 71» на земельних ділянках по вул. Велика Кигаївська, 69; вул. Велика Кигаївська,71; вул. Велика Кигаївська, 71-а, 73, 75, 77; вул. Феодосійська, 2-е у Голосіївському районі міста Києва» та внести їх до відповідного реєстру.

Відповідно до частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, зокрема, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

У відповідності до частини третьої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Водночас, ставки сплати судового збору визначені статтею 4 Закону України «Про судовий збір», де вказано, що за подання до адміністративного суду:

- адміністративного позову немайнового характеру, який подано суб`єктом владних повноважень, юридичною особою, ставка становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

Разом із тим, статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» передбачено, що з 1 січня 2022 року встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб в розмірі 2481,00 гривень.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позивач звернувся до суду з позовом, що містить дві позовні вимоги немайнового характеру.

Таким чином, в даному випадку розмір судового збору становить 2481,00 х2 = 4962,00 грн.

При ознайомленні з позовною заявою та доданими до неї документами судом встановлено, що позивач у додатках до позовної заяви вказує на те, що ним сплачено судовий збір за звернення до суду, однак матеріали даної справи не містять підтверджень щодо сплати вказаного судового збору.

13.07.2022 канцелярвєю суду складено акт про втрату документів або перепідшивання справи, відсутність вкладень або порушень цілісності,пошкодження конверта (паковання) №369, відповідно до якого встановлено, що при опрацюванні позовної заяви, яка надійшла через скриньку суду, відправник ТОВ "Асторія Девелопмент Груп", не виявилося вказаних у додатку документів, а саме: квитанцї про сплату судового збору

З урахуванням викладеного, позивачем має бути надано до суду оригінал документу, що підтверджує сплату судового збору в сумі 4962,00 грн. судового збору.

Наведене вище свідчить про недотримання вимог Кодексу адміністративного судочинства України та є недоліками позовної заяви, що в свою чергу створює перешкоди для вирішення питання про наявність підстав для відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Вказані судом недоліки повинні бути усунені шляхом подання до суду:

-оригіналу документу, що підтверджує сплату судового збору в сумі 4962,00 грн. за наступними реквізитами:

отримувач коштів - ГУК у Печерському р-ні м. Києва, код отримувача - 37993783, рахунок отримувача - UA908999980313181206084026007, банк отримувача - Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача - 899998, код класифікації доходів бюджету - 22030101, призначення платежу - *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Окружний адміністративний суд міста Києва (назва суду, де розглядається справа). При заповненні платіжного документа у графі «Код платника» платником судового збору - юридичною особою зазначається код ЄДРПОУ, а платником - фізичною особою - ідентифікаційний код, а при його відсутності, у зв`язку з релігійними переконаннями, зазначаються його паспортні дані;

Згідно з частиною третьою статті 169 КАС України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

Керуючись статтями 160, 161,169 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Асторія Девелопмент Груп» - без руху.

2. Встановити позивачу п`ятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання даної ухвали.

3. Попередити позивача про те, що у випадку не усунення недоліків позовної заяви, вона буде повернута йому відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства.

Ухвала оскарженню не підлягає. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями), відповідно частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Р.О. Арсірій

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.07.2022
Оприлюднено31.08.2022
Номер документу105945376
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері містобудування; архітектурної діяльності

Судовий реєстр по справі —640/10513/22

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 05.05.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 21.07.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Арсірій Р.О.

Ухвала від 17.07.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Арсірій Р.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні