Ухвала
від 29.08.2022 по справі 260/2341/22
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

30 серпня 2022 рокум. Ужгород№ 260/2341/22

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі: головуючого - судді Рейті С.І.

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ваго-Рев" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ваго-Рев" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсій в сумі 8538,71 грн.

В обгрунтування позовних вимог ГУ ПФУ в Закарпатській області зазначає, що відповідач, який є платником відповідного збору за місцем своєї реєстрації в Головному управлінні, не здійснює необхідного відшкодування виплачених громадянам пільгових пенсій. Так, за спірний період січень-квітень 2022 року на адресу відповідача надсилалось повідомлення з розрахунком суми, що підлягає сплаті до Пенсійного фонду.

Ухвалою судді від 04.07.2022 року відкрито провадження у даній адміністративній справі та призначено справу до судового розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

З наявного в матеріалах рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення вбачається, що вказана ухвала суду направлена за зазначеною позивачем у позовній заяві адресою відповідача: м. Харків, вул. Благовіщенська, 24 та повернута на адресу суду з відміткою про неможливість вручення адресату у зв`язку з відсутністю останнього за вказаною адресою.

Так, з наявних в матеріалах справи доказів, наданих позивачем на підтвердження позовних вимог вбачається, що повідомлення з розрахунком суми, що підлягає сплаті до Пенсійного фонду на які посилається позивач, направлялись відповідачу за адресою: м. Ужгород, пл. Євгена Фенцика, 5. Також, з наявної в матеріалах справи копії рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 15.04.2022 року у справі № 260/8080/21, яким задоволено позовні вимоги ГУ ПФУ в Закарпатській області про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Ваго-Рев" заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій в сумі 20544,63 грн., вбачається, що адреса останнього: м. Ужгород, пл. Фенцика Євгена, буд. 5.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд дійшов висновку про необхідність з`ясування вказаних обставин шляхом заслуховування особистих пояснень сторін по справі та необхідність витребування додаткових доказів.

Відповідно до ч. ч. 1, 4 ст. 9 КАС України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 5 ст. 262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засідання з повідомленням (викликом) сторін.

Зважаючи на викладене, суд вважає за необхідне з власної ініціативи розгляд даної адміністративної справи провести у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 9, 80, ч.5 ст.262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Призначити судове засідання з розгляду адміністративної справи за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ваго-Рев" про стягнення заборгованості 15 вересня 2022 року на 11 год. 30 хв. в залі судових засідань Закарпатського окружного адміністративного суду за адресою: м. Ужгород, пл. Б. Хмельницького, 21.

2. Витребувати у Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області докази реєстрації місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю "Ваго-Рев" (код ЄДРПОУ 36623607).

3. Витребувані докази надати суду в п`ятиденний строк з моменту отримання даної ухвали.

4. Копію ухвали направити сторонам у справі.

5. З інформацією по справі учасники можуть ознайомитися за веб-адресою: http://adm.zk.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади.

6. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя С.І. Рейті

Дата ухвалення рішення29.08.2022
Оприлюднено01.09.2022
Номер документу105967452
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —260/2341/22

Рішення від 25.10.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 26.09.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 14.09.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 29.08.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 19.07.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 06.07.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 03.07.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні