Ухвала
від 26.07.2022 по справі 640/34492/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

27 липня 2022 року м. Київ № 640/34492/21

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Гарника К.Ю., розглянувши матеріали адміністративної справи №640/34492/21 за позовом

Приватного акціонерного товариства «Металургійний комбінат «Азовсталь»

до Міністерства інфраструктури України

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача

Акціонерне товариство «Укрзалізниця»

про визнання протиправним та скасування наказу

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява Приватного акціонерного товариства «Металургійний комбінат «Азовсталь» (далі по тексту - позивач), адреса: 87500, Донецька область, місто Маріуполь, вулиця Лепорського, будинок 1 до Міністерства інфраструктури України (далі по тексту - відповідач), адреса: 01135, місто Київ, проспект Перемоги, будинок 14, в якій позивач просить

- визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства інфраструктури України №586 від 29 жовтня 2021 року «Про внесення змін до Коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов`язані з ними послуги», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 02 листопада 2021 року за №1408/37030.

Підставами позову позивач вказує прийняття суб`єктом владних повноважень оскаржуваного наказу.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 07 грудня 2021 року позовна заява Приватного акціонерного товариства «Металургійний комбінат «Азовсталь» залишена без руху та останньому наданий строк для усунення виявлених судом недоліків.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 грудня 2022 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 січня 2022 року до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача залучено Акціонерне товариство «Українська залізниця».

В підготовчому засіданні 27 липня 2022 року представником відповідача заявлено клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державну регуляторну службу України. Представник позивача заперечував проти задоволення клопотання, представник третьої особи просив задовольнити заявлене клопотання, у зв`язку з чим ухвалою суду без виходу до нарадчої кімнати до участі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державну регуляторну службу України.

Заслухавши пояснення представника відповідача, з`ясувавши думку представників позивача та представника третьої особи, дослідивши матеріали адміністративної справи, Окружний адміністративний суд міста Києва, при вирішенні питання щодо доцільності залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державної регуляторної служби України, виходив з наступного.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З огляду на підстави та предмет позову, врахувавши, що рішення суду може вплинути та права та обов`язки Державної регуляторної служби України, оскільки саме рішенням цього органу погоджено оскаржуваний наказ, суд в підготовчому засіданні 27 липня 2022 року залучив останнього до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 49, 180, 181, 223, 241-243 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Повідомити про залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Державну регуляторну службу України (01011, місто Київ, вулиця Арсенальна, будинок 9/11, код ЄДРПОУ 39582357).

2. Зобов`язати Приватне акціонерне товариство «Металургійний комбінат «Азовсталь» не пізніше двох днів з дня одержання копії вказаної ухвали суду направити на адресу Державної регуляторної служби України копію позовної заяви з додатками до неї, а докази такого направлення у той же строк подати на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва.

3. Запропонувати третій особі надати до суду пояснення щодо позову у триденний строк з дня отримання позову, а також надати докази надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

4. Повідомити учасників справи про те, що підготовче засідання відбудеться 17 серпня 2022 року о 13 годині 20 хвилин в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал судових засідань № 9 (1 поверх, в р-ні канцелярії).

5. В судове засідання викликати повноважних представників сторін.

6. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

7. Інформацію щодо справи можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя К.Ю. Гарник

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.07.2022
Оприлюднено01.09.2022
Номер документу105971752
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів

Судовий реєстр по справі —640/34492/21

Ухвала від 01.05.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 17.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Рішення від 11.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Рішення від 11.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 18.05.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 19.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 26.07.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Гарник К.Ю.

Ухвала від 26.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Гарник К.Ю.

Ухвала від 22.12.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Гарник К.Ю.

Ухвала від 07.12.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Гарник К.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні