Ухвала
від 30.08.2022 по справі 533/577/22
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

31.08.2022 року КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 533/577/22

Провадження № 2/533/175/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі за правилами загального позовного провадження

31 серпня 2022 року селище Козельщина

Козельщинський районний суд Полтавської області у складі головуючої судді Козир В.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Козельщинської селищної ради Кременчуцького району Полтавської області, треті особи, без самостійних вимог на предмет спору: Козельщинська державна нотаріальна контора, ОСОБА_2 , про визнання права власності на житловий будинок у порядку спадкування,

УСТАНОВИВ:

30 серпня 2022 року позивач ОСОБА_1 звернулася до Козельщинського районного суду Полтавської області зі позовною заявою до Козельщинської селищної ради Кременчуцького району Полтавської області, треті особи: Козельщинська державна нотаріальна контора, ОСОБА_2 , у якій просить визнати в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3 за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , право власності на житловий будинок АДРЕСА_3 .

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суд установив, що позовна заява подана і оформлена у порядку, встановленому ст. 175, 177 ЦПК України.

Підстав для відмови у відкритті провадження по справі, повернення позову чи залишення його без розгляду немає.

Під час відкриття провадження у справі суд вирішив, що вказаний спір підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання, оскільки дана справа є спором щодо спадкування (п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України).

Також у позовній заяві позивачем зазначено у якості третіх осіб: Козельщинську державну нотаріальну контору та ОСОБА_2 , яких суд уважає за можливе відповідно до ч. 5 ст. 53 ЦПК України залучити до участі у справі у якості третіх осіб, без самостійних вимог щодо предмету спору.

Крім того, керуючись ч. 7 ст. 81 ЦПК України, суд уважає за потрібне витребувати зі Козельщинської державної нотаріальної контори копію спадкової справи після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 .

На підставі викладеного, керуючись статтями 19, 53, 81, 175, 177-180, 187, 190, 258-261, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Козельщинської селищної ради, треті особи, без самостійних вимог на предмет спору: Козельщинська державна нотаріальна контора, ОСОБА_2 , про визнання права власності на житловий будинок у порядку спадкування, та відкрити провадження у цивільній справі.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні на 03 жовтня 2022 року об 10 годині 00 хвилин у приміщенні Козельщинського районного суду Полтавської області за адресою: вул. Остроградського, буд. 75/15, селище Козельщина, Кременчуцький район, Полтавська область.

Витребувати зі Козельщинської державної нотаріальної контори у строк 20 днів з дня отримання ухвали копію спадкової справи після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 .

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк, встановлений судом для надання відзиву.

Встановити позивачу строк десять днів з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам.

Встановити відповідачу строк десять днів з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення. Копію заперечення і доданих до нього документів одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати іншим учасникам.

Встановити третій особі строк десять днів з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву або на відзив відповідача.

Відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: https://court.gov.ua/sud1611/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, копію позовної заяви та доданих до неї документів надіслати відповідачу, третім особам.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Відомості про учасників справи:

Позивач: ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ; зареєстрована за адресою: АДРЕСА_4 ; місце проживання: АДРЕСА_5 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ).

Представник позивача: адвокат Юрченко Аліна Валентинівна (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_6 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 ).

Відповідач: Козельщинська селищна рада (місцезнаходження: вул. Остроградського, буд. 75/15, селище Козельщина, Кременчуцький район, Полтавська область, 39100; ідентифікаційний код 21063513; електронна пошта: kozrada-31163@ukr.net).

Третя особа: Козельщинська державна нотаріальна контора (місцезнаходження: вул. Монастирська, буд. 9, селище Козельщина, Кременчуцький район, Полтавська область, 39100; ідентифікаційний код 02900015; електронна пошта: infodnk@kz.pl.minjust.gov.ua).

Третя особа: ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ; зареєстрована за адресою: АДРЕСА_7 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 ).

Суддя В.П. Козир

СудКозельщинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення30.08.2022
Оприлюднено02.09.2022
Номер документу105994431
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —533/577/22

Рішення від 19.10.2022

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Козир В. П.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Козир В. П.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Козир В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні