Ухвала
від 03.10.2022 по справі 533/577/22
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03.10.2022 рокуКОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙСУД ПОЛТАВСЬКОЇОБЛАСТІ

Справа № 533/577/22

Провадження № 2/533/175/22

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду

03 жовтня 2022 року селище Козельщина

Козельщинський районний суд Полтавської області у складі:

головуючої судді Козир В.П.,

за участю:

секретаря судового засідання Лобач М.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Козельщинської селищної ради Кременчуцького району Полтавської області, треті особи, без самостійних вимог на предмет спору: Козельщинська державна нотаріальна контора, ОСОБА_2 , про визнання права власності на житловий будинок у порядку спадкування,

УСТАНОВИВ:

30 серпня 2022 року позивач ОСОБА_1 звернулася до Козельщинського районного суду Полтавської області зі позовною заявою до Козельщинської селищної ради Кременчуцького району Полтавської області, треті особи: Козельщинська державна нотаріальна контора, ОСОБА_2 , у якій просить визнати в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3 за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , право власності на житловий будинок АДРЕСА_3 .

Ухвалою Козельщинського районного суду Полтавської області від 31.08.2022 позовну заяву прийнято до розгляду за правилами загального позовного провадження, відкрито провадження у цивільній справі та призначено справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні на 03 жовтня 2022 року.

У судове засідання 03.10.2022 позивач ОСОБА_1 та представник позивача адвокат Юрченко Аліна Валентинівна не з`явилися, були належним чином повідомленні про місце, дату та час судового засідання, подали заяву про розгляд справи за відсутності позивача та представника позивача.

Відповідач Козельщинська селищна рада (виконавчий комітет), належним чином повідомлена про час та місце судового розгляду, у підготовче судове засідання представника не забезпечила, своїм правом на відзив не скористалася, будь-яких заяв, клопотань не подала, власну позицію щодо суті спору не висловила.

Третя особа Козельщинська державна нотаріальна контора, належним чином повідомлена про місце, дату та час судового розгляду, подала заяву про розгляд справи за відсутності представника. На виконання ухвали суду від 31.08.2022 третя особа направила до суду копії документів із спадкової справи після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 .

Третя особа ОСОБА_2 у судове засідання 03.10.2022 не з`явилася, була належним чином повідомлена про місце, дату та час судового засідання, подала заяву про розгляд справи за її відсутності. Позовні вимоги не заперечувала та просила їх задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

У ході підготовчого судового засідання не встановлено підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження, ухвалення рішення по суті.

Судом вирішено питання, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України.

Всім учасникам надано рівні можливості скористатися своїм правом на подання до суду заяв по суті та доказів на підтвердження своїх вимог та заперечень.

Отже, суд уважає за можливе призначити справу для розгляду по суті.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 197-198, 223, 258-261, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Козельщинської селищної ради Кременчуцького району Полтавської області, треті особи, без самостійних вимог на предмет спору: Козельщинська державна нотаріальна контора, ОСОБА_2 , про визнання права власності на житловий будинок у порядку спадкування.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 19жовтня 2022року о09годині 00хвилин у відкритому судовому засіданні в приміщенні Козельщинського районного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, Кременчуцький район, селище Козельщина, вулиця Остроградського, буд. 75/15.

Встановити такий порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті: пояснення учасників справи, дослідження письмових доказів.

Копію ухвали направити учасникам справи для відома та ознайомлення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: https://court.gov.ua/sud1611/.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.П. Козир

СудКозельщинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення03.10.2022
Оприлюднено04.10.2022
Номер документу106546333
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —533/577/22

Рішення від 19.10.2022

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Козир В. П.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Козир В. П.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Козир В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні