Ухвала
від 30.08.2022 по справі 905/514/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ

31.08.2022 Справа №905/514/22

Господарський суд Донецької області у складі судді Фурсової С.М.

при секретарі судового засідання Павлюкові Д.Д.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали

за заявою (ініціюючий кредитор): Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінконсалт Солюшн» (01033, м.Київ, вул.Антоновича, 33В, поверх 9; код ЄДРПОУ 41471049)

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю «НГ Трейдінг» (87506, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Аеродромна, 7, код ЄДРПОУ 40729007)

про банкрутство

розпорядник майна арбітражний керуючий Потупало Наталія Ігорівна (свідоцтво №1167, від 02.07.2013)

представники не з`явились

В С Т А Н О В И В

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 18.07.2022 відкрито провадження у справі №905/514/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «НГ Трейдінг»; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника строком на 170 календарних днів до 04.01.2023; призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Потупало Наталію Ігорівну (місцезнаходження: 04053, м. Київ, Вознесенський узвіз, буд.10а, оф.213; Свідоцтво на право провадження діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1167 від 02.07.2013); визначено дату попереднього засідання.

Оприлюднено на офіційному веб-порталі судової влади України повідомлення про відкриття провадження у справі №905/514/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «НГ Трейдінг».

На час судового засідання 31.08.2022 розпорядником майна подано суду поточний звіт розпорядника майна №448-02-01-905/514 від 29.07.2022 у справі № 905/514/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «НГ Трейдінг», лист №563-02-01-905/514 від 26.08.2022 щодо розгляду кредиторських вимог та проведення інвентаризації майна, клопотання №569-02-01-905/514 від 30.08.2022 про проведення судового засідання за власної відсутності.

Відповідно до частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Частиною першою статті 47 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що попереднє засідання господарського суду проводиться не пізніше 70 календарних днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців з дня проведення підготовчого засідання суду. Про попереднє засідання суду повідомляються сторони, а також інші учасники провадження у справі про банкрутство, визнані такими відповідно до цього Кодексу.

Суд зазначає, що відповідно до вимог п. 1 ч. 3 ст. 202 ГПК України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Оскільки явка представників сторін не була визнана обов`язковою, суд дійшов висновку про можливість розгляду справи за відсутності повноважних представників учасників справи, які не з`явилися.

Відповідно до частини 2 статті 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

Відповідно до частини 2 статті 47 Кодексу України з процедур банкрутства за результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Аналіз положень ч.2 ст.47 Кодексу України з процедур банкрутства свідчить про те, що незалежно від того чи визнані вимоги кредитора боржником разом з розпорядником майна, чи ні, чи були стосовно них рішення юрисдикційних органів, чи визнані вони в претензійному порядку, суд самостійно розглядає кожну заявлену грошову вимогу, перевіряє її відповідність чинному законодавству та визначає правомірність і обґрунтованість грошових вимог кредитора до боржника й за результатами такого розгляду визнає або відхиляє частково чи повністю грошові вимоги кредитора.

Відповідно до ч.1 ст.45 цього Кодексу конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Вимоги ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінконсалт Солюшн» мотиви визнання їх судом наведені в ухвалі Господарського суду Донецької області від 18.07.2022 у цій справі та підтверджуються наявними матеріалами справи.

Станом на 31.08.2022 заяв з грошовими вимогами до ТОВ «НГ Трейдінг» від інших кредиторів на адресу суду не надходило, як не надходило й заяв від осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника.

Доказів наявності у боржника майна, що перебуває у заставі (іпотеці) на підставі інших господарських договорів, суду не подано.

Заяви з вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян до суду не надходили.

Статтею 64 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено черговість задоволення вимог кредиторів. Так, у першу чергу задовольняються, зокрема, витрати, пов`язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді; у другу чергу задовольняються вимоги із зобов`язань, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров`ю громадян, шляхом капіталізації у ліквідаційній процедурі відповідних платежів, у тому числі до Фонду соціального страхування України за громадян, які застраховані в цьому фонді, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, зобов`язань із сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, крім вимог, задоволених позачергово, з повернення невикористаних коштів Фонду соціального страхування України, а також вимоги громадян - довірителів (вкладників) довірчих товариств або інших суб`єктів підприємницької діяльності, які залучали майно (кошти) довірителів (вкладників); у третю чергу задовольняються: вимоги щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів); вимоги центрального органу виконавчої влади, що здійснює управління державним резервом; у четверту чергу задовольняються вимоги кредиторів, не забезпечені заставою; у п`яту чергу задовольняються вимоги щодо повернення внесків членів трудового колективу до статутного капіталу підприємства; у шосту чергу задовольняються інші вимоги. Вимоги кожної наступної черги задовольняються у міру надходження на рахунок коштів від продажу майна банкрута після повного задоволення вимог попередньої черги, крім випадків, установлених цим Кодексом.

Отже, за результатами розгляду вимог кредиторів, грошові вимоги підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів наступним чином:

- вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінконсалт Солюшн» на суму основного боргу 211960 грн четверта черга погашення; судовий збір у сумі 24810 грн перша черга погашення.

Враховуючи вищевикладене, є всі необхідні підстави для закінчення попереднього засідання.

Протягом десяти днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення (частина 1 статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства).

Рішення про створення та склад комітету кредиторів слід направити господарському суду у 10-ти денний строк.

Керуючись ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст. 45, 46, 47, 48, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, -

У Х В А Л И В

1. Затвердити реєстр вимог кредиторів у справі №905/514/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «НГ Трейдінг» (87506, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Аеродромна, 7, код ЄДРПОУ 40729007) з вимогами наступних кредиторів:

- вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінконсалт Солюшн» (код ЄДРПОУ 41471049) на суму основного боргу 211960 грн (двісті одинадцять тисяч дев`тсот шістдесят гривень, 00 коп.) четверта черга погашення; судовий збір у сумі 24810 грн (двадцять чотири тисячі вісімсот десять гривень, 00 коп.) перша черга погашення.

2. Зобов`язати розпорядника майна організувати проведення зборів кредиторів у відповідності до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, вирішити питання відносно подальшого розгляду справи та відповідні протоколи надати суду.

3. Встановити дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів: 01.10.2022

4. Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінконсалт Солюшн» забезпечити участь своїх представників у зборах кредиторів.

5. Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного частиною першою статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

6. Визначити дату проведення підсумкового судового засідання у справі на 18.10.2022 о 14:20 год., що відбудеться у приміщені Господарського суду Донецької області, каб.№318.

7. Копію ухвали направити сторонам, розпоряднику майна боржника та Департаменту з питань судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції України.

8. Ухвала набрала чинності негайно після її оголошення та підлягає оскарженню в установленому законом порядку.

9. Ухвала підписана 31.08.2022

Суддя С.М. Фурсова

Дата ухвалення рішення30.08.2022
Оприлюднено02.09.2022
Номер документу106006133
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/514/22

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 07.11.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 18.10.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 18.10.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 30.08.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 31.08.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 29.08.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 18.07.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 21.06.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні