Ухвала
від 29.08.2022 по справі 521/9168/22
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/9168/22

Провадження № 2/521/3320/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 серпня 2022 рокум. Одеса

Малиновський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого судді Бобуйок І.А.

секретаря судового засідання Підмазко Ю.І.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні посуті вприміщенні судув м.Одесі клопотанняпредставника позивачівпро розглядсправи всудовому засіданніз повідомленням(викликом)сторін у справіза позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до державного підприємства «ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОВІТРЯНОГО РУХУ УКРАЇНИ» в особі Одеського регіонального структурного підрозділу державного підприємства «ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОВІТРЯНОГО РУХУ УКРАЇНИ» про визнання незаконними та скасування наказів про призупинення дії трудових договорів, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Малиновського районного суду м. Одеси перебуває справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до державного підприємства «ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОВІТРЯНОГО РУХУ УКРАЇНИ» в особі Одеського регіонального структурного підрозділу державного підприємства «ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОВІТРЯНОГО РУХУ УКРАЇНИ» про визнання незаконними та скасування наказів про призупинення дії трудових договорів, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди.

08.08.2022 року від представника позивачів надійшло клопотання, в якому він просить суд про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про відмову у задоволенні клопотання позивачки, з огляду на наступне.

Згідно з ч. 4 ст.19ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно ч.7ст.279ЦПК України, клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Ухвалою від 12.07.2022 року провадження у справі відкрито та призначено розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, без проведення судового засідання.

02.08.2022 року відповідач ОСОБА_3 направив на електронну пошту суду відзив на позовну заяву, та у той самий строк, ОСОБА_3 направив відзив на електронну пошту для позивачів та представника позивачів, що підтверджується довідкою про успішну доставку електронного листа. Отже, датою отримання відзиву позивачами є 02.08.2022 року.

Згідно ч. 6 ст. 279 ЦПК України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов:

1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Згідно з ст. 7 Закону України «Про державний бюджет України на 2022 рік», установлено у 2021 році прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2021 року - 2481 гривень 00 копійок.

Згідно матеріалів справи, ціна позову складає 95 514,32 гривень, що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто не перевищує 248 100,00 гривень.

Також, суд звертає увагу позивача, що характер спірних правовідносин, а саме: трудовий спір та предмет доказування у справі, а саме: визнання незаконними та скасування наказів про призупинення трудових договорів та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди, не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання представника позивачів про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін у справі у зв`язку із недоцільністю.

Керуючись, ст. ст. 259 - 261, 263, 268, 279, 354, 355 ЦПК України, -

ВИРІШИВ:

У задоволенніклопотання представникапозивачів пророзгляд справив судовомузасіданні зповідомленням (викликом)сторін у справіза позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до державного підприємства «ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОВІТРЯНОГО РУХУ УКРАЇНИ» в особі Одеського регіонального структурного підрозділу державного підприємства «ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОВІТРЯНОГО РУХУ УКРАЇНИ» про визнання незаконними та скасування наказів про призупинення дії трудових договорів, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди відмовити.

Ухвала набираєзаконної силинегайно післяїї проголошення,якщо іншене передбаченоцим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає окремо від рішення суду.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення29.08.2022
Оприлюднено05.09.2022
Номер документу106011532
СудочинствоЦивільне
Сутьпризупинення дії трудових договорів, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —521/9168/22

Постанова від 29.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 18.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 07.10.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Бобуйок І. А.

Ухвала від 01.09.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Бобуйок І. А.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Бобуйок І. А.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Бобуйок І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні