Ухвала
від 04.09.2022 по справі 941/1291/21
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2022 рокусмт ПетровеСправа № 941/1291/21 Провадження № 2/941/95/22

Петрівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді - Шаєнко Ю. В.

при секретарі - Фатьяновій А.І.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в смт. Петрове Петрівського району Кіровоградської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новостародубської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області, із третьою особою - Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області, про скасування рішення, скасування державної реєстрації земельної ділянки та усунення перешкод в користуванні майном,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом до суду та просить визнати незаконним та скасувати рішення Новостародубської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області в частині затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки ОСОБА_2 відносно земельної ділянки з кадастровим номером 3524983700:51:000:0772, загальною площею 0,2194 га, цільове призначення якої - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; також скасувати у Державному земельному кадастрі державну реєстрацію земельної ділянки з кадастровим номером 3524983700:51:000:0772, загальною площею 0,2194 га, цільове призначення якої - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; крім цього, зобов`язати ОСОБА_2 усунути перешкоди у користуванні майном шляхом зобов`язання перенести тверду межу - огорожу на спільній межі між домоволодіннями за адресою: АДРЕСА_1 , та АДРЕСА_1 , на відстань не менше 1 метра від зовнішньої стіни господарського блоку (літ.Б) будинку, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в сторону будинку за адресою: АДРЕСА_1 ; та стягнути з ОСОБА_2 понесені позивачем судові витрати.

В ході підготовчого судового засідання представник позивача звернувся до суду з клопотанням про витребування доказів по справі, а саме: в Комунального підприємства «Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації» копію інвентаризаційноїсправи наоб`єкт нерухомогомайна заадресою: АДРЕСА_1 ;копію інвентаризаційноїсправи наоб`єкт нерухомогомайна заадресою: АДРЕСА_1 .В Новостародубської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області копію інвентаризаційноїсправи наоб`єкт нерухомогомайна заадресою: АДРЕСА_1 ;копію інвентаризаційноїсправи наоб`єкт нерухомогомайна заадресою: АДРЕСА_1 ;копію рішення Новостародубської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області в частині затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки ОСОБА_2 відносно земельної ділянки з кадастровим номером 3524983700:51:000:0772, загальною площею 0,2194 га, цільове призначення якої - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Також увідповідача - ОСОБА_2 копіютехнічного паспортана будинок,який знаходитьсяза адресою: АДРЕСА_1 ;копію технічної документації технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки ОСОБА_2 відносно земельної ділянки з кадастровим номером 3524983700:51:000:0772, загальною площею 0,2194 га, цільове призначення якої - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Суд заслухавши доводи представника позивача, думку представника відповідача, дослідивши документи справи вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 83 ЦПК України, позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, у разі неможливості самостійно надати докази, учасник справи вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій ст. 83 цього кодексу.

Як вбачається з матеріалів справи, представником відповідача було долученно до матеріалів справи копію технічного паспорта на будинок, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , тому в цій частині клопотання не підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 83, 84 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новостародубської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області, із третьою особою - Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області, про скасування рішення, скасування державної реєстрації земельної ділянки та усунення перешкод в користуванні майном - задовольнити частково.

Зобов`язати Комунальне підприємство «Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації» надати копію інвентаризаційної справи на об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 та копію інвентаризаційної справи на об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати Новостародубську сільську раду Петрівського району Кіровоградської області надати копію інвентаризаційної справи на об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 , копію інвентаризаційної справи на об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 та копію рішення Новостародубської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області в частині затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки ОСОБА_2 відносно земельної ділянки з кадастровим номером 3524983700:51:000:0772, загальною площею 0,2194 га, цільове призначення якої - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати відповідача - ОСОБА_2 надати копію технічної документації технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки ОСОБА_2 відносно земельної ділянки з кадастровим номером 3524983700:51:000:0772, загальною площею 0,2194 га, цільове призначення якої - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Петрівського районного суду

Кіровоградської області Ю. В. Шаєнко

СудПетрівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення04.09.2022
Оприлюднено06.09.2022
Номер документу106047776
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них:

Судовий реєстр по справі —941/1291/21

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні