Ухвала
від 06.06.2023 по справі 941/1291/21
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2023 рокусмт ПетровеСправа № 941/1291/21 Провадження № 2/941/16/23

Петрівський районний суд Кіровоградської області

в складі:

головуючого судді - Шаєнко Ю. В.

при секретарі - ФатьяновійА.І.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в смт. Петрове Петрівського району Кіровоградської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новостародубської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області, із третьою особою - Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області, про скасування рішення, скасування державної реєстрації земельної ділянки та усунення перешкод в користуванні майном,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом до суду та просить визнати незаконним та скасувати рішення Новостародубської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області в частині затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки ОСОБА_2 відносно земельної ділянки з кадастровим номером 3524983700:51:000:0772, загальною площею 0,2194 га, цільове призначення якої - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; також скасувати у Державному земельному кадастрі державну реєстрацію земельної ділянки з кадастровим номером 3524983700:51:000:0772, загальною площею 0,2194 га, цільове призначення якої - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; крім цього, зобов`язати ОСОБА_2 усунути перешкоди у користуванні майном шляхом зобов`язання перенести тверду межу - огорожу на спільній межі між домоволодіннями за адресою: АДРЕСА_1 , та АДРЕСА_1 , на відстань не менше 1 метра від зовнішньої стіни господарського блоку (літ.Б) будинку, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в сторону будинку за адресою: АДРЕСА_1 ; та стягнути з ОСОБА_2 понесені позивачем судові витрати.

Ухвалою Петрівського районного суду Кіровоградської області від 02.03.2023 року по справі було призначено земельно - технічну експертизу та провадження усправі зупиненона часпроведення експертизи.

04.04.2023 року від директора товариства з обмеженою відовідальністью «Науково - виробниче підприємство Укрспецбудекспертиза» надійшло клопотання судового експерта про надання додаткових матеріалів необхідних для проведення судової експертизи та повернуто матеріали цивільної справи № 941/1291/21,для виконання клопотання.

Ухвалою Петрівськогорайонного судуКіровоградської областівід 28.04.2023року було поновлено провадженняу справіна часвиконання клопотаннясудового експертапро наданнядодаткових матеріалівнеобхідних дляпроведення судовоїекспертизи за ухвалою суду від 02.03.2023 року.

Суд, заслухавши думку учасників справи, дослідивши клопотання експерта, вважає, що необхіно повторно витребувати додаткові документи, необхідні для проведення земельно - технічної експертизи.

Згідно ст. 83 ЦПК України, позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, у разі неможливості самостійно надати докази, учасник справи вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій ст. 83 цього кодексу.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 83, 84 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання експерта про надання додаткових матеріалів необхідних для проведення судової експертизи у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новостародубської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області, із третьою особою - Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області, про скасування рішення, скасування державної реєстрації земельної ділянки та усунення перешкод в користуванні майном - задовольнити.

Зобов`язати Комунальне підприємство «Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації» надати оригінал, або засвідчену якісну та повну копію інвентаризаційної справи на житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , в зв`язку з тим, що наявна в матеріалах копія інвентаризаційної справи, відповідно до наявної на ній нумерації, надана не в повному обсязі.

Зобов`язати Комунальне підприємство «Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації» надати оригінал, або засвідчену якісну та повну копію матеріалів інвентаризації минулих років на житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_2 .

Зобов`язати Петрівську селищну раду Олександрійського району Кіровоградської області надати оригінал, або засвідчену якісну та повну копію поземельної книги на земельну ділянку з кадастровим номером 3524983700:51:000:0772, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати Петрівську селищну раду Олександрійського району Кіровоградської області надати оригінал, або засвідчену якісну та повну копію поземельної книги на земельну ділянку, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Зобов`язати відповідача - ОСОБА_2 надати оригінал, або засвідчену якісну та повну копію технічної документації із землеустрою, щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), яка перебуває в користуванні у ОСОБА_2 для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в зв`язку з тим, що наявна в матеріалах копія технічної документації, має неналежну якість зоображення, зокрема каталогу координат на кадастровому плані.

Зобов`язати відповідача - ОСОБА_2 надати оригінал, або засвідчену якісну та повну копію технічної документації із землеустрою, щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) 2021 року, виготовлену ВКАФ «СОНЦЕВО», на підставі якої були внесенні зміни до Державного земельного кадастру та сформовано протокол №7976836, в зв`язку з тим, що зміни до даних Державного земельного кадастру щодо земельної ділянки стосувалися мір ліній між поворотними точками земельної ділянки, а наявна в матеріалах копія технічної документації містить лише кадастровий план, тобто наведена не в повному обсязі.

Зобов`язати відповідача - ОСОБА_2 надати наявні всі обмінні файли (електронні документи, що містять відомості про результати робіт із землеустрою в електронному вигляді, що формуються з метою внесення даних до Державного земельного кадастру) на на земельну ділянку з кадастровим номером 3524983700:51:000:0772, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати відповідача - ОСОБА_2 надати оригінал, або засвідчену якісну та повну копію технічного паспорту на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , в зв`язку з тим, що наявна в матеріалах копія технічного паспорту має неналежну якість зоображення, зокрема плану земельної ділянки.

Зобов`язати позивача - ОСОБА_1 надати оригінал, або засвідчену якісну та повну копію правовстановлюючої документації на земельну ділянку, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 .

Зобов`язати позивача - ОСОБА_1 надати оригінал, або засвідчену якісну та повну копію правовстановлюючої документації із землеустрою, на земельну ділянку, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Петрівського районного суду

Кіровоградської області Ю. В. Шаєнко

СудПетрівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено08.06.2023
Номер документу111340196
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них:

Судовий реєстр по справі —941/1291/21

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні