Ухвала
від 04.09.2022 по справі 465/1128/21
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/1128/21

2/465/870/22

У Х В А Л А

судового засідання

05.09.2022року м.Львів

Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого-судді: Мартинишин М.О.

з участю секретаря: Оверко Я.Б.

розглянувши у судовому засіданні в м. Львові клопотання розглянувши у підготовчому засіданні в м. Львові клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Акімової О.О. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за позовом №465/1128/21за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,з участютретіх осіб:органу опікита піклуванняФранківської районноїадміністрації Львівськоїміської ради,органу опіки та піклування Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради про визначення місця проживання дитини

в с т а н о в и в :

у проваджені Франківського районного суду м. Львова знаходиться цивільна справа за позовом 465/1128/21за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,з участютретіх осіб:органу опікита піклуванняФранківської районноїадміністрації Львівськоїміської ради,органу опіки та піклування Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради про визначення місця проживання дитини.

Ухвалою судді від 18.03.2021 року було відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

Представник позивача адвокат Акімова О.О. подала до суду клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що у задоволенні клопотання слід відмовити, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 7ст.11Закону України"Просудоустрій істатус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Відповідно дост. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справиберуть участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуз використаннямвласних технічнихзасобів таелектронного підписузгідно звимогами Положенняпро Єдинусудову інформаційно-комунікаційнусистему та/абоположень,що визначаютьпорядок функціонуванняїї окремихпідсистем (модулів).

Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженому наказом ДСА України від 23.04.2020 № 196, встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням відповідного програмного забезпечення.

Відповідно до пункту 2 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ зазначеного Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції. Системою, у разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Відповідно до пункту 5 розділу І Порядку № 196 ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для забезпечення своєчасного розгляду справи та оперативності судового провадження, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та проводити судове засідання в режимі відеоконференції за допомогою сервісу "EASYCON".

Керуючись ст.ст.43,49,212,222,247,258-260ЦПК України -

п о с т а н о в и в:

клопотаннязадовольнити.

Судове засідання призначене на 12.09.2022року об13:00год. у цивільній справі № №465/1128/21за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,з участютретіх осіб:органу опікита піклуванняФранківської районноїадміністрації Львівськоїміської ради,органу опікита піклуванняЗалізничної районноїадміністрації Львівськоїміської радипро визначеннямісця проживаннядитинипровести у режимі відеоконференції за допомогою сервісу "EASYCON".

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EASYCON" представнику позивача необхідно попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в системі відеоконференцзв`язку "EASYCON" на офіційному веб-порталі Судової влади України (www.court.gov.ua) та перевірити наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції системою відеоконференцзв`язку "EASYCON".

Роз`яснити, що відповідно ч.5 ст.212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Копію ухвали для відома надіслати представнику позивача.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Мартинишин М.О.

Дата ухвалення рішення04.09.2022
Оприлюднено07.09.2022
Номер документу106067413
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —465/1128/21

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 09.06.2022

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні