Ухвала
від 05.04.2024 по справі 465/1128/21
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/1128/21

2/465/633/24

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

05.04.2024 р. м. Львів

Франківський районний суд м. Львова у складі:

головуючої судді - Мартинишин М.О.

з участю секретаря судового засідання Кондрашин В.Р.

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

представника третьої особи ОСОБА_3

розглянувши у підготовчому засіданні в м. Львові клопотання представника позивача ОСОБА_4 адвоката Мацух Ю.І. про витребування доказів по справі №465/1128/21за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 ,з участютретіх осіб:органу опікита піклуванняФранківської районноїадміністрації Львівськоїміської ради,органу опіки та піклування Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради про визначення місця проживання дитини

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду із позовом до відповідача про визначення місця проживання дитини з матір`ю.

Представник позивача ОСОБА_4 адвокат Мацух Ю.І. у підготовчому судовому засіданні з метою підтвердження позовнихвимог заявила клопотання про витребування оригіналу заяви ОСОБА_5 від 15.02.2024 року, яка зазначена у висновку від 23.02.2024 року №260001-вих-23118 про розв`язання спору щодо визначення місця проживання малолітнього ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник відповідача та представник третьої особи опіки тапіклування Франківськоїрайонної адміністраціїЛьвівської міськоїрадиу підготовчому засіданні у заявлене клопотання представника позивача не заперечували. При вирішенні такого клопотання покладаються на розсуд суду.

Представник третьої особи органу опікита піклуванняЗалізничної районноїадміністрації Львівськоїміської радив підготовче засідання не з`явився, хоча про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача, дослідивши матеріали справи, з`ясувавши думку учасників судового розгляду, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 124 Конституції України, юрисдикція судів поширюється на всі правовідносин, що виникають у державі.

У відповідності з п. 1 ст. 6 Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, ратифікованої Україною, Законом України №475/97-ВР від 17.07.1997 року, яка відповідно до ст. 9 Конституції України є частиною національного законодавства України, кожна людина при визначенні її громадянських прав та обов`язків має право на справедливий розгляд справи незалежним та безстороннім судом.

Відповідно до ст. 55 Конституції України,кожному гарантується судовий захист його прав і свобод.

Згідно з ч.1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ч.1 ст.2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Частинами 1-3 статті 12 ЦПК України передбачено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків,передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч.1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до п. 6 постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 №14 «Про судове рішення у цивільній справі», враховуючи принцип безпосередності судового розгляду, рішення може бути обґрунтоване лише доказами, одержаними у визначеному законом порядку та дослідженими в судовому засіданні.

В силу ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або запереченьст. 77 ЦПК України.

Згідно з нормамист.84ЦПК України особи, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Згідно з п. 10 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

З огляду на вищевикладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи по суті заявлених позовних вимог, з метою забезпечення права на судовий захист та враховуючи неможливість подання відповідних доказів представником позивача, тому суд вважає, що клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст.12,13,43, 81, 84, 197, 222, 258-260ЦПК України

ПОСТАНОВИВ:

клопотання представника позивача задоволити.

Витребувати від Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради, як органу опіки та піклування оригінал заяви ОСОБА_5 від 15.02.2024 року, яка зазначена у висновку від 23.02.2024 року №260001-вих.-23118 про розв`язання спору щодо визначення місця проживання малолітнього ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити до Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради, як органу опіки та піклування (м. Львів вул. Виговського, 34) для відома та виконання.

Витребуваний доказ надіслати до суду або подати до канцелярії суду у строк до 30.04.2024 року.

Роз`яснити Залізничній районній адміністрації Львівської міської ради, як органу опіки та піклування(м. Львів вул. Виговського, 34), що відповідно до ст.84ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Мартинишин М.О.

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118198186
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —465/1128/21

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 09.06.2022

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні