Ухвала
від 05.09.2022 по справі 289/2441/21
РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 289/2441/21

Номер провадження 2/289/138/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.09.2022 м. Радомишль

Радомишльський районний суд Житомирської області в складі: під головуванням судді Мельника О.В., з секретарем судових засідань Галькевич Ю.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 (місце знаходження / місце проживання: АДРЕСА_1 )до Державного підприємстваМіністерства оборониУкраїни "Макарівськийзавод залізобетоннихвиробів" (місце знаходження / місце проживання: смт. Городок, Житомирський район, Житомирська область, 12265) про зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

Справа розглядається за правилами спрощеного провадження із викликом сторін. В судове засідання учасники справи не з`явились, про дату, час і місце розгляду повідомлялись у встановлений законом спосіб.

До початку розгляду справи по суті, на адресу суду надійшов лист Державного реєстратора зі змісту якого слідує, що відповідно до відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 14.07.2022 р. юридична особа Державне підприємство Міністерства оборони України "Макарівський завод залізобетонних виробів" знаходиться в стані припинення шляхом реорганізації (приєднання) до державного підприємства «Київський військовий деревообробний завод», код ЄДРПОУ 22996118, який буде правонаступником усіх прав та обов`язків ДП «Макарівський завод залізобетонних виробів».

За вимогамистатті 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановленістаттею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Оскільки відповідачем у справі є ДП «Макарівськийзавод залізобетоннихвиробів»,який перебуваєу стадіїприпинення шляхомреорганізації (приєднання)до Державногопідприємства «Київськийвійськовий деревообробнийзавод» і рішення суду може вплинути на права правонаступника, суд дійшов висновку про необхідність залучення останього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, з направленням копії позовної заяви, встановивши строк для надання пояснень з дотриманням вимогстатті 181 ЦПК України.

Керуючись статтями53,174,181,222 Цивільного процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ :

Залучити до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Державного підприємства Міністерства оборони України "Макарівський завод залізобетонних виробів"- третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

-Державне підприємство «Київський військовий деревообробний завод», код ЄДРПОУ 22996118, 08001, Київська область, місто Ірпінь, смт.Кобилянське, вул.Пономарьова, 17.

Надіслати третій особі копію позовної заяви та матеріалів, доданих до неї в якості додатків.

Встановити третій особі строкдля подачі пояснення з дотриманням вимогстатті 181 ЦПК України- до 25.10.2022.

Розгляд справи відкласти на 10 годину 00 хвилин 02.11.2022.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Мельник

СудРадомишльський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення05.09.2022
Оприлюднено08.09.2022
Номер документу106080948
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —289/2441/21

Рішення від 22.12.2022

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Рішення від 22.12.2022

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні