Ухвала
від 06.09.2022 по справі 349/893/22
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/893/22

Провадження № 1-кс/349/191/22

У Х В А Л А

06 вересня 2022 року м. Рогатин

Слідчий суддя Рогатинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянув клопотання слідчого, яке погоджено з прокурором, про тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

05 вересня 2022 року слідчий слідчого відділення відділення поліції№4(м.Рогатин)Івано-Франківськогорайонного управлінняполіції Головногоуправління національноїполіції вІвано-Франківськійобласті (далі- відділенняполіції №4(м.Рогатин) ОСОБА_3 запогодженням зпрокурором Рогатинськоговідділу Івано-Франківськоїокружної прокуратури ОСОБА_4 звернувся дослідчого суддііз клопотаннямпро тимчасовийдоступ додокументів,які містятьохоронювану законом таємницю до медичної карти хворого, рентгенограм з їх описом, результатів КТ, МРТ та інших медичних документів на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 ,які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, просив клопотання розглядати у його відсутності.

На підставі ч.2 ст.163 КПК України представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в судове засідання не викликався.

Згідно із нормами ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання не здійснювалося.

Слідчий суддя, перевіривши додані до клопотання матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження № 12022091210000072 від 25 липня 2022 року, дійшов висновку про задоволення клопотання з огляду на таке.

Згідно зклопотанням, слідчимвідділенням відділення поліції №4 (м. Рогатин) проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022091210000072 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 24 липня 2022 року приблизно о 19 год. 30 хв. водій ОСОБА_6 , керуючи автомобілем марки Mercedes-Benz VITO, реєстраційний номер НОМЕР_1 , чорного кольору, рухався автодорогою сполученням М-12 «Стрий-Знам`янка» біля села Пуків Івано-Франківського району Івано-Франківськорї області не впорався з керуванням та здійснив наїзд на пішохода ОСОБА_5 , яка рухалась узбіччям. В результаті чого ОСОБА_5 доставлена в ІНФОРМАЦІЯ_3 з діагнозом: закрита черепно-мозкова травма головного мозку, рвана забійна рана чола та перелом чотирьох кісток лівої стопи. З 25 липня 2022 року ОСОБА_5 проходила стаціонарне лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Зважаючи навикладене,виникла необхідністьу отриманнітимчасового доступудо оригіналівмедичних документів,які містятьохоронювану закономтаємницю,що стосуютьсянадання медичноїдопомоги ОСОБА_5 та знаходятьсяу володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з можливістю їх вилучення (виїмки).

Відомості, які містяться у вказаних медичних документах, мають важливе значення для встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як докази та без отримання тимчасового доступу до вказаних документів неможливо довести важливі обставини у кримінальному провадженні.

Згідно зч.1ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Статтею 40 «Лікарська таємниця» Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я» передбачено, що медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Відповідно до вимог ч. ч. 5, 6, 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлятьсобою абоне включаютьречей ідокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю; доведе можливістьвикористання якдоказів відомостей,що містятьсяв цихречах ідокументах,та неможливістьіншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів. Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

У зв`язкуз тим,що медичнідокументи перебуваютьу володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а тому слідчому необхідно надати тимчасовий доступ до них з правом їх вилучення, оскільки таке вилучення потрібне для досягнення мети доступу.

Керуючись ст.ст.131-132,159-160, 162- 166, 309 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого,яке погодженоз прокуроромпро тимчасовийдоступ додокументів задовольнити.

Надати начальнику слідчого відділення відділення поліції№4(м.Рогатин)Івано-Франківськогорайонного управлінняполіції ГУНП вІвано-Франківськійобласті ОСОБА_7 , заступнику начальника слідчого відділення відділення поліції№4(м.Рогатин)Івано-Франківськогорайонного управлінняполіції ГУНП вІвано-Франківськійобласті ОСОБА_8 , старшому слідчому слідчого відділення відділення поліції №4 (м.Рогатин) Івано-Франківського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_9 , слідчому слідчого відділення відділення поліції №4 (м.Рогатин) Івано-Франківського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів медичних документів, які містять охоронювану законом таємницю до медичної карти хворого, рентгенограм з їх описом, результатів комп`ютерної томографії, магнітно-резонансної томографії та інших медичних документів, у яких би зазначалися отримані тілесні ушкодження на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 , які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , з метою подальшого їх вилучення для проведення судово-медичної експертизи в кримінальному провадженні №12022091210000072.

Строк діїухвали -двадцять днів з дня її постановлення.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРогатинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення06.09.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу106083380
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Судовий реєстр по справі —349/893/22

Ухвала від 15.09.2022

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 06.09.2022

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 31.08.2022

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 15.08.2022

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 27.07.2022

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 27.07.2022

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 26.07.2022

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні