Ухвала
від 07.09.2022 по справі 554/5176/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 07.09.2022 Справа № 554/5176/22 Номер провадження 1-кс/554/9553/2022

УХВАЛА

Іменем України

07 вересня 2022 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання дізнавача СД відділення поліції № 2 Полтавського РУП Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні за №12022175440000195 від 24.06.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в :

Дізнавач звернувся з даним клопотанням, у якому посилається на те, що у провадженні СД відділу поліції № 2 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, перебувають матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022175440000195 від 24.06.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України.

24.06.2022 до сектору поліцейської діяльності № 1 відділу поліції № 2 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області надійшло повідомлення від бригади екстренної медичної допомоги про те, що 24.06.2022, близько 13:20 год., на території Решетилівської філії ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка працює охоронником в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що надає послуги по охороні Решетилівської філії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », згідно договору № 418-псо від 29.05.2020, під час виконання робіт із завантаження пресованого картону на вантажний автомобіль з допомогою навантажувача вилкового, здійснювала контроль ваги зазначеного картону. Під час чергового завантаження дерев`яного піддону з трьома палетами пресованого картону до вантажного автомобіля, зазначені, заздалегідь не закріплені на піддоні палети, випали, внаслідок чого впали на ОСОБА_5 та остання отримала тілесні ушкодження.

24.06.2022, під час огляду місця події було виявлено, оглянуто, сфотографовано та вилучено навантажувач вилковий з противагою DP20CNT, заводський № T16D-85224, реєстраційний номер

НОМЕР_1 , з допомогою якого здійснювалось завантаження пресованого картону до вантажного автомобіля.

Встановлено, що ОСОБА_5 , у результаті зазначеної вище події отримала тілесні ушкодження у вигляді: ХСМТ (24.06.2022): компресійно-скалкові переломи Th4, L3 хребців зі зміщенням уламків, закрита травма грудної клітини, закритий перелом лівої лопатки зі зміщенням, двобічний гідроторакс малим об`ємом.

Під час проведення досудового розслідування є необхідність у проведенні судової почеркознавчої експертизи, зокрема дослідження підписів ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у журналах реєстрації інструктажів з охорони праці, який здійснював навантаження макулатури, та підписи інженера з охорони праці, який мав проводити інструктажі з охорони праці на підприємстві.

Згідно ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення. Документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки, зазначені в частині першій цієї статті.

Згідно ч. 3 ст. 99 КПК України сторона кримінального провадження, потерпілий, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, зобов`язані надати суду оригінал документа. Оригіналом документа є сам документ, а оригіналом електронного документа - його відображення, якому надається таке ж значення, як документу.

Оскільки під час проведення досудового розслідування оригінали документів у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Решетилівська філія не вилучалися, враховуючи вимоги ст. 98 та 99 КПК України, необхідність проведення судових експертиз, виникла необхідність у вилученні в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Решетилівська філія оригіналів зазначених вище документів, які зберігаються за адресою АДРЕСА_1 .

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, у даному провадженні є потреба встановлення причини нещасного випадку, а також дії яких осіб знаходяться з технічної точки зору в причинному зв`язку з настанням нещасного випадку.

Дізнавач вказує,що зметою найбільшповного,всебічного таоб`єктивного проведеннядосудового розслідуваннякримінального провадження,виявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання речовихдоказів,виникла необхідністьу проведеннітимчасового доступудо речейі документів,які перебуваютьу володінніТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »Решетилівська філія(ідентифікаційнийкод НОМЕР_2 ),за адресою: АДРЕСА_2 .

У судове засідання дізнавач не з`явився, направив заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав. Розглянути дане клопотання прохав без виклику особи, у володінні якої знаходяться зазначені вище речі та документи, у зв`язку з існуванням реальної загрози їх зміни або знищення.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до ч.4ст.107КПК України фіксування судового засіданнятехнічним засобом не здійснювалось.

Відповідно до ч. 2ст. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1ст. 160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов до висновку про наявність в матеріалах клопотання достатніх даних, що дають підстави вважати, що вищевказані документи містять дані, що мають значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, суд дійшов до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 160, 163, 166, 309 КПК України, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл дізнавачам у кримінальному провадженні: старшому дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 2 Полтавського районного управління поліції ГУНП вПолтавській області ОСОБА_3 , дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 2 Полтавського районного управління поліції ГУНП вПолтавській області ОСОБА_7 , дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 2 Полтавського районного управління поліції ГУНП вПолтавській області ОСОБА_8 ,які входятьу складгрупи дізнавачів,групі прокуроріву кримінальномупровадженні:прокурорам Решетилівськоїокружної прокуратуриПолтавської області ОСОБА_9 , ОСОБА_4 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 натимчасовий доступдо речейі документівз можливістюїх вилученняв оригіналах,які перебуваютьу володінніТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »Решетилівська філія(ідентифікаційнийкод НОМЕР_2 ),за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

-оригінал акту державного технічного огляду технологічного транспортного засобу від 22.04.2021 на навантажувач вилковий з противагою DP20CNT, ідентифікаційний № НОМЕР_3 ;

-оригінал договору оренди № 0103-5/РФ транспортних засобів від 01.03.2018, укладений між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » із додатком № 1 до договору оренди транспортних засобів № 0103-05/РФ (перелік транспортних засобів, що передаються в оренду), акт приймання-передачі транспортних засобів до договору оренди транспортних засобів № 0103-05/РФ від 01.03.2018;

-оригінал договору суборенди № 1-СОр/РФ транспортних засобів від 28.05.2020, укладений між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », із додатком № 1 до договору суборенди транспортних засобів № 1-СОр/РФ від 28.05.2020 (перелік транспортних засобів, що передаються в суборенду), акт приймання-передачі транспортних засобів 01.06.2020;

-оригінал договору № 418-псо про надання послуг по охороні від 29.05.2020, який укладений між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » із додатками до нього: додаток № 1 дислокація об`єктів № 1, додаток № 2 інструкція по охороні об`єкта, додаток № 3 план схема розташування постів об`єкту;

-оригінал висновку експертизи № 40872122-09-01-0985.20 за результатами експертного обстеження (технічного діагностування) технологічного транспортного засобу навантажувач вилковий з противагою DP20CNT, заводський номер № НОМЕР_3 , державний номер НОМЕР_4 та вісім додатків до нього;

-оригінал декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (Решетилівська філія ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), місце виконання робіт підвищеної небезпеки АДРЕСА_2 ;

-оригінал наказу про призначення інженера з охорони праці Решетилівської філії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », посвідчення інженера з охорони праці про проходження навчання та перевірку знань, а також відповідний протокол;

-оригінал наказу про призначення відповідальної особи щодо дотримання правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів, посвідчення про проходження відповідного навчання та перевірку знань, а також відповідний протокол;

-оригінал наказу № 2 від 01.06.2020 про створення служби охорони праці на підприємстві;

-оригінал положення про службу охорони праці (наказ № 6 від 19.06.2020);

-оригінал наказу № 7 від 26.06.2020, яким затверджено перелік інструкцій з охорони праці, діючих на підприємстві;

-оригінал інструкції з вступного інструктажу з питань охорони праці;

-оригінал інструкції при виконанні робіт підвищеної небезпеки;

-оригінал інструкції з охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів та машин;

-оригінал інструкції з охорони праці під час експлуатації технологічних транспортних засобів;

-оригінал посадової інструкції інженера з охорони праці;

-оригінал НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»;

-оригінал НПАОП 0.00-1.75-15 «Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт»;

-оригінал НПАОП 0.00-1.83-18 «Правила охорони праці під час експлуатації навантажувачів»;

-оригінал заяви про прийняття на роботу інженера з охорони праці, заяви інженера з охорони праці про надання відпусток, виплати допомог та інші, на яких маються почерк та підписи зазначеної особи;

-оригінал заяви про прийняття на роботу ОСОБА_6 , заяви

ОСОБА_6 про надання відпусток, виплати допомог та інші, на яких маються почерк та підписи

ОСОБА_6 ;

-оригінал наказу про прийняття на роботу ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , на посаду водія навантажувача;

-оригінал наказу про закріплення за ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , навантажувача вилкового з противагою DP20CNT, заводський номер № T16D-85224, державний номер НОМЕР_4 ;

-оригінали журналів реєстрації інструктажів з охорони праці із відомостями про проходження відповідних інструктажів (вступні, первинні, цільові) ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

-оригінал документів на проведення навантажувальних робіт із макулатури за 24.06.2022.

Контроль за виконанням ухвали покласти на дізнавача в провадженні якого знаходиться кримінальне провадження.

Строк дії ухвали два місяці.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл про проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукування та вилучення зазначених документів.

Роз`яснити, що за умисне невиконання ухвали суду, передбачена відповідальність заст.382 КК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення07.09.2022
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу106099268
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/5176/22

Ухвала від 22.02.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 07.02.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 07.02.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 07.02.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 07.02.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 22.11.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 22.11.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 07.09.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 07.09.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 12.08.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні