Ухвала
від 07.09.2022 по справі 634/185/22
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 634/185/22

Провадження № 1-кп/529/186/22

УХВАЛА

про прийняття справи до провадження та призначення підготовчого судового засідання

07 вересня 2022 року смт Диканька

Суддя Диканського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , розглянувши обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12022226070000022 по обвинуваченню ОСОБА_2 у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до розпорядження Верховного Суду від 14.03.2022 № 7/0/9-22 "Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану (окремі суди Донецької, Запорізької та Харківської областей)" до Диканського районного суду Полтавської області із Сахновщинського районного суду Харківської області надійшов обвинувальнийакт стосовно ОСОБА_2 , який обвинувачується у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

Відповідно до автоматизованого розподілу судової справи між суддями вказану справу розподілено для розгляду судді ОСОБА_1 .

Виходячи з вищевикладеного, вважаю за необхідне прийняти справу до провадження.

Згідно з вимогами ч. 6 ст. 34 КПК України суд, якому направлено кримінальне провадження з іншого суду, розпочинає судове провадження зі стадії підготовчого судового засідання незалежно від стадії, на якій в іншому суді виникли обставини, передбачені частиною першою цієї статті.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 381 КПК України після отримання обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку суд у п`ятиденний строк, а у разі затримання особи - у порядку, передбаченому частиною четвертою статті 298-2 цього Кодексу, невідкладно призначає судовий розгляд. Суд розглядає обвинувальний акт щодо вчинення кримінального проступку без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, якщо обвинувачений не оспорює встановлені під час дізнання обставини і згоден з розглядом обвинувального акта за його відсутності.

Ознайомившись з обвинувальним актом та доданими до нього матеріалами досудового розслідування, враховуючи відсутність клопотання обвинуваченого про розгляд обвинувального акта в спрощеному провадженні, вважаю за необхідне призначити підготовче судове засідання, у відповідності до вимог ст. 314 КПК України, з викликом учасників судового провадження.

До суду надійшло клопотання прокурора Сахновщинського відділу Красноградської окружної прокуратури Харківської області про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "Easycon". В обґрунтування клопотання прокурор посилається на значну віддаленість знаходження від місця проведення судового засідання у справі та запроваджений в Україні з 24.02.2022 воєнний стан. У клопотанні прокурор також вказує, що обвинувачений ОСОБА_2 та представник потерпілого Сахновщинського підприємства комунальних послуг Сахновщинської селищної ради Харківської області не заперечують проти проведення судового засідання у справі у режимі відеоконференції та зобов`язуються вийти на відеозв`язок із особистого кабінету прокурора в системі "Easycon".

Враховуючи значну віддаленість місця знаходження учасників судового провадження від місця проведення судового засідання у справі, складнощі у транспортному сполученні через запроваджений в Україні воєнний стан, з метою забезпечення реалізації учасниками судового провадження їхніх процесуальних прав, оперативного та об`єктивного розгляду справи, керуючись ст. 336 КПК України, суд вважає за необхідне провести підготовче судове засідання по справі в режимі відеоконференції за участі учасників судового провадження поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "Easycon" із особистого кабінету прокурора у цій системі.

На підставі викладеного, керуючись ч. 6 ст. 34, ч. 1 ст. 314, ст. ст. 336, 372 КПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Справу № 634/185/22 по обвинуваченню ОСОБА_2 у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, прийняти до провадження.

Призначити підготовче судове засідання по обвинувальному акту стосовно ОСОБА_2 , який обвинувачуєтьсяу вчиненнікримінального проступку,передбаченого ч.1ст.185КК України, на 16:00 год. 20 вересня 2022 року.

Підготовче судове засідання у вказаній кримінальній справі провести у режимі відеоконференції за участі прокурора Сахновщинського відділу Красноградської окружної прокуратури Харківської області, обвинуваченого ОСОБА_2 та представника потерпілого Сахновщинського підприємства комунальних послуг Сахновщинської селищної ради Харківської області ОСОБА_3 з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку "Easycon" із особистого кабінету прокурора у цій системі.

Упідготовче судовезасідання викликатиучасників судовогопровадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.09.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106131706
СудочинствоКримінальне
Сутьприйняття справи до провадження та призначення підготовчого судового засідання 07 вересня 2022 року смт Диканька

Судовий реєстр по справі —634/185/22

Вирок від 15.02.2023

Кримінальне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 20.09.2022

Кримінальне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 07.09.2022

Кримінальне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 03.03.2022

Кримінальне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Єрьоміна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні