Ухвала
від 08.09.2022 по справі 353/437/22
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/437/22

Провадження № 1-кс/353/103/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2022 рокум.Тлумач

Слідчий суддя Тлумацького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянув клопотання слідчого СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Тлумацького відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №12022091240000052, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15.06.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання надійшло до суду «08» вересня 2022 року о 10 год. 14 хв.

Суд перевірив надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по доданих матеріалах, -

в с т а н о в и в :

Слідчий СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулася до Тлумацького районного суду Івано-Франківської області з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, яке було погоджене прокурором Тлумацького відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , та відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

В клопотанні слідчий СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенант поліції ОСОБА_3 просить надати тимчасовий доступдо медичної карти стаціонарного хворого, догоспітального клінічного протоколу, амбулаторної картки хворого, а також рентгенограми правої ключиці з описом та комп`ютерної томографії головного мозку з описом комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , догоспітального клінічного протоколу, амбулаторної картки хворого, а також рентгенограми правої ключиці з описом та комп`ютерної томографії головного мозку з описом, що знаходяться в комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю тимчасового його вилучення.

У клопотанні слідчий СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенант поліції ОСОБА_3 зазначає, що досудовим розслідуванням встановлено, що 15.06.2022 року о 08 год. 29 хв. водій ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , житель АДРЕСА_2 , керуючи транспортним засобом марки «Рено11», реєстраційний номер НОМЕР_1 , білого кольору, рухався по вул. Дністерська, що в с. Нижнів Нижнівського старостинського округу Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з транспортним засобом марки «ВАЗ-2121», реєстраційний номер НОМЕР_2 , бежевого кольору, під керуванням ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , жителя АДРЕСА_3 . Внаслідок ДТП пасажири, а саме ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 отримали тілесні ушкодження та були доставлені КШМД до ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Стороною кримінального провадження, на яку покладено обов`язок у збиранні та оцінюванні доказів, що стосується вказаного кримінального провадження, та які містяться у речах та документах, встановлено, що медична карта стаціонарного хворого, догоспітальний клінічний протокол, амбулаторна картка хворого, а також рентгенограма правої ключиці з описом та комп`ютерна томографія головного мозку з описом на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , та відповідно до ст. 161-162 КПК України не є документом до якого заборонено доступ, однак відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України може містити відомості, що становлять лікарську таємницю.

У зв`язку з вище наведеним, слідчим відділенням відділення поліції № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області було звернено із запитом №5126/108/58/02-2022 від 18.08.2022 року до комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, з проханням видачі медичної карти стаціонарного хворого, догоспітального клінічного протоколу, амбулаторної картки хворого, а також рентгенограми правої ключиці з описом та комп`ютерної томографії головного мозку з описом на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 . Проте, адміністрація лікарні надала письмову відповідь, вих. № 315/02-11, про відмову у наданні відповідних документів на вище вказану особу.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи, які знаходяться у володінні комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, мають суттєве значення для належної кваліфікації вчиненого діяння, встановлення обставин та необхідні для проведення судово-медичної експертизи, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ з можливістю їх вилучення, слідчий просила клопотання задовольнити.

Представник комунального некомерційногопідприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацькоїміської радиІвано-Франківськогорайону Івано-Франківськоїобласті в судове засідання на розгляд клопотання не з`явився, про причини неприбуття не повідомив, хоча був повідомлений належним чином, що відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України не перешкоджає розгляду клопотання.

На розгляд клопотання про тимчасовий доступдо речейта документів прокурор ОСОБА_4 не з`явився, однак на адресу суду надіслав заяву, в якій клопотання підтримав, оскільки документи зазначені в клопотанні самі по собі, та інформація, яка міститься у них, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, в т.ч. для встановлення належної кваліфікації вчиненого діяння та є необхідними для проведення судово-медичної експертизи, а також довів неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів. Просив справу розглянути у її відсутності.

На розгляд клопотання про тимчасовий доступдо речейта документів слідчий СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенант поліції ОСОБА_3 не з`явилася, однак на адресу суду надіслала заяву, в якій клопотання підтримала, просила його задовольнити та справу розглянути у її відсутності.

Сторона кримінального провадження, що подала клопотання, довела, що вказані в клопотанні документи перебувають у володінні комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, інформація, яка міститься у них, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також для повного та всебічного розслідування кримінального провадження, однак такідокументи єдокументами,які містятьлікарськутаємницю, тому клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання слідчого СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенанта поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ медичної карти стаціонарного хворого, догоспітального клінічного протоколу, амбулаторної картки хворого, а також рентгенограми правої ключиці з описом та комп`ютерної томографії головного мозку з описом комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , догоспітального клінічного протоколу, амбулаторної картки хворого, а також рентгенограми правої ключиці з описом та комп`ютерної томографії головного мозку з описом, що знаходяться в комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю тимчасового його вилучення.

Ухвала підлягає виконанню слідчим СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенантом поліції ОСОБА_3 .

У разі невиконання ухвали може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення зазначених документів.

Строк дії ухвали 30 (тридцять) днів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Тлумацького районногосуду ОСОБА_1

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення08.09.2022
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу106136902
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —353/437/22

Ухвала від 08.09.2022

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

Ухвала від 08.09.2022

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні