Ухвала
від 08.09.2022 по справі 42/78б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

у справі про банкрутство

09.09.2022 Справа № 42/78б

За заявою кредитора (заявника): Товариства з обмеженою відповідальністю ЛГКЛАСІК м.Луганськ (правонаступника - Закритогоакціонерноготовариства Криворізьке, м.Брянка, Луганська область)

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю Об`єднана вантажнотранспортна компанія, м.Єнакієве, Донецька область

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Господарського суду Донецької області на стадії ліквідаційної процедури знаходиться справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Об`єднана вантажнотранспортна компанія.

Ухвалою від 08.02.2022 відсторонено арбітражного керуючого Ареф`єва А.Ю. від виконання повноважень ліквідатора у справі про банкрутство ТОВ Об`єднана вантажнотранспортна компанія; розгляд справи відкладено на 16.03.2022. Зобов`язано голову комітету кредиторів організувати та провести засідання комітету кредиторів з розгляду питання про надання суду пропозицій щодо кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута; протокол засідання комітету кредиторів та відповідне клопотання із заявою обраного арбітражного керуючого про згоду на участь у справі надати суду у строк до 16.03.2022. Комітет кредиторів - вирішити на засіданні комітету кредиторів питання щодо визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у справі.

Указом Президента України від 24.02.2022 №64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" (іззмінами) у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" введено в Україні воєнний стан із 05 годин 30 хвилин 24.02.2022 строком на 30 діб, який на даний час продовжено до 21.11.2022 включно.

Згідно зі статтею 3 Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Ключовим у визнанні права людини на життя за КонституцієюУкраїни є положення, згідно з яким це право є невід`ємним (частина перша статті 27), невідчужуваним та непорушним (стаття 21). Право на життя належить людині від народження і захищається державою. Існування загрози життю учасників справи та працівників суду ставить під загрозу існуванню невід`ємного права людини на життя, що не відповідає Конституції України.

Згідно з частиною 1 статті 12-2 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", у умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють виключно на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України.

З метою убезпечення від ризику життя та здоров`я людей, зокрема, учасників справи та працівників суду, судове засідання, призначене на 15.03.2022, не відбулося.

У зв`язку із реальною загрозою життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів суду, працівників апарату суду та суддів, керуючись статтею 3 Конституції України, статтею 24 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", рішенням Ради суддів України № 9 від 24.02.2022, враховуючи положення Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" № 64/2022 від 24.02.2022, розпоряджень Харківської обласної військової адміністрації, прийнятих відповідно до статті 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", керівництвом господарського суду Харківської області встановлено особливий режим роботи суду в умовах воєнного стану, відповідно до якого, крім іншого, тимчасово зупинено здійснення судочинства у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу до усунення обставин, які зумовлюють загрозу життю, здоров`ю та безпеці громадян в умовах воєнної агресії проти України.

Згідно з опублікованими Радою суддів України 02.03.2022 Рекомендаціями щодо роботи судів в умовах воєнного стану року, судам України рекомендовано за можливості відкладати розгляд справ (за винятком невідкладних судових розглядів) та знімати їх з розгляду, зважати на те, що велика кількість учасників судових процесів не завжди мають змогу подати заяву про відкладення розгляду справи через залучення до функціонування критичної інфраструктури, вступ до лав Збройних сил України, територіальної оборони, добровольчих воєнних формувань та інших форм протидії збройної агресії проти України, або не можуть прибути в суд у зв`язку з небезпекою для життя.

Беручи до уваги рекомендації Ради суддів України від 02.03.2022, тимчасово до усунення вищезазначених обставин:

- на час існування небезпеки для учасників провадження, пов`язаної з перебуванням останніх у приміщенні Господарського суду Донецької області, судові засідання за особистої участі учасників судового процесу не проводяться;

- учасники судових засідань та інші громадяни мають право надсилати документи, що стосуються розгляду судових справ, без особистого прибуття до приміщення суду:

через особистий кабінет в системі «Електронний суд»;

у разі неможливості надсилання через систему «Електронний суд» - електронною поштою на е-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом).

Суд повідомляє, що жодних документів, зокрема, протоколу засідання комітету кредиторів з розгляду питання про надання суду пропозицій щодо кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута та відповідного клопотання із заявою обраного арбітражного керуючого щодо участі у даній справі та інш., станом на теперішній час від кредиторів не надходило.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти та повторно зобов`язати голову комітету кредиторів організувати та провести засідання комітету кредиторів з розгляду питання про надання суду пропозицій щодо кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута; комітет кредиторів вирішити на засіданні комітету кредиторів питання щодо визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у справі.

Керуючись статтями 2, 9, 28 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 12, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Розгляд справи відкласти.

Зобов`язати голову комітету кредиторів організувати та провести засідання комітету кредиторів з розгляду питання про надання суду пропозицій щодо кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута; протокол засідання комітету кредиторів та відповідне клопотання із заявою обраного арбітражного керуючого про згоду на участь у справі надати суду у строк до 01.11.2022.

Комітету кредиторів вирішити на засіданні комітету кредиторів питання щодо визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у справі.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити учасників справи додатково відповідною ухвалою.

Повідомити учасників справи, що заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду inbox@dn.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом) або через особистий кабінет в системі "Електронний суд".

З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю - рекомендувати у випадку загрози життю, здоров`ю та безпеці представників учасників справи подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними матеріалами в порядку частини 3 статті 196 ГПК України.

Направлення даної ухвали здійснювати шляхом електронного листування на електронні адреси учасників справи.

Ухвала набрала законної сили 09.09.2022 та оскарженню не підлягає.

Суддя М.О. Лейба

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення08.09.2022
Оприлюднено12.09.2022
Номер документу106149232
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —42/78б

Ухвала від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 08.09.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 08.02.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 09.12.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 02.11.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 14.09.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 13.08.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 17.06.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Матюхін Володимир Іванович

Ухвала від 20.05.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Матюхін Володимир Іванович

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Матюхін Володимир Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні