Ухвала
від 11.09.2022 по справі п/811/906/18
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

12 вересня 2022 року справа № П/811/906/18

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Брегея Р.І., розглянувши в м.Кропивницький у порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області (далі Управління) про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу його дубліката,

В С Т А Н О В И В :

01 вересня 2022 року Управління звернулося до суду зі заявою про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу його дубліката у зв`язку з втратою (а.с.60-62).

Виконавчий лист видано на підставі рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 14 травня 2018 року за позовом Управління до ДП «Формула-Млин» товариства з обмеженою відповідальністю «Хліб-Альянс» (далі Підприємство) (а.с.28-30).

Сторони виконавчого провадження до суду не з`явились, хоча про час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином (а.с.69-71).

Боржник не подав заперечень щодо заяви.

Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Суд, дослідивши матеріали справи, зробив висновок про задоволення заяви з таких підстав.

Так, приписами частини 1 статті 376 КАС України встановлено, що стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

14 травня 2018 року Кіровоградський окружний адміністративний суд прийняв рішення, яким частково задовільнив позов Управління (а.с.28-30).

Суд стягнув з Підприємства капіталізований платіж у сумі 177287,53 грн.

Судове рішення набрало законної сили 15 червня 2018 року.

25 червня 2018 року Управління отримало виконавчий лист (а.с.35-36).

09 липня 2018 року відкрито виконавче провадження (а.с.40).

17 листопада 2020 року повернуто виконавчий документ стягувачу (а.с.41).

25 липня 2022 року виконавча служба повідомила Управління про направлення поштовим зв`язком на адресу останнього копії постанови про повернення виконавчого документу та виконавчого листа (а.с.64).

01 вересня 2022 року Управління подало до суду заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу його дубліката у зв`язку з втратою під час пересилки поштою (а.с.60-62).

Підсумовуючи, суд зробив висновок, що виконавчий лист втрачено виконавчою службою.

Причина втрати не залежала від волі стягувача, тому є поважною.

Отже, суд поновлює пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Приписами підпункту 18.4 пункту 18 Перехідних положень КАС України передбачено, що до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів: у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Строк пред`явлення виконавчого документу до виконання встановлено приписами частини 1 статті 12 Закону України «Про виконавче провадження».

Цією нормою права визначено, що виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Стягувачем є державний орган.

Тому на час подання заяви про видачу дубліката виконавчого листа завершився трьохмісячний строк пред`явлення до виконання.

Причина пропуску строку втрата виконавчого листа виконавчою службою.

Причина втрати не залежала від волі стягувача, тому є поважною.

Тому заяву належить задовільнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.376 та підпункту 18.4 пункту 18 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву задовільнити.

Поновити Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області строк пред`явлення виконавчого листа до виконання, який виданий на підставі рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 14 травня 2018 року у справі №П/811/906/18, котрим стягнуто з дочірнього підприємства «Формула-Млин» товариства з обмеженою відповідальністю «Хліб-Альянс» на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області капіталізований платіж у сумі 177287,53 грн.

Видати Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області дублікат виконавчого листа, який виданий на підставі рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 14 травня 2018 року у справі №П/811/906/18, котрим стягнуто з дочірнього підприємства «Формула-Млин» товариства з обмеженою відповідальністю «Хліб-Альянс» на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області капіталізований платіж у сумі 177287,53 грн.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Третього апеляційного адміністративного суду в апеляційному окрузі, що включає Дніпропетровську, Запорізьку та Кіровоградську області, протягом п`ятнадцяти днів з дня складення.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Р.І. Брегей

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.09.2022
Оприлюднено14.09.2022
Номер документу106181881
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/906/18

Ухвала від 06.07.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. БРЕГЕЙ

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Ухвала від 25.08.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Рішення від 14.05.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Ухвала від 16.03.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні