Ухвала
від 11.09.2022 по справі 941/749/22
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2022 рокусмт ПетровеСправа № 941/749/22 Провадження № 2/941/309/22

Суддя Петрівського районного суду Кіровоградської області Шаєнко Ю. В., розглянувши позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕРЕС-К» до Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області, із третьою особою Першою Олександрійською державною нотаріальною конторою Кіровоградської області, про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом до суду, мотивуючи тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла громадянка ОСОБА_1 , після її смерті залишилося спадкове майно у вигляді земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованої на території Петрівської селищної ради Кіровоградської області. Вказану земельну ділянку померла при житті заповіла товариству з обмеженою відповідальністю «ВЕРЕС-К» згідно заповіту. Після смерті ОСОБА_1 позивач не звернувся в шестимісячний строк до нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини, так як не знав про заповіт. При зверненні до нотаріуса з метою оформлення спадщини, позивачу було роз`яснено, що ним пропущено строк для подачі заяви про прийняття спадщини, тому позивач просить визначити йому додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини, що залишилася після смерті ОСОБА_1 .

Дослідивши позовну заяву та додані документи, суддя приходить до висновку, що зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху зі слідуючих підстав.

Позовна заява подана без додержання вимог ст.175, 177 ЦПК України, а саме: за позов не сплачений судовий збір та не надано доказів, які б свідчили про звільнення позивача від сплати судового збору, а саме: до позовної заяви приєднано квитанцію про сплату судового збору №0.0.26139589341 від 19.07.2022 року в сумі 2481 гривня, однак, це сплачений судовий збір за подану до Петрівського районного суду Кіровоградської області позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕРЕС-К» до Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області, із третьою особою Першою Олександрійською державною нотаріальною конторою Кіровоградської області, про визначення додаткового строку для прийняття спадщини 20 липня 2022 року у справі №941/627/22, тому суд не може взяти до уваги подану заявником квитанцію про сплату судового збору.

Згідно із ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ст.185 ЦПК України, позовна заява(заява), подана без додержання вимог, викладених у ст.ст.175, 177 ЦПК України, та якщо за позовну заяву(заяву) не сплачено судовий збір, залишається без руху, про що повідомляється позивач(заявник) і надається строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.185 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕРЕС-К» до Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області, із третьою особою Першою Олександрійською державною нотаріальною конторою Кіровоградської області, про визначення додаткового строку для прийняття спадщини - залишити без руху, надавши строк десять днів з дня отримання ухвали для виправлення вказаних недоліків та необхідності сплатити судовий збір, роз`яснивши, що якщо у визначений строк недоліки не будуть усунуті, позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя(підпис)

З оригіналом вірно:

Суддя Петрівського районного суду Ю.Шаєнко

СудПетрівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.09.2022
Оприлюднено14.09.2022
Номер документу106186765
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —941/749/22

Рішення від 21.04.2023

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 18.09.2022

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні