Ухвала
від 12.09.2022 по справі 711/3468/22
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа №711/3468/22

Провадження № 2/711/1832/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 вересня 2022 року Придніпровський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого-судді Скляренко В.М.,

при секретарі Копаєвій Є.В.

за участі:

позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ОРІОН-ГЛАСС СК» про стягнення боргу за договором про відшкодування шкоди, завданої внаслідок трудового каліцтва, пені та інфляційних збитків,-

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Придніпровського районного суду м. Черкаси з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «ОРІОН-ГЛАСС СК» про стягнення боргу за договором про відшкодування шкоди, завданої внаслідок трудового каліцтва, пені та інфляційних збитків.

Ухвалою судді Придніпровського районного суду м. Черкаси Скляренко В.М. від 05.08.2022 року відкрито провадження у справі за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«ОРІОН-ГЛАСССК» простягнення боргуза договоромпро відшкодуванняшкоди,завданої внаслідоктрудового каліцтва,пені таінфляційних збитків та визначено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 просив направити справу №711/3468/22 за його позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ОРІОН-ГЛАСС СК» про стягнення боргу за договором про відшкодування шкоди, завданої внаслідок трудового каліцтва, пені та інфляційних збитків за підсудністю до Черкаського районного суду Черкаської області, оскільки він зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Разом з тим, частиною 3 ст. 28 ЦПК України встановлено, що позови про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, чи шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача або за місцем заподіяння шкоди.

В судовому засіданні встановлено, що згідно довідки про внесення відомостей до Єдиного Державного демографічного реєстру № 490787-2020 від 11.07.2020 року, гр. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з 19.08.2019 року зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . Вказана адреса відноситься до територіальної юрисдикції Черкаського районного суду Черкаської області.

Також, згідно відомостей «Чатбот Опендатабот», місцезнаходження відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «ОРІОН-ГЛАСС СК» (код ЄДРПОУ 39994930) з 17.06.2019 року було змінено з адреси: АДРЕСА_2 на адресу: м. Київ, вул. С.Стрільців, 26А. Вказана адреса не відноситься до територіальної юрисдикції Придніпровського районного суду м. Черкаси.

Згідно з ч. 9 ст. 187 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Таким чином, враховуючи зазначені норми закону, суддею не встановлено жодних обставин, які б давали підстави розгляду даної справи саме Придніпровським районним судом м. Черкаси.

Як передбачено п. 1 ч. 1 ст.31ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 31 ЦПК України, справа, прийнята судом до свого провадження з додержанням правил підсудності, повинна бути ним розглянута і в тому випадку, коли в процесі розгляду справи вона стала підсудною іншому суду, за винятком випадків, коли внаслідок змін у складі відповідачів справа належить до виключної підсудності іншого суду.

Згідно з вимогами ч. 3 ст.31ЦПК України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Відтак, враховуючи, що після відкриття провадження у справі судом було встановлено, що згідно відомостей «Чатбот Опендатабот», місцезнаходження відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «ОРІОН-ГЛАСС СК» (код ЄДРПОУ 39994930) з 17.06.2019 року змінено з адреси: АДРЕСА_2 на адресу: АДРЕСА_3 , а зареєстроване місце проживання позивача ОСОБА_1 також на території, на яку не поширюється юрисдикція Придніпровського районного суду м. Черкаси, а поширюється юрисдикція Черкаського районного суду Черкаської області, і позивач, скориставшись своїм правом, передбаченим ч. 3 ст. 28 ЦПК України, заявив клопотання про передачу справи за підсудністю саме за його зареєстрованим місцем проживання, тому, суд приходить до висновку про передачу справи за підсудністю до Черкаського районного суду Черкаської області, тобто за зареєстрованим місцем проживання позивача.

На підставі викладеного вище та керуючись ст. ст. 23, 27, 31, 32, 187, 353, 354 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Передати цивільну справу № 711/3468/22 за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«ОРІОН-ГЛАСССК» простягнення боргуза договоромпро відшкодуванняшкоди,завданої внаслідоктрудового каліцтва,пені таінфляційних збитківза підсудністюна розгляддо Черкаського районного суду Черкаської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складений 13.09.2022 року.

Головуючий: В.М. Скляренко

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення12.09.2022
Оприлюднено15.09.2022
Номер документу106215716
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них

Судовий реєстр по справі —711/3468/22

Рішення від 21.11.2022

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Миколаєнко Т. А.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Миколаєнко Т. А.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 04.08.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні