Ухвала
від 20.10.2022 по справі 711/3468/22
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

711/3468/22

2/707/847/22

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

20 жовтня 2022 року м. Черкаси

Суддя Черкаського районного суду Черкаської області Миколаєнко Т.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ОРІОН-ГЛАСС СК» про стягнення боргу за договором про відшкодування шкоди, завданої внаслідок трудового каліцтва, пені та інфляційних збитків,

в с т а н о в и л а :

Позивач ОСОБА_1 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ) звернувся до Придніпровського районного суду м. Черкаси з позовом до ТОВ ОРІОН-ГЛАСС СК» (місцезнаходження: вул. В`ячеслава Чорновола, 235/1, м. Черкаси, Черкаська область), у якому просить суд стягнути з ТОВ «ОРІОН-ГЛАСС СК» на його користь 18078 грн 76 коп., у тому числі 11200 грн 00 коп. основного боргу за договором про відшкодування шкоди, завданої внаслідок трудового каліцтва, від 30 серпня 2011 року, 3331 грн 72 коп. пені та 3547 грн 04 коп. інфляційних збитків.

Ухвалою Придніпровського районного суду м. Черкаси від 13 вересня 2022 року цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ТОВ«ОРІОН-ГЛАСССК» простягнення боргуза договоромпро відшкодуванняшкоди,завданої внаслідоктрудового каліцтва,пені таінфляційних збитків передано до Черкаського районного суду Черкаської області для розгляду за підсудністю /а.с. 26-27/.

17 жовтня 2022 року вказана цивільна справа надійшла до Черкаського районного суду Черкаської області.

Згідно зі ст. 33 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) автоматизованою системою документообігу суду, з урахуванням положень ст.ст. 36, 37 ЦПК України, того ж дня було визначено головуючу суддю Миколаєнко Т.А.

Відповідно до статті 19 ЦПК України справа відноситься до юрисдикції загальних судів і підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Згідно зі статтею 274 ЦПК України справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, оскільки відповідно до пункту 1 частини 6 статті 19 та пункту 1 частини 1 статті 274 ЦПК України вона є малозначною та не підпадає під заборони, встановлені частиною 4 статті 274 ЦПК України.

Справу доцільно розглядати без виклику сторін.

Сторони у визначений судом строк вправі подати наявні докази та письмові пояснення у справі.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, вважаю необхідним відкрити провадження у справі та розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін одноособово суддею.

Оскільки дану справу необхідно розглядати в спрощеному провадженні і суд не вбачає необхідності у виклику сторін, то клопотання позивача про розгляд справи за його відсутності, зазначене у прохальній частині позовної заяви, підлягає до задоволення з підстав, передбачених ст. 279 ЦПК України.

Інших заяв чи клопотань від позивача при подачі позовної заяви до суду не надходило.

На підставі викладеного, керуючись ст. 19, 175-180, 187, 274 України, -

п о с т а н о в и л а:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«ОРІОН-ГЛАСССК» простягнення боргуза договоромпро відшкодуванняшкоди,завданої внаслідоктрудового каліцтва,пені таінфляційних збитків, відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити у приміщенні Черкаського районного суду Черкаської області в порядку спрощеного позовногопровадження безповідомлення (виклику)сторін за наявними у ній матеріалами о 08 годині 30 хвилин 21 листопада 2022 року.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до частини 5 статті 279 ЦПК України за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (частина 7 статті 279 ЦПК України).

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частини 4 статті 174ЦПК України подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

У строк для подання відзиву відповідач вправі заперечити проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до вимог частини 4 статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, зобов`язати відповідача надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, а за наявності - іншим відповідачам, третім особам.

Роз`яснити відповідачу, що, згідно із частиною 8статті 178 ЦПК України, у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач протягом трьох днів з дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив. Одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду, її копію та додані документи позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів можуть бути подані відповідачем до суду протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив. Одночасно з надісланням заперечень до суду, їх копію та доданих документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникампроцесу,що суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена об`єктивними обставинами.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі направити копію позовної заяви та копії доданих до неї документів.

Запропонувати учасникам справи зареєструвати офіційну електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі за посиланням https://id.court.gov.ua/ та повідомити про це суд.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://ck.ck.court.gov.ua

Ознайомитись з повним текстом ухвали суду, в електронній формі, сторони можуть за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Т. А. Миколаєнко

СудЧеркаський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.10.2022
Оприлюднено24.10.2022
Номер документу106859080
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них спори про відшкодування шкоди, заподіяної від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності

Судовий реєстр по справі —711/3468/22

Рішення від 21.11.2022

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Миколаєнко Т. А.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Миколаєнко Т. А.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 04.08.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні