Ухвала
від 13.09.2022 по справі 152/811/22
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/811/22

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

14 вересня 2022 року м. Шаргород

Суддя Шаргородського районного суду Вінницької області Роздорожна А.Г., перевіривши виконання вимог статті 175 ЦПК України по справі за позовом адвоката Залокоцької Вікторії Дживанівни, яка знаходиться по АДРЕСА_1 , в інтересах ОСОБА_1 , зареєстрованої мешканки АДРЕСА_2 , до Мурафської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, що знаходиться по вул. Коцюбинського, 23 в с. Мурафа Жмеринського району Вінницької області, ОСОБА_2 , зареєстрованої по АДРЕСА_3 , про визнання строку для прийняття спадщини пропущеним з поважних причин та визначення додаткового строку для прийняття спадщини, -

у с т а н о в и в :

Ця позовна заява відповідає вимогам статті 175 ЦПК України.

Предметом позову є вимога про визначення позивачу додаткового строку для прийняття спадщини після смерті матері ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Пеньківка Шаргородського району Вінницької області.

Підставою позову є відмова нотаріуса видати позивачу свідоцтво про право на спадщину за законом у зв`язку із пропуском передбаченого законом строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Вважаю, що дану справу слід розглянути в порядку загального позовного провадження.

Разом з позовною заявою до суду представником позивача подано клопотання про витребування доказів, в якому вона просить під час підготовки справи до судового розгляду витребувати у приватного нотаріуса Жмеринського районного нотаріального округу Вінницької області Цимбалюка І.М. належним чином посвідчену копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно з частиною першою статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування копії спадкової справи є обгрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 84, 175, 187 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження у справі за позовом адвоката Залокоцької Вікторії Дживанівни в інтересах ОСОБА_1 до Мурафської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, ОСОБА_2 про визнання строку для прийняття спадщини пропущеним з поважних причин та визначення додаткового строку для прийняття спадщини та призначити підготовче судове засідання з викликом сторін на «4» жовтня 2022 року на 10-00 год.

Встановити відповідачам строк до 3 жовтня 2022 року для надання відзиву на позов.

Зобов`язати приватного нотаріуса Жмеринського районного нотаріального округу Вінницької області Цимбалюка І.М. в строк до 3 жовтня 2022 року надати Шаргородському районному суду копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Пеньківка Шаргородського району Вінницької області.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі: https://sh.vn.court.gov.ua/sud0230//.

Копію ухвали направити сторонам у справі. Надіслати відповідачам копію позовної заяви разом з копіями доданих документів.

Ухвала не може бути оскаржена.

Суддя Андрея РОЗДОРОЖНА

СудШаргородський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.09.2022
Оприлюднено16.09.2022
Номер документу106244476
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —152/811/22

Рішення від 04.10.2022

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 13.09.2022

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні