Ухвала
від 18.09.2022 по справі 200/3885/22
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

19 вересня 2022 року Справа №200/3885/22

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Зінченко О.В., розглянувши заяви представника відповідача - Головного управління ДПС у Львівській області про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, а також з повідомленням (викликом) осіб, по адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛІДЕР-КОНТАКТ» до Головного управління ДПС у Донецькій області, Головного управління ДПС у Львівській області, про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

18 липня 2022 року Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІДЕР-КОНТАКТ» звернулось до Донецького окружного адміністративного суду із позовною заявою до Головного управління ДПС у Донецькій області, в якій просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення комісії Головного управління ДПС у Донецькій області з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних від 06.07.2022 № 38478 про відповідність Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛІДЕР-КОНТАКТ» п. 8 Критеріїв ризиковості платника податку;

- зобов`язати Головне управління ДПС в Донецькій області виключити Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІДЕР-КОНТАКТ» з переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості платника податків;

- стягнути з Головного управління ДПС в Донецькій області на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛІДЕР-КОНТАКТ» суму судового збору у розміні 1984,80 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 02 серпня 2022 року, після усунення позивачем недоліків позовної заяви, відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 02 вересня 2022 року залучено до участі у справі другого відповідача Головне управління ДПС у Львівській області.

19 вересня 2022 року Головним управлінням ДПС у Львівській області до суду надано клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Клопотання мотивовано тим, що позивачем до матеріалів справи не додано доказів та пояснень, які б спростовували інформацію, на підставі якої контролюючим органом віднесено позивача до ризикових.

Розглянувши подане клопотання, суд зазначає наступне.

Відповідно до пункту 2 частини шостої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо оскарження бездіяльності суб`єкта владних повноважень або розпорядника інформації щодо розгляду звернення або запиту на інформацію.

Згідно з частиною 3 статті 257 КАС України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частини четвертої статті 260 КАС України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Згідно частини 6 статті 260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Дослідивши клопотання відповідача, його обґрунтування та підстави у чому саме полягає складність справи, а також дослідивши матеріали адміністративної справи, предмет та підстави позову, склад учасників справи, суд дійшов висновку про відсутність підстав на даний час у задоволенні клопотання відповідача про розгляд справи в порядку загального позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Крім цього, 19 вересня 2022 року представником Головного управління ДПС у Львівській області до суду надано клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Клопотання мотивовано тим, що справа має особливе значення для податкового органу, предмет доказування вимагає повного та всебічного розгляду для прийняття рішення у справі.

Розглянувши вказане клопотання, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 5 статті 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Частиною шостою статті 262 КАС України визначено, що суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін:

1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу;

2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Розглянувши заявлене клопотання та матеріали справи, суд на даний час не вбачає підстав для проведення розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом осіб), у зв`язку із чим клопотання представника Головного управління ДПС у Львівській області про розгляд справи з повідомленням (викликом осіб) також не підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 12, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Залишити заяву Головного управління ДПС у Львівській області у справі №200/3885/22 про розгляд справи №200/3885/22 в порядку загального позовного провадження, - без задоволення.

У задоволенні клопотання Головного управління ДПС у Львівській області про розгляд справи № 200/3885/22 у судовому засіданні з повідомленням сторін, - відмовити.

Копію ухвали суду надіслати сторонам по справі.

Учасники справи мають можливість отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет (htt://court.gov.ua).

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала складена та підписана 19 вересня 2022 року.

Суддя О.В. Зінченко

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.09.2022
Оприлюднено21.09.2022
Номер документу106309667
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо реалізації податкового контролю

Судовий реєстр по справі —200/3885/22

Ухвала від 08.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Постанова від 04.04.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 19.01.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 19.01.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Рішення від 07.12.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 18.09.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 01.09.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 02.08.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 20.07.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні