Ухвала
від 29.08.2022 по справі 569/14385/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/14385/21

1-кс/569/3856/22

УХВАЛА

29 серпня 2022 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого відділу Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджено із прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про проведення огляду,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий слідчого відділу Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено із прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що до СУ ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали про те, що службові особи ТОВ БК "Західміськбуд" маючи умисел на привласнення грошових коштів, які належать державі, внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт форми КБ-2В за листопад 2019, грудень 2019, червень 2020, серпень 2020 щодо суми витрат по заробітній платі на виконання будівельно-монтажних робіт.

У ході опрацювання електронної системи «Рrоzоrrо» встановлено, що 10.08.2021 проведено закупівлю щодо капітального ремонту будівлі та приміщень для розміщення ЦНАПу (внутрішнє оздоблення приміщень, заміна інженерних мереж) по вул. Перше Травня, 1 (ДК 021:2015 - 45453000-7 Капітальний ремонт та реставрація) (№ у системі прозоро UА 2021-08-10-009294-а). За результатами аукціону переможцем стало ТОВ "БК «Західміськбуд" із ціновою пропозицією 4 199 000,00 грн.

23.09.2021 між Великомежиріцькою сільською радою та ТОВ "БК «Західміськбуд" укладено договір про закупівлю за державні кошти №1, за яким підрядник зобов`язувався виконати будівельні роботи на об`єкт будівництва капітальний ремонт будівлі та приміщень для розміщення ЦНАПу за адресою: с. Великі Межиріччі, Корецького району, Рівненської області, вул. Перше Травня, 1. Згідно умов договору ціна робіт становить 4 199 000,00 грн.

Згідно платіжних документів на рахунок ТОВ "БК «Західміськбуд" перераховано 1935179,00 грн. бюджетних коштів. Однак будівельні роботи на об`єкті будівництва не проводились.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч.3 ст.191 КК України привласнення, розтрата майна, вчинена службовою особою та за попередньою змовою групою осіб.

Місце де планується провести огляд: планується провести огляд об`єкта нерухомості,а саме об`єкту адмінбудівлі та приміщень для розміщення ЦНАПу, із залученням до проведення огляду визначених слідчим спеціалістів, юридична та фактична адреса: с. Великі Межиріччі, Корецького району, Рівненської області, вул. Перше Травня, 1.

Особа, якій належить володіння, де планується провести огляд та особа, у власності/фактичному володінні якої воно знаходиться: відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру речових, майнових прав на нерухоме майно об`єкт нерухомості, а саме адмінбудівлі за адресою: с. Великі Межиріччі, Корецького району, Рівненської області, вул. Перше Травня, 1 належить на праві комунальної власності територіальній громаді сіл Великі Межиріччі, Дивень, Колодіївка, Застав`я в особі Великомежиріцької сільської ради Корецького району, Рівненської області (код ЄДРПОУ 04385971).

Згідно із нормою ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

До початку розгляду клопотання слідчим подана заява про розгляд клопотання у його відсутність, у заяві зазначено, що клопотання підтримує в повному обсязі, із підстав, наведених у ньому та просить задовольнити вказане клопотання.

У відповідності до положень ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та спосіб, передбачених цим Кодексом.

Зважаючи на ці положення закону та враховуючи принцип диспозитивності, суд визнав можливим прийняти рішення по суті клопотання у відсутності учасників провадження, оскільки їх не прибуття не перешкоджає розгляду клопотання на підставі наданих доказів.

Вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, приходжу до наступного висновку.

Відповідно до частин 1-3 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

У відповідності до ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному у клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення огляду нерухомого майна, а саме: об`єкту адмінбудівлі та приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві комунальної власності територіальній громаді сіл Великі Межиріччі, Дивень, Колодіївка, Застав`я в особі Великомежиріцької сільської ради Корецького району, Рівненської області (код ЄДРПОУ 04385971).

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235,237, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання -задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду нерухомого майна, а саме: об`єкту адмінбудівлі та приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві комунальної власності територіальній громаді сіл Великі Межиріччі, Дивень, Колодіївка, Застав`я в особі Великомежиріцької сільської ради Корецького району, Рівненської області (код ЄДРПОУ 04385971), із залученням до проведення огляду визначених слідчим спеціалістів, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду (підпис) ОСОБА_5

Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду.

Ухвала набрала законної сили 29.08.2022 року.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1


2022 року.

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення29.08.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106316838
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/14385/21

Ухвала від 29.08.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.08.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 06.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 06.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 18.08.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні