Ухвала
від 20.09.2022 по справі 478/421/22
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 478/421/22 пров.№ 2/478/122/2022

У х в а л а

І м е н е м У к р а ї н и

21 вересня 2022 року Казанківський районний суд Миколаївської області

в складі: головуючої судді Сябренко І.П.

за участю: секретаря Поліщук С.П.

позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Казанка цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Володимирівської сільської ради про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою, та відшкодування майнової шкоди,

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 та Володимирівської сільської ради про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою, та відшкодування майнової шкоди, в якій просила: визнати бездіяльність Володимирівської сільської ради щодо вирішення питання про затвердження належної їй технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) в натурі (на місцевості) меж земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку та господарських споруд, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , площею 0,1782 га, кадастровий номер 4823681400:25:015:0005; прийняти рішення по фактичному землекористуванню з оформленням документів, що посвідчують право власності або користування землею на підставі акта переміру меж суміжних землекористувачів присадибних земельних ділянок ОСОБА_1 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , та ОСОБА_2 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ; зобов`язання ОСОБА_2 не чинити їй перешкоди у відновленні огорожі між будинками за АДРЕСА_1 та за АДРЕСА_2 ; стягнути з ОСОБА_2 на її користь майнову шкоду, у розмірі 12068 грн 47 коп., та стягнути з відповідачів на її користь судові витрати.

Упідготовчому судовому засіданні відповідач ОСОБА_2 заявила клопотання про відкладення підготовчого провадження, у зв`язку із необхідністю залучення захисника.

Позивач ОСОБА_1 у підготовчому судовому засіданні не заперечувала проти відкладення підготовчого провадження.

Відповідач Володимирівська сільська рада явку свого представника у підготовче засідання не забезпечила, надала суду заяву про можливість слухання справи у його відсутність.

Вислухавши думку сторін, щодо заявленого клопотання, суд приходе такого висновку.

Згідно п.3 ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою ст.197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи наявність клопотання відповідача про відкладення підготовчого засідання, суд приходить до висновку про відкладення підготовчого судового засідання на іншу дату.

Згідно ч.3ст.189ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Ухвалою судувід 25 липня 2022року провадженняу зазначенійсправі відкритота призначено до підготовчого засідання.

Відкладення підготовчого засідання призведе до порушення строків проведення підготовчого провадження.

Відповіднодо ч.3ст.189ЦПК Україниу виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті строк проведення підготовчого засідання може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання та продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Керуючись ч.3 ст.189 ЦПК України, суд

П о с т а н о в и в:

Клопотання відповідача ОСОБА_2 про відкладення підготовчого засідання, - задовольнити.

Відкласти підготовче судове засідання в цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Володимирівської сільської ради про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою, та відшкодування майнової шкоди.

Продовжити строк підготовчого провадження у справі на 30 днів.

Призначити підготовчезасіданняна 09год.30хв.19жовтня2022року у приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області.

Про дату,час імісце проведенняпідготовчого судовогозасідання повідомитиучасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Сябренко І.П.

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення20.09.2022
Оприлюднено22.09.2022
Номер документу106345434
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —478/421/22

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 03.07.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 26.06.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні