Ухвала
від 07.11.2022 по справі 478/421/22
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/421/22 пров. №2/478/122/2022

У х в а л а

І м е н е м У к р а ї н и

07 листопада 2022 року Казанківський районний суд Миколаївської області

у складі: головуючої судді Сябренко І.П.

за участю: секретаря Поліщук С.П.

розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про участь у підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 та Володимирівської сільської ради про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою, та відшкодування майнової шкоди,

В с т а н о в и в:

ОСОБА_2 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_3 та Володимирівської сільської ради про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою, та відшкодування майнової шкоди, в якій просила: визнати бездіяльність Володимирівської сільської ради щодо вирішення питання про затвердження належної їй технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) в натурі (на місцевості) меж земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку та господарських споруд, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , площею 0,1782 га, кадастровий номер 4823681400:25:015:0005; прийняти рішення по фактичному землекористуванню з оформленням документів, що посвідчують право власності або користування землею на підставі акта переміру меж суміжних землекористувачів присадибних земельних ділянок ОСОБА_2 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , та ОСОБА_3 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ; зобов`язання ОСОБА_3 не чинити їй перешкоди у відновленні огорожі між будинками за №86 та за АДРЕСА_2 ; стягнути з ОСОБА_3 на її користь майнову шкоду, у розмірі 12068 грн 47 коп., та стягнути з відповідачів на її користь судові витрати.

Ухвалою Казанківського районного суду Миколаївської області від 25 липня 2022 року провадження у зазначеній справі відкрито та призначено до підготовчого засідання.

07.11.2022 року від представника відповідача ОСОБА_1 засобами електронної пошти надійшло клопотання про забезпечення проведення підготовчого судового засідання призначеного на 11 год 30 хв. 14.11.2022 року, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon».

Дослідивши матеріали справи, суд приходить такого висновку.

Відповідно до ст.212 ЦПК України, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Згідно вимог ст.11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Беручи до уваги рекомендації по роботі під час воєнного стану в Україні, учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

З огляду на викладене, з метою дотримання процесуальних прав учасників справи, а також враховуючи наявність у суду можливості проведення судового засідання за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon», суд задовольняє клопотання представника відповідача, про проведення підготовчого судового засідання, яке відбудеться о 11 год 30 хв. 14.11.2022 року у справі №478/421/22 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Керуючись ст.212 ЦПК України, суд,

П о с т а н о в и в:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про участь у підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 та Володимирівської сільської ради про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою, та відшкодування майнової шкоди, - задовольнити.

Проводити підготовче судове засідання у справі №478/421/22, яке відбудеться о 11 год 30 хв 14 листопада 2022 року за участю представника відповідача ОСОБА_1 у режимі відеоконференції відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 року №196.

Визначити в якості системи відеоконференцзв`язку, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, програмне забезпечення «EasyCon» за веб-посиланням: https://vkz.court.gov.ua/.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції представнику відповідача необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Особа, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду: представник відповідача - ОСОБА_1 (e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 , тел. НОМЕР_1 ).

Попередити представника відповідача, що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, вона зобов`язана зайти та авторизуватися в Системі «EasyCon» за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання для участі в підготовчому судовому засіданні.

Попередити представника відповідача про необхідність забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Роз`яснити представнику відповідача, що він має право з`явитися до приміщення Казанківського районного суду Миколаївської області та взяти участь у судовому засіданні у загальному порядку.

Ухвалу направити на електронну адресу представника відповідача Зотікова С.Є.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.П. Сябренко

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення07.11.2022
Оприлюднено08.11.2022
Номер документу107139482
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —478/421/22

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 03.07.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 26.06.2022

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні