Постанова
від 26.07.2010 по справі 2а-3311/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 2а-3311/10/2370

26.07.2010 р. м. Ч еркаси

12 год. 35 хв.

Черкаський окружний адм іністративний суд в складі:

головуючого судді Чало ї А.С.,

при секретарі Жур авлі В.В.,

за участю: представника поз ивача Шпильової Т.В. - за довіреністю,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черка си адміністративну справу за позовом державної податково ї інспекції у Лисянському ра йоні Черкаської області до п риватного підприємства «Бос івка Лан»про припинення підп риємницької діяльності юрид ичної особи, що не пов' язане з банкрутством,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інсп екція у Лисянському районі Ч еркаської області (далі-пози вач) звернулась до суду із поз овною заявою, в якій просить п рипинити підприємницьку дія льність юридичної особи - при ватного підприємства «Босів ка Лан», з підстав неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності.

Представник позивача в суд ове засідання прибув, позовн і вимоги підтримав в повному обсязі.

Відповідач про судове засі дання належним чином був пов ідомлений, проте на адресу су ду був повернутий конверт, на якому було вказано, що приват не підприємство «Босівка Лан »не функціонує. Відповідно д о витягу з Єдиного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців станом на 11.05.2010 ро ку підприємство зареєстрова не за адресою: 19341, Черкаська об ласть, Лисянський район, с. Бос івка, на яку і направлялася к ореспонденція.

Вислухавши доводи предста вника позивача та ознайомивш ись з матеріалами справи суд ом встановлено наступне.

Відповідач зареєстрований як юридична особа, згідно сві доцтва про державну реєстрац ію юридичної особи серії А00 № 155444, виданого Лисянською район ною державною адміністраціє ю Черкаської області 31.01.2005 року № 1 010 102 0000 000059, ідентифікаційний к од 33369651 та 17.02.2005 року взятий на обл ік як платник податків у Лися нському відділенні Звенигор одської об' єднаної державн ої податкової інспекції Черк аської області.

Згідно положень Зако ну України “Про систему опод аткування” та Закону України “Про порядок погашення зобо в' язань платників податків перед бюджетами та державни ми цільовими фондами” № 2181-ІІІ від 21.12.2000 року (далі - Закон Украї ни № 2181-ІІІ) відповідач зобов' язаний подавати до органів д ержавної податкової служби т а інших контролюючих органів податкові декларації та роз рахунки (далі - податкові де кларації) у строки встановле ні законодавством, на підста ві яких здійснюється нарахув ання та/або сплата податку, зб ору (обов'язкового платежу).

Пунктом «б»статті 9 Закону України “Про систему оподат кування” передбачено, що пла тники податків та інших обов 'язкових платежів зобов'язан і подавати до державних пода ткових інспекцій та інших де ржавних органів відповідно д о законодавства декларації, бухгалтерську звітність та і нші документи і відомості, по в'язані з обчисленням і сплат ою податків та інших обов'язк ових платежів.

Відповідно до Закону Украї ни № 2181-ІІІ, а саме п.п. 4.1.4, п. 4.1, ст. 4 - п одаткові декларації подають ся за базовий податковий (зві тний) період, що дорівнює:

а) календарному місяцю (у то му числі при сплаті місячних авансових внесків), - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним дне м звітного (податкового) міся ця;

б) календарному кварталу аб о календарному півріччю (у то му числі при сплаті кварталь них або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календар них днів, наступних за останн ім календарним днем звітного (податкового) кварталу (піврі ччя);

в) календарному року, крім в ипадків, передбачених підпун ктом "г" підпункту 4.1.4 цього пун кту, - протягом 60 календарних д нів за останнім календарним днем звітного (податкового) р оку;

г) календарному року для пла тників податку на доходи фіз ичних осіб (прибуткового под атку з громадян) - до 1 квітня ро ку, наступного за звітним.

Однак, як встановлено з мате ріалів справи, в порушення п.п . 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України № 2181-ІІ І відповідач останній раз зв ітувався до податкового орга ну 19.04.2007 року за вх. № 2841, а саме под ав звіт «Про суми пільг в опод аткуванні юридичних осіб та фізичних осіб - суб' єктів п ідприємницької діяльності» і по даний час не подає органа м державної податкової служб и податкових декларацій, зві тів та інших документів відп овідно до закону, про що свідч ить акт перевірки № 275 від 07.05.2010 р оку.

Неподання більше одного ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до ч. 2 ст . 38 Закону України “Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в” № 809-VI від 25.12.2008 року є підставо ю для постановлення судового рішення про припинення підп риємницької діяльності юрид ичної особи за позовом орган ів державної податкової служ би відповідно п. 17 ст. 11 Закону У країни “Про державну податко ву службу в Україні”.

Судові витрати з відповіда ча не стягуються, оскільки зг ідно з ч. 4 ст. 94 КАСУ у справах, в яких позивачем є суб' єкт вл адних повноважень, а відпові дачем-фізична чи юридична ос оба, судові витрати здійснен і позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 161, 163 Кодексу адміністративного судочинс тва України,

ПОСТАНОВИВ:

Позов державної податков ої інспекції у Лисянському р айоні Черкаської області до приватного підприємства «Бо сівка Лан»про припинення під приємницької діяльності юр идичної особи, що не пов' яза не з банкрутством, задовольн ити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність приватного підп риємства «Босівка Лан»(19341, Чер каська область, Лисянський р айон, с. Босівка, ідентифікаці йний код 33369651).

Копію цієї постанови напра вити державному реєстратору Лисянської районної державн ої адміністрації Черкаської області для виконання обов' язків визначених ст. 38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців».

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду че рез Черкаський окружний адмі ністративний суд шляхом пода ння заяви про апеляційне оск арження протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 ц ього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постан ову було проголошено у відсу тності особи, яка бере участь у справі, то строк подання зая ви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отриманн я нею копії постанови. Апеляц ійна скарга на постанову суд у першої інстанції подається протягом двадцяти днів післ я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Апеляційна скарга може бу ти подана без попереднього п одання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга пода ється у строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Суддя А.С. Чала

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.07.2010
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу10635619
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3311/10/2370

Ухвала від 16.07.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.С. Чала

Ухвала від 06.07.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.С. Чала

Постанова від 26.07.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Чала А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні