Ухвала
від 26.09.2022 по справі 712/5536/22
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

ЄУ № 712/5536/22

Провадження №2/712/2108/22

УХВАЛА

26 вересня 2022 року м. Черкаси

Соснівський районний суд м. Черкаси у складі головуючого судді Стеценко О.С., за участю представника позивача Орленка В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси цивільну справу за позовною заявою Дочірнього підприємства «Черкаська механізова колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро до Управління Держпраці у Черкаській області про скасування акту та зобов`язання провести повторне розслідування,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Соснівського районного суду м. Черкаси з позовом до Управління Держпраці у Черкаській області, в якому просить скасувати акт за формою Н-1/П спеціального розслідування нещасного випадку, що стався 29.03.2022, який складений комісією із розслідування нещасного випадку від 14.06.2022 та затверджений заступником начальника Управління Держпраці у Черкаській області від 17.06.2022, зобов`язати Управління Держпраці у Черкаській області провести повторне спеціальне розслідування нещасного випадку, що стався 29.03.2022 о 17 год. 50 хв., відповідно до вимог чинного законодавства в іншому складі.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 29 липня 2022 року було відкрито провадження у справі, призначено підготовче судове засідання.

На адресу суду надійшло клопотання від ОСОБА_1 , в якому він просить залучити його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача, оскільки він є сином потерпілого ОСОБА_2 , а тому рішення суду може вплинути на його права.

Представник позивача просив це клопотання вирішити на розсуд суду.

Відповідач до судового засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки до суду не повідомив, заяв про відкладення розгляду справи не надав.

Згідно із ч. ч. 1, 3, 5 ст. 53 ЦПК України треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору,можуть вступитиу справуна стороніпозивача абовідповідача дозакінчення підготовчогопровадження усправі абодо початкупершого судовогозасідання,якщо справарозглядається впорядку спрощеногопозовного провадження,у разіколи рішенняу справіможе вплинутина їхніправа абообов`язки щодооднієї зісторін.Їх можебути залученодо участіу справітакож зазаявою учасниківсправи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права т а обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

З заяви вбачається, що ОСОБА_1 є сином потерпілого ОСОБА_2 , таким чином рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки.

За таких обставин, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_1 .

На підставі викладеного, у зв`язку з необхідністю залучення третьої особи судове засідання слід відкласти.

При цьому суд зазначає, що провадження у справі відкрите 29.07.2022. Відповідно до ч. 3 ст.189 ЦПК України строк проведення підготовчого провадження спливає 27.09.2022.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Оскільки судом не виконані усі дії, передбачені ст. 197 ЦПК України, суд вважає за необхідне з метою дотримання розумних строків проведення підготовчого провадження та розгляду цивільної справи в цілому продовжити строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

Керуючись ст. ст. 53, 189, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити ОСОБА_1 до участі у цивільній справі за позовом Дочірнього підприємства «Черкаська механізова колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро до Управління Держпраці у Черкаській області про скасування акту та зобов`язання провести повторне розслідування, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Розгляд справи відкласти до 18 жовтня 2022 року до 09 год. 30 хв.

Копію ухвали надіслати ОСОБА_1 на адресу: АДРЕСА_1 , та учасникам судового розгляду.

Позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали повинен направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача ОСОБА_1 копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку судового засідання.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Продовжити строк проведення підготовчого провадження в цивільній справі на тридцять днів до 27.10.2022 включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О.С. Стеценко

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення26.09.2022
Оприлюднено27.09.2022
Номер документу106419807
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —712/5536/22

Рішення від 13.01.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Стеценко О. С.

Рішення від 08.12.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Стеценко О. С.

Рішення від 01.12.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Стеценко О. С.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Стеценко О. С.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Стеценко О. С.

Ухвала від 29.07.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Стеценко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні