Ухвала
від 26.09.2022 по справі 342/565/22
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/565/22

Провадження № 2/342/393/2022

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

26 вересня 2022 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Ульяніч І.В.,

з участю секретаря судового засідання Скіцько С.Ю.,

провівши відкрите підготовче засідання в залі Городенківського районного суду Івано-Франківської області в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Терлецький Руслан Ігорович до ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні майном, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 , житель АДРЕСА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Терлецький Руслан Ігорович ( АДРЕСА_2 ) звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , який зареєстрований по АДРЕСА_1 та просить ухвалити рішення про усунення перешкод у користуванні належним позивачу на праві приватної власності житловим будинком, який знаходиться по АДРЕСА_1 , шляхом визнання відповідача таким, що втратив право на користування житлом по вказаній адресі.

28 липня 2022 року відкрито провадження у даній цивільній справі.

Учасники справи в підготовче засідання 26.09.2022 не з`явилися.

Представник позивача адвокат Терлецький Р.І. подав до суду заяву, в якій просив підготовче судове засідання проводити у його відсутності та відсутності позивача, закрити підготовче провадження у справі та призначити до судового розгляду по суті. Крім того, просив в судове засідання викликати свідків, що вказані ним в позовній заяві.

Відповідач ОСОБА_2 впідготовче засіданняне з`явився,про дату,час імісце проведенняпідготовчого засіданнябув повідомленийналежним чином. Крім того, про розгляд справи відповідач повідомлявся через оголошення на сайті "Судова влада".

Відповідно до повідомлення ІНФОРМАЦІЯ_1 від 02.09.2022 № 4421 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 на військову службу по мобілізації не призивався.

Передбачених ч .2 ст.198ЦПКУкраїни підстав для відкладення підготовчого засідання судом не встановлено.

Згідно вимог ч. 2 ст.247ЦПКУкраїни фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Що стосується клопотання представника позивача про виклик свідків, слід зазначити наступне.

Згідно вимог ст.91ЦПКУкраїни виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.69ЦПКУкраїни свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи. Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини.

Згідно ч.1 ст.200ЦПКУкраїни у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Враховуючи викладене, з метою повного, об`єктивного та всебічного розгляду даної цивільної справи, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача слід задовольнити та викликати для допиту в судовому засіданні свідків: ОСОБА_3 , жителя АДРЕСА_1 та ОСОБА_4 , жительку АДРЕСА_1 .

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України, викликано свідків, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимоги позивача, склад учасників судового процессу та визначено обставини справи, які підлягають встановленню.

З огляду на відсутність підстав для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, ухвалення рішення за результатами підготовчого провадження, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч.11 ст.128ЦПКУкраїни відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Оскільки місце проживання (перебування) відповідача ОСОБА_2 невідоме, тому його слід викликати до суду через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 69, 91, 128, 189,196-198,200,223,258,260-261 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Терлецький Руслан Ігорович до ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні майном.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 14год.00хв.на17жовтя2022 в приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (м. Городенка вул. Героїв Євромайдану, 7, зал судових засідань № 3).

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі та свідків: ОСОБА_3 , жителя АДРЕСА_1 та ОСОБА_4 , жительку АДРЕСА_1 .

Відповідача ОСОБА_2 викликати до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання чи відмову від давання показань на вимогу суду, яка встановлена ст.384 КК України.

Дослідження доказів в судовому засіданні проводити в наступному порядку: після заслуховування вступного слова учасників справи, заслухати пояснення свідків, ознайомитися та дослідити письмові докази, наявні в матеріалах справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Ульяніч І. В.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення26.09.2022
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу106423647
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —342/565/22

Рішення від 21.10.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ульяніч І. В.

Рішення від 17.10.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ульяніч І. В.

Рішення від 17.10.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ульяніч І. В.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ульяніч І. В.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ульяніч І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні