Ухвала
від 06.09.2022 по справі 752/19745/15-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 752/19745/15-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2022 року м. Київ

Суддя Печерського районного суду м. Києва Новак Р.В. перевіривши матеріали цивільної справи 752/19745/15-ц за скаргою Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Київський крематорій» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) на дії державного виконавця Голосіївського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Дудара Микити Сергійовича, -

ВСТАНОВИВ:

В провадження судді Печерського районного суду м. Києва Новак Р.В., згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями та реєстру передачі справ, 05.09.2022 року надійшла скарга Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Київський крематорій» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) на дії державного виконавця Голосіївського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Дудара Микити Сергійовича щодо примусового виконання рішення Печерського районного суду від 16.09.2021 року у цивільній справі № 752/19745/15-ц.

Перевіривши матеріали скарги, дослідивши матеріали справи, суддя вважає за необхідне заявити самовідвід, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 447 ЦПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Згідно ч. 1 ст. 448 ЦПК України, скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

Приписами частини першої ст. 33 ЦПК України визначено, що визначення судді, для розгляду конкретної справи здійснюється Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою під час реєстрації документів, зазначених у частині другій статті 14 цього Кодексу, а також в інших випадках визначення складу суду на будь-якій стадії судового процесу, з урахуванням спеціалізації та рівномірного навантаження для кожного судді, за принципом випадковості та в хронологічному порядку надходження справ.

Як визначено в п. 2.3.4 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, автоматизований розподіл судових справ здійснюється в автоматизованій системі за такими правилами: із загального списку суддів визначаються судді, які мають повноваження щодо розгляду судової справи на момент автоматизованого розподілу; для суддів, які мають повноваження щодо розгляду судової справи на момент автоматизованого розподілу, здійснюється розрахунок коефіцієнтів навантаження; із числа суддів, які мають повноваження щодо розгляду судової справи на момент автоматизованого розподілу з урахуванням визначених автоматизованою системою коефіцієнтів навантаження здійснюється визначення судді для розгляду конкретної судової справи за принципом випадковості.

Так, рішення Печерського районного суду від 16.09.2021 року у цивільній справі № 752/19745/15-ц за позовом ОСОБА_1 до Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Київський крематорій» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за участю третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська правиця» про стягнення заборгованості за договором, ухвалено під головуванням судді Литвинової І.В., яка на даний час є діючою суддею Печерського районного суду м. Києва.

Отже, скарга на дії державного виконавця щодо примусового виконання рішення Печерського районного суду м. Києва від 16.09.2021 року у цивільній справі № 752/19745/15-ц, яка подана в порядку виконання судового рішення, розглядається судом, який розглядав справу.

Відповідно до пункту 4 частини першої ст. 36 ЦПК України, суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу), якщо було порушено порядок визначення судді для розгляду справи.

Враховуючи норму ст. 448 ЦПК України, п. 2.3.4 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, суддя Батрин О.В. не може розглядати скаргу на дії державного виконавця щодо примусового виконання рішення Печерського районного суду м. Києва від 16.09.2021 року у цивільній справі № 752/19745/15-ц, що подана з приводу процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судового рішення.

Згідно з ч. 1, 2, 8 ст. 40 ЦПК України, питання про відвід (самовідвід) судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі; питання про відвід судді вирішує суд, який розглядає справу; суд задовольняє відвід, якщо доходить висновку про його обґрунтованість; суд може вирішити питання про відвід судді без повідомлення учасників справи.

Відтак, на підставі п. 4 ч. 1 ст. 36 ЦПК України, вважаю за необхідне заявити самовідвід від розгляду скарги на дії державного виконавця Голосіївського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Дудара Микити Сергійовича.

На підставі викладеного, керуючись ст. 1-19, 33, 36, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заявити самовідвід від розгляду цивільної справи 752/19745/15-ц за скаргою Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Київський крематорій» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) на дії державного виконавця Голосіївського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Дудара Микити Сергійовича.

Передати цивільну справу для виконання вимог пункту 15.4 Розділу XIII «Перехідні положення» Цивільного процесуального кодексу України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Новак

Дата ухвалення рішення06.09.2022
Оприлюднено29.09.2022
Номер документу106463509
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —752/19745/15-ц

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Постанова від 21.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 22.08.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 03.08.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні