Рішення
від 26.09.2022 по справі 134/1148/22
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 134/1148/22

2/134/242/2022

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

21 вересня 2022 року смт. Крижопіль

Крижопільський районний суд Вінницької області

в складі: головуючої судді Кантонистої О.О.

з участю: секретаря судового засідання Отіча В.В.

позивача ОСОБА_1

його представника адвоката Глушкової О.І.

відповідачки ОСОБА_2

її представника адвоката Чудака В.Д.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Крижопіль в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення боргу за договором позики, індексу інфляції та трьох процентів річних,

встановив:

16 серпня 2022 року адвокат Глушкова О.І., яка діє в інтересах ОСОБА_1 , звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення боргу за договором позики, індексу інфляції та трьох процентів річних.

В обґрунтування заявлених позовних вимог вказує, що 09 листопада 2018 року між позивачем та відповідачкою було укладено договір позики, на підтвердження чого відповідачка написала розписку, згідно з якою отримала від позивача кошти в сумі 55000 (п`ятдесят п`ять тисяч) гривень строком на один рік.

Однак, після спливу одного року, 09 листопада 2019 року, відповідачка кошти не повернула, від виконання зобов`язання ухиляється, постійно змінює номер телефону. Невиконання відповідачкою свого зобов`язання підтверджується тим, що оригінал розписки знаходиться у позивача.

За таких обставин просить стягнути з відповідачки на користь позивача 55000 грн. за договором позики від 09.11.2018 року, інфляційні нарахування в розмірі 20036,88 грн. та три проценти річних від простроченої суми в розмірі 4565,75 грн., а всього 79602,63 грн., а також судові витрати.

Ухвалою суддіКрижопільського районногосуду Вінницькоїобласті від18 серпня 2022 року задоволено заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову у даній цивільній справі та накладено арешт на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,0125 га, кадастровий номер 0521980400:06:002:0076, власником якої є ОСОБА_2 , шляхом заборони її відчуження.

Ухвалою судді Крижопільського районного суду Вінницької області від 19 серпня 2022 року було відкрито провадження по справі, призначено справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

07 вересня 2022 року до суду надійшов відзив на позов, у якому представник відповідачки адвокат Чудак В.Д. просить у задоволенні позовних вимог відмовити за безпідставністю. Вказує, що відповідачка не укладала з позивачем договір позики та будь-яких коштів від нього не отримувала. В 2018 року відповідачка вирішила продати земельну ділянку своєї матері, щоб купити будинок. Дізнавшись про це, ОСОБА_1 запропонував ОСОБА_2 продати йому земельну ділянку, а взамін пообіцяв їй будинок АДРЕСА_1 , на що ОСОБА_2 погодилася і віддала ОСОБА_1 документи на земельну ділянку, а той дозволив їй вселитися у вищевказаний житловий будинок. Для того, щоб ОСОБА_2 не забрала у ОСОБА_1 земельну ділянку, останній вимагав у неї розписку, яку вона написала під диктовку ОСОБА_1 .

В подальшому ОСОБА_2 разом зі своїм чоловіком зробила ремонт в будинку АДРЕСА_1 та в 2019 році вселилася у цей будинок, де проживала до серпня 2022 року.

В 2019 році ОСОБА_1 дізнався, що у ОСОБА_2 є ще чотири земельні ділянки та запропонував передати йому їх, пообіцявши сплачувати оренду плату. Однак, ОСОБА_2 вирішила здати належні їй земельні ділянки в оренду ПрАТ «ПК «Поділля», оскільки ОСОБА_1 не переоформив на неї житловий будинок АДРЕСА_1 , а також не сплачував орендну плату за користування земельними ділянками за 2019-2021 роки.

На вимогу ОСОБА_1 , ОСОБА_2 добровільно виселилася разом із своєю сім`єю з будинку АДРЕСА_1 та проживає на даний час за адресою: АДРЕСА_2 .

ОСОБА_2 достовірно відомо, що ОСОБА_1 надавав у користування, без укладення договору оренди, належні їй п`ять земельних ділянок директору ФГ «ФЛОРА А.А.» ОСОБА_3 , який сплачував йому за це грошові кошти.

Користуючись належними ОСОБА_2 земельними ділянками, ОСОБА_1 мав би їй сплатити 172033,40 грн.

Вищевказані обставини свідчать про відсутність договору позики між ОСОБА_2 та ОСОБА_1 та будь-якої заборгованості ОСОБА_2 перед ОСОБА_1 .

За таких обставин накладення арешту на належну ОСОБА_2 земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,0125 га, кадастровий номер 0521980400:06:002:0076, є безпідставним.

У наданій позивачем розписці відсутня конкретна дата отримання коштів, якщо це мало місце, та конкретна дата, коли борг повинен бути повернутий, як і відсутні відомості, що кошти бралися в борг.

Таким чином, ОСОБА_1 звернувся з даним позовом без жодних правових підстав, зловживаючи своїми правами та довірою, намагаючись завдати матеріальної шкоди ОСОБА_2

08 вересня 2022 року до суду від представника позивача адвоката Глушкової О.І. надійшла заява, якою повідомлено, що докази про розмір судових витрат на професійну правничу допомогу, які позивач поніс і понесе у зв`язку з розглядом справи, будуть подані протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду.

Ухвалою Крижопільського районного суду від 08 вересня 2022 року визнано обов`язковою явку позивача ОСОБА_1 та відповідачки ОСОБА_2 в наступне судове засідання для дачі особистих пояснень.

Ухвалою Крижопільського районного суду від 21 вересня 2022 року задоволено клопотання відповідачки ОСОБА_2 про її допит як свідка у даній справі.

В судовому засіданні позивач та його представник підтримали позовні вимоги та просили позов задовольнити у повному обсязі. Позивач суду пояснив, що до нього звернулася відповідачка ОСОБА_2 з проханням позичити їй 55000 грн. строком на один рік. На той час він займався фермерським господарством та мав такі кошти. Оскільки він давно знав ОСОБА_2 , тому вирішив позичити їй гроші. 09 листопада 2018 року він позичив ОСОБА_2 кошти в сумі 55000 грн. строком на один рік, про що вона власноручно написала розписку. Це відбувалося в його автомобілі в с. Городківка. Вони не обговорювали як ОСОБА_2 буде повертати борг: частинами чи однією сумою. Йому було відомо, що ОСОБА_2 має земельні ділянки, однак гроші він надав їй саме в борг. В свою чергу ОСОБА_2 борг не повернула, часто змінювала номер мобільного телефону, а додому до неї він не приходив, оскільки її співмешканець поводить себе агресивно.

Також позивач в судовому засіданні надав суду оригінал розписки.

Відповідачка позов не визнала, мотивуючи тим, що не укладала з позивачем договору позики та не отримувала від нього коштів в борг, а її представник адвокат Чудак В.Д. вказав, що у наданій позивачем розписці багато суперечностей, а саме: немає даних про те, що відповідачка взяла гроші саме в борг та зобов`язується їх віддати, не вказані термін і умови повернення коштів.

Відповідачка, будучи допитаною як свідок, дала показання про те, що вона продала позивачу мамин пай за 55000 грн. Однак, він дав їй на руки 15000 грн., а решту - 35000 грн. забрав за будинок АДРЕСА_1 . Даний будинок належить його матері і він обіцяв в подальшому переоформити право власності на неї (відповідачку). Вона успадкувала земельні ділянки і позивач хотів орендувати в неї ці земельні ділянки, однак вона уклала договори оренди з ПрАТ «ПК «Поділля». За це позивач вигнав її разом з дітьми з будинку АДРЕСА_1 , де вона зробила ремонт та проживала разом із сім`єю. У даному будинку також зареєстровано її місце проживання. Таким чином, фактично вона не брала у позивача гроші в борг, кошти він їй дав за користування належною їй земельною ділянкою. Надану позивачем розписку вона написала на його вимогу та під його диктовку, оскільки довіряла йому, а сама не розуміється в цих питаннях.

Заслухавши пояснення сторін, їхніх представників, показання відповідачки, допитаної як свідок, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно ст. 4 ЦПК Україникожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до вимогст. 12 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

У відповідності до ч. 1ст. 13 ЦПК Українисуд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданими відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до статті6,526,627 Цивільного кодексу України(далі -ЦК України) зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цьогоКодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін) (стаття 530 ЦК України).

За договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості. Договір позики є укладеним з моменту передання грошей або інших речей, визначених родовими ознаками (стаття 1046 ЦК України).

Договір позики укладається у письмовій формі, якщо його сума не менш як у десять разів перевищує встановлений законом розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, а у випадках, коли позикодавцем є юридична особа, - незалежно від суми. На підтвердження укладення договору позики та його умов може бути представлена розписка позичальника або інший документ, який посвідчує передання йому позикодавцем визначеної грошової суми або визначеної кількості речей (стаття 1047 ЦК України).

Позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти в такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором (частина першастатті 1049 ЦК України).

Отже, за своїми правовими ознаками договір позики є реальною, односторонньою, оплатною або безоплатною угодою, на підтвердження якої може бути надана розписка позичальника, яка є доказом не лише укладення договору, але й посвідчує факт передання грошової суми позичальнику.

У разі пред`явлення позову про стягнення боргу позивач має підтвердити своє право вимагати від відповідача виконання боргового зобов`язання. Для цього, з метою правильного застосування статей1046,1047 ЦК України,суд повинен встановити наявність між позивачем і відповідачем правовідносин за договором позики, виходячи з дійсного змісту та достовірності документа, на підставі якого доказується факт укладення договору позики і його умов.

Згідно зі статтею 625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

У правовій позиції Верховного Суду України, викладеній в постанові Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 18.09.2013 № 6-63цс13, вказано, що письмова форма договору позики внаслідок його реального характеру є доказом не лише факту укладення договору, але й факту передачі грошової суми позичальнику. Договір позики є двостороннім правочином, а також він є одностороннім договором, оскільки після укладення цього договору всі обов`язки за договором позики, у тому числі повернення предмета позики або рівної кількості речей того ж роду та такої ж якості, несе позичальник, а позикодавець набуває за цим договором тільки права.За своєю суттю розписка про отримання в борг грошових коштів є документом, який видається боржником кредитору за договором позики, підтверджуючи як його укладення, так і умови договору, а також засвідчуючи отримання боржником від кредитора певної грошової суми або речей.

Аналогічні по суті висновки містяться й у постановах Верховного Суду України від 11.11.2015 у справі № 6-1967цс15, від 08.06.2016 у справі № 6-1103цс16 та вказівки в постанові ВСУ від 26.09.2018 у справі № 483/1953/16-ц, які відповідно дост. 417 ЦПК Україниє обов`язковими для застосування іншими судами загальної юрисдикції таких норм права.

Так, відповідно до вказаних висновків Верховного Суду України, досліджуючи договори позики чи боргові розписки, суди повинні також виявляти справжню правову природу укладеного договору незалежно від найменування документа і, зважаючи на встановлені результати, робити відповідні правові висновки.

Суд в межах заявлених позовних вимог та наданих сторонами доказів по справі встановив наступні обставини та правовідносини.

Судом встановлено, що 09 листопада 2018 року між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 був укладений договір позики, про що свідчить розписка, згідно якої відповідачка отримала від позивача кошти в сумі 55000 грн. строком на один рік.

Факт отримання відповідачкою від позивача зазначеної суми грошових коштів у позику підтверджується змістом відповідної розписки від 09 листопада 2018 року.

Розписка, копія якої долучена до матеріалів справи та оригінал якої в судовому засіданні надав позивач, є борговим документом.

Відповіднодо статті 545 ЦК України, прийнявши виконання зобов`язання, кредитор повинен на вимогу боржника видати йому розписку про одержання виконання частково або в повному обсязі.

Якщо боржник видав кредиторові борговий документ, кредитор, приймаючи виконання зобов`язання, повинен повернути його боржникові. У разі неможливості повернення боргового документа кредитор повинен вказати про це у розписці, яку він видає. Наявність боргового документа у боржника підтверджує виконання ним свого обов`язку.

Отже, борговий документ - розписка знаходиться у позивача. Відповідачкою не надано та в судовому засіданні не здобуто доказів повернення відповідачкою позивачу суми позики. А наявність боргової розписки у позивача підтверджує наявність боргу.

Будь-яких доказів, які б спростовували наведену позивачем суму заборгованості за вказаним договором позики, відповідачкою суду не представлено.

Відповідно до розрахунків, наданих стороною позивача, інфляційні нарахування на суму боргу становлять 20692,48 грн., розмір 3 % річних з простроченої суми становить 4565,75грн.

Вказані розрахунки відповідачкою не заперечувалися, у встановленому законом порядку не спростовані, тому суд приймає вказані розрахунки як належні та допустимі докази.

Відповідачка не надала суду належних, допустимих доказів в обґрунтування своїх заперечень проти позову позивача та, відповідно, у спростування позовних вимог у даній справі.

Із наданої позивачем ОСОБА_1 розписки ОСОБА_2 від 09 листопада 2018 року, як доказу у справі, інших доказів, досліджених судом, не слідує висновку щодо несправжності правової природи правочину, суть якого є предметом даного спору, чи його безгрошовості. Судом не встановлена відсутність у позикодавця коштів у розмірі, вказаному у договорі позики, на момент його укладання, цей факт відповідачкою не оспорюється. У розписці зазначено, що ОСОБА_2 09 листопада 2018 року отрималавід ОСОБА_1 кошти в сумі 55000 грн. строком на один рік, тобто кінцевий термін повернення - 09 листопада 2019 року.

Таким чином умови договору позики є чіткими й зрозумілими, тому посилання сторони відповідачки щодо неясності, суперечливості розписки, суми боргу, що підлягає поверненню та дати його повернення не можна визнати такими, що відповідають дійсності.

Відповідачкою факт написання власноручно розписки в судовому засіданні не заперечувався, не доведено написання нею розписки під тиском позивача.

Суд критично оцінює показання ОСОБА_2 , надані нею в ході її допиту в якості свідка, з огляду на те, що вона є відповідачкою у справі, безпосередньо зацікавленою у вирішенні спору на її користь.

Долучені до відзиву на позов копії витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права № № 301632306, 301632487, 301632662 та 301632063 від 27 травня 2022 року, а також Інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 62805125 від 05 липня 2016 року свідчать про те, між відповідачкою та ПрАТ «ПК «Поділля» 18 червня 2013 року та 23 травня 2022 року укладено договори оренди щодо належних їй земельних ділянок з кадастровими номерами відповідно 0521980400:06:002:0075 та 0521980400:06:002:0076, 0521980400:06:003:0216, 0521980400:06:001:0676, 0521980400:06:002:0738.

З долученої до відзиву довідки ПрАТ «ПК «Поділля» № 1573 від 06 вересня 2022 року вбачається, що вартість нарахованої орендної плати по договорах землі по с. Вербка Городківської сільської ради становить: 2018 р. 10294,35; 2019 р. 12732,36, 2020 р. 13837,14, 2021 р. 16438,63.

Відповідно до ч. 1 ст. 76ЦПК Українидоказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно з ч. 1 ст. 81ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. ч. 5, 6ст. 81 ЦПК Українидокази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Частина 7ст. 81 ЦПК Україниімперативно встановлює, що суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Таким чином відповідачкою жодними належними та допустимими доказами не підтверджено, що між сторонами виникли будь-які інші правовідносини, із змісту наданої позивачем розписки вбачається, що між сторонами виникли правовідносини саме із договору позики.

Отже, зважаючи на те, що відповідачкою не виконане зобов`язання щодо сплати заборгованості за договором позики від 09 листопада 2018 року, чим порушено права позивача, тому таке порушення підлягає захисту в судовому порядку шляхом стягнення з відповідачки на користь позивача 55000 грн. за договором позики від 09.11.2018 року, інфляційних нарахувань в розмірі 20036,88 грн. та 3 % річних від простроченої суми в розмірі 4565,75 грн., а всього 79602,63 грн.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про задоволення позову в повному обсязі.

У зв`язку з тим, що позов задоволено повністю, відповідно до ст. 141 ЦПК України, з відповідачки на користь позивача слід стягнути витрати по сплаті судового збору в розмірі 992,40грн.

Окрім того, за змістом ч. ч. 7, 8ст. 158 ЦПК Україниу разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи. Якщо протягом вказаного строку за заявою позивача (стягувача) буде відкрито виконавче провадження, вказані заходи забезпечення позову діють до повного виконання судового рішення.

Враховуючи викладене, суд вважає необхідним продовжити дію заходу забезпечення позову згідно ухвали від 18 серпня 2022 року протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили.

На підставі викладеного, керуючись статтями 625, 1046, 1048, 1049, 1050 ЦК України, статтями 81, 141, 258, 259, 263-265, 273 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Позов ОСОБА_1 задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 55000 грн. (п`ятдесят п`ять тисяч гривень) за договором позики від 09.11.2018 року, інфляційні нарахування в розмірі 20036,88 грн. (двадцять тисяч тридцять шість гривень 88 копійок) та три проценти річних від простроченої суми в розмірі 4565,75 грн. (чотири тисячі п`ятсот шістдесят п`ять гривень 75 копійок), а всього 79602,63 грн. (сімдесят дев`ять тисяч шістсот дві гривні 63 копійки).

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 витрати по сплаті судового збору в розмірі 992,40грн. (дев`ятсот дев`яносто дві гривні 40 копійок).

Заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання рішенням суду законної сили.

Призначити судове засідання для вирішення питання про судові витрати на професійну правничу допомогу ОСОБА_1 на 30 вересня 2022 року о 13 год. 30 хв. в приміщенні Крижопільського районного суду Вінницької області (Вінницька область, смт. Крижопіль, вул. Героїв України, 23).

Встановити ОСОБА_1 строк для подання доказів щодо розміру понесених ним судових витрат на професійну правничу допомогу протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду.

У разі неподання відповідних доказів протягом встановленого строку заява щодо вирішення питання про судові витрати на професійну правничу допомогу залишається без розгляду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Позивач: ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Відповідачка: ОСОБА_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 .

Повне рішення складено 26 вересня 2022 року.

Суддя:

СудКрижопільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення26.09.2022
Оприлюднено30.09.2022
Номер документу106500941
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу, з них

Судовий реєстр по справі —134/1148/22

Постанова від 08.12.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Постанова від 08.12.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Постанова від 08.12.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні