Ухвала
від 29.09.2022 по справі 700/617/22
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 700/617/22

Номер провадження 2/700/241/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"29" вересня 2022 р. суддя Лисянського районного суду Черкаської області Пічкур С.Д. розглянувши матеріали цивільної справи № 700/617/22, провадження № 2/700/241/22 за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛАРО ПЕРСОНАЛ» (місцезнаходження: Львівська область, Львівський район, м. Жовква, вул. Шевченка 14 пов.2) до ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості за договором,

В С Т А Н О В И В:

ТОВ «ЛАРО ПЕРСОНАЛ» звернулося до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 , в якій просить стягнути з відповідача заборгованість у розмірі 16239,30 грн. та судові витрати.

У відповідності до ч. 6 ст. 187 ЦПК України, судзвернувся до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання відповідача щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Згідно відповіді виконавчого комітету Лисянської селищної ради ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Спір виник із цивільно-правових відносин, віднесений до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Дослідивши матеріали справи, з урахуванням усіх конкретних обставин справи, суд вважає, що справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 19, ч. ч. 1, 2 ст. 274 ЦПК України.

Суд вважає за необхідне на підставі п. 1 ч. 2 ст. 277 ЦПК України визначити строк терміном 5 днів із дня вручення відповідачу копії ухвали суду з додатками для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно із ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Спір підвідомчий суду. Дана справа підсудна Лисянському районному суду Черкаської області. Є підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 19, 187, 274, 279 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛАРО ПЕРСОНАЛ» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Розгляд справи провести в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити розгляд справи по суті у судовому засіданні на 10 годину 30 хвилин 13 жовтня 2022 року, яке відбудеться в залі судових засідань Лисянського районного суду Черкаської області, за адресою: вул. Незалежності, 4 смт. Лисянка Черкаської області, про що повідомити сторони у справі.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи, надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учаснику справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копію ухвали надіслати позивачу, копію ухвали та копію позовної заяви з доданими до неї документами надіслати відповідачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: ls.ck.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С. Д. Пічкур

Дата ухвалення рішення29.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106504891
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за договором

Судовий реєстр по справі —700/617/22

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні