Ухвала
від 29.09.2022 по справі 334/8803/21
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 29.09.2022 Справа № 334/8803/21

Запорізький апеляційний суд

Єдиний унікальний № 334/8803/21 Головуючий у 1-й інстанції: Бредіхін Ю.Ю.

Провадження №22-ц/807/2004/22 Суддя-доповідач: Подліянова Г.С.

У Х В А Л А

29 вересня 2022 року м. Запоріжжя

Запорізький апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого, судді-доповідача Подліянової Г.С.,

суддів: Гончар М.С.,

Маловічко С.В.,

при вирішення питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Євроінс Україна» на рішення Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 25 лютого 2022 року, у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Прожектор» до ОСОБА_1 , Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Євроінс Україна» про стягнення майнової шкоди, завданої в результаті дорожньо-транспортної пригоди, -

В С Т А Н О В И В:

У листопаді 2021 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Прожектор» звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 , Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Євроінс Україна» про стягнення майнової шкоди, завданої в результаті дорожньо-транспортної пригоди.

Рішенням Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 25 лютого 2022 рокупозов Товариства з обмеженою відповідальністю «Прожектор» задоволено частково.

Стягнуто з Публічного акціонерного товариства «Страхова компанія «Євроінс Україна» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Прожектор» вартість відновлюваного ремонту у сумі 60234,36 грн.

Стягнуто з Публічного акціонерного товариства «Страхова компанія «Євроінс Україна» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Прожектор» судовий збір у сумі 2752,92 грн та витрати на проведення експертизи у сумі 2000 грн.

У задоволені решти позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись із зазначеним судовим рішенням в частині задоволення позовних вимог щодо стягнення суми саме з нього, Приватне акціонернетовариство «Страховакомпанія «ЄвроінсУкраїна» подало апеляційну скаргу безпосередньо до Запорізького апеляційного суду засобами поштового зв`язку 13 вересня 2022 року, що надійшла до суду апеляційної інстанції 20 вересня 2022 року, яка містить клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Ухвалою Запорізького апеляційного суду від 21 вересня 2022 року матеріали справи витребувані з Ленінського районного суду м. Запоріжжя.

27 вересня 2022 року вищевитребувана справа надійшла до суду апеляційної інстанції.

Дослідивши надіслані судом першої інстанції матеріали цивільної справи, апеляційний суд виявив недоліки в оформленні справи, що є підставою для направлення справи для належного оформлення.

Відповідно до ч.3 ст.365 ЦПК України, якщо під час вивчення матеріалів справи суд виявить нерозглянуті зауваження на правильність і повноту фіксування судового процесу технічними засобами, нерозглянуті письмові зауваження щодо повноти та неправильності протоколу судового засідання, невирішене питання про ухвалення додаткового рішення, суд постановляє ухвалу із зазначенням строку, протягом якого суд першої інстанції має усунути недоліки.

Відповідно до п.9Постанови Пленуму Верховного суду України від 24.10.2008р. №12 «Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку»при вирішенні питання про повернення до суду першої інстанції справи, яка надійшла разом з апеляційною скаргою, для усунення недоліків у її оформленні апеляційні суди повинні враховувати, що перелік недоліків у оформленні справи, як про підставу для повернення справи до суду першої інстанції з метою їх усунення, не є вичерпним.

При досліджені надісланих судом першої інстанції матеріалів справи встановлено, що цивільна відповідальність ОСОБА_1 , який керував автомобілем HYUNDAISONATA, державний номерний знак НОМЕР_1 була застрахована в Приватному акціонерному товаристві «Страхова компанія «Євроінс Україна», що підтверджується даними про Поліс ОСЦПВ 204842146.

Крім того, відповідно до Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань повна назва страхової компанії, відповідача у цій справі є «Приватне акціонернетовариство «Страховакомпанія «ЄвроінсУкраїна» (Ідентифікаційний код юридичної особи: 22868348 (а.с.71).

При цьому, у тексті оскаржуваного рішення Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 25 лютого 2022 року у цій справі, судом зазначено одного з відповідачів по справі - Публічне акціонернетовариство «Страховакомпанія «ЄвроінсУкраїна» (а.с.101-103).

Проте, як вбачається із матеріалів цієї справи одним з відповідачів є саме -Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Євроінс Україна» (скорочена назва ПрАТ «СК «Євроінс Україна»).

Вказане свідчить, щооскаржуване рішення суду містить описку в зазначенні одного з відповідачів по справі - Публічне акціонерне товариство «Страхова компанія «Євроінс Україна», замість вірного - Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Євроінс Україна».

Відповідно до ч.1ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Вказана описка підлягає виправленню у встановленому законом порядку.

На вказану описку суд першої інстанції уваги не звернув і всупереч вимогамст.269 ЦПК України, заходів щодо виправлення вказаної описки не здійснив.

Враховуючи вищезазначені обставини, для забезпеченняапеляційного розгляду,зазначена цивільнасправаза апеляційною скаргоюПриватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Євроінс Україна» на рішення Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 25 лютого 2022 року,підлягає поверненню до суду першої інстанції, для виправлення описки та належного оформлення із зазначенням строку, протягом якого суд першої інстанції має усунути зазначені недоліки.

Тому, відповідно до вимог ч.3ст.365 ЦПК України, справа підлягає поверненню до Ленінського районного суду м. Запоріжжядля належного оформлення та подальшого направлення до Запорізького апеляційного суду.

Керуючисьст. 365 ЦПК України, апеляційний суд, -

У Х В А Л И В:

Повернути матеріалицивільної справиза позовомТовариства зобмеженою відповідальністю«Прожектор» до ОСОБА_1 ,Приватного акціонерноготовариства «Страховакомпанія «ЄвроінсУкраїна» простягнення майновоїшкоди,завданої врезультаті дорожньо-транспортноїпригоди до Ленінського районного суду м. Запоріжжя, для належного оформлення, встановивши строк до 26 жовтня 2022 року.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий, суддя Суддя СуддяПодліянова Г.С.Гончар М.С.Маловічко С.В.

Дата ухвалення рішення29.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106510424
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої майну фізичних або юридичних осіб

Судовий реєстр по справі —334/8803/21

Постанова від 30.11.2022

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 24.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Бредіхін Ю. Ю.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Рішення від 25.02.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Бредіхін Ю. Ю.

Рішення від 24.02.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Бредіхін Ю. Ю.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Бредіхін Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні