Ухвала
від 29.09.2022 по справі 278/2727/22
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа 278/2727/22

У Х В А Л А

29 вересня 2022 року м. Житомир

Суддя Житомирського районного суду Житомирської області Євген Татуйко, розглянувши заяву ОСОБА_1 до Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області про визнання права оренди земельної ділянки, визнання незаконним та скасування рішення, визнання додаткової угоди укладеною,

В С Т А Н О В И В :

Оглянувши позовні матеріали на предмет відповідності їх нормам Цивільного процесуального кодексу України, які регулюють порядок дотримання заявником вимог щодо подачі та форми позовної заяви суд дійшов висновку про залишення позовної заяви без руху з наступних підстав.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України визначено, що позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 176 ЦПК України ціна позову визначається у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна.

Приписами ч. 4 ст. 177 ЦПК України встановлено, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Прохальна частина поданого позову містить чотири вимоги. Три вимоги немайнового характеру, а саме: визнати незаконним рішення Глибочицької сільської ради, скасувати зазначене рішення та визнати укладеною додаткову угоду від 28 січня 2022 року. Одна вимога майнового характеру щодо визнання права оренди земельної ділянки.

Однак, матеріали, що долучені до позовної заяви не містять жодних відомостей щодо вартості спірної земельної ділянки, право оренди якої позивач бажає набути.

Зазначений перебіг подій унеможливлює суд вирішити питання щодо правильності сплати заявницею судового збору, а також визначити вид позовного провадження за правилами якого доцільно здійснювати. Враховуючи наведене, суд вказує, що заявниці необхідно: зазначити ціну позову у позовній заяві, надати суду інформацію щодо вартості спірного об`єкта нерухомості.

Відповідно до ч. ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову.

Згідно ч. 2 ст. 4 вище вказаного закону ставка судового збору встановлюються за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою у розмірі 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, оскільки заявницею сплачено лише за дві вимоги немайнового характеру із заявлених трьох, слід доплатити 992,40 гривень за одну вимогу немайнового характеру та виходячи з оцінки спірного майна сплатити судовий збір за одну вимогу майнового характеру.

Платiжнi реквізити для перерахування (доплати) судового збору:

Отримувач коштів ГУК у Жит.обл/Житомир.р-н/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37976485

Банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.)

Код банку отримувача (МФО) 899998

Рахунок отримувача UA158999980313151206000006196

Код класифікації доходів бюджету 22030101

Призначення платежу *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Житомирський районний суд Житомирської області (назва суду, де розглядається справа).

Згідно з ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на викладені вище обставини суд дійшов висновку про залишення позовної заяви без руху з наданням позивачу строку для усунення вказаних в ухвалі недоліків.

На підставі вищевикладеного, керуючись ч. 1 ст. 185 ЦПК України, --

П О С Т А Н О В И В :

Позову заяву залишити без руху з наданням п`ятиденного строку для усунення недоліків зазначених в даному рішення з дня отримання її копії.

Роз`яснити заявнику, що у випадку неусунення зазначених недоліків заява вважається неподаною та повертається авторові.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Євген Татуйко

СудЖитомирський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення29.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106534387
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —278/2727/22

Рішення від 14.03.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні