Вирок
від 30.09.2022 по справі 537/2249/22
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 1-кп/537/230/2022

Справа № 537/2249/22

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30.09.2022 Крюківський районний суд м. Кременчука Полтавської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю прокурора ОСОБА_2 ,

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

при секретарі ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кременчуці кримінальне провадження № 12022170530000467 за обвинуваченням:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кременчука Полтавської області, громадянина України, з середньою освітою, неодруженого, непрацюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше несудимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 скоїв злочин за наступних обставин:

В кінці липня 2022 року ОСОБА_3 за допомогою додатка «Телеграм» у невстановленої під час досудового розслідування особи з мотивів самозахисту придбав пістолет «Ekol Alp. EAP 12-21030016» калібром 9 мм Р.А.К., який в подальшому періодично носив із собою, в тому числі 14.08.2022, а також зберігав його без передбаченого законом дозволу в недобудованому нежилому покинутому приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_2 . 15.08.2022 в період часу з 00 год. 10 хв. до 00 год. 40 хв. в ході огляду місця події за участю ОСОБА_3 виявлено та вилучено пістолет «Ekol Alp. EAP 12-21030016» калібром 9 мм Р.А.К., який є короткоствольною, гладкоствольною, самозарядною вогнепальною зброєю, виготовленою шляхом переробки стартового пістолета «Ekol Alp.», серійний номер НОМЕР_1 , калібру 9 мм промислового виготовлення, що виразилось у видаленні заглушки каналу ствола. Даний пістолет придатний для проведення пострілів штатними стартовими патронами калібру 9 мм Р.А.К., комбінованим зарядом шляхом роздільного спорядження зі снарядом діаметром до 8,6 мм та іншими патронами з аналогічними розмірними характеристиками, споряджених різними видами метальних зарядів.

Дії ОСОБА_3 слід кваліфікувати за ч.1 ст. 263 КК України, так як він придбав, зберігав та носив вогнепальну зброю без передбаченого законом дозволу.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 свою вину у скоєнні встановленого судом злочину - придбанні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу визнав у повному обсязі та пояснив про обставини та мотиви скоєного, як вказано у описовій частині вироку. Щиро розкаюється у скоєному.

Враховуючи покази обвинуваченого, суд вважає, що ОСОБА_3 усвідомлює той факт, що він скоїв встановлений судом злочин, та правильно розуміє обставини справи, і у суду немає сумнівів в добровільності та істинності його позиції.

Вина обвинуваченого в скоєнні встановленого судом злочину підтверджується його показаннями в судовому засіданні. Матеріали кримінального провадження ніким із учасників процесу не оспорюються.

Приймаючи до уваги той факт, що обвинувачений ОСОБА_3 вину свою у вчиненні злочину - придбанні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу - визнав у повному обсязі за обставин, зазначених в обвинувальному акті, інші учасники судового провадження фактичних обставин справи не оспорювали, суд, керуючись ст. 349 КПК України, вважає за недоцільне досліджувати докази із тих обставин, які ніким не оспорюються. При цьому суд з`ясував, чи правильно розуміють учасники судового провадження зміст фактичних обставин справи, чи немає сумнівів у добровільності їх позиції, а також роз`яснив їм, що вони будить позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Вирішуючи питання,пов`язане звизначенням мірита видупокарання обвинуваченому,суд,враховуючи вимогист.65-68КК та реалізуючипринципи законності,справедливості,обґрунтованості таіндивідуалізації покарання,приймає до уваги конкретні обставинисправи,характер та ступінь тяжкості вчиненого діяння, яке є тяжким злочином, відсутність тяжких наслідків.

Судом також враховується особа обвинуваченого, який має постійне місце проживання, на час затримання офіційно не працевлаштований, його вік, задовільний стан здоров`я, хронічних захворювань не має, а також те, що обвинувачений не судимий, на диспансерному обліку в психоневрологічному диспансері та наркологічному диспансері не перебуває, негативних характеристик не має.

Крім цього, судом береться до уваги відношення обвинуваченого до вчиненого злочину, його активне сприяння розкриттю злочину та щире каяття.

Обставинами, які пом`якшують покарання, суд визнає щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, що в судовому засіданні підтверджено прокурором.

Обставин, які обтяжують покарання, судом не встановлено.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що ОСОБА_3 слід призначити покарання в межах санкції статті закону у вигляді позбавлення волі, від відбування якого звільнити з іспитовим строком. Саме таке покарання, на думку суду, буде необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та запобігання вчинення ним нових злочинів.

Долю речовихдоказів слідвирішити відповіднодо ст.100КПК.

Керуючись ст.373, 374 КПК України, суд,-

Р І Ш И В :

ОСОБА_3 визнати винуватим в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченного ч. 1 ст. 263 КК України, та призначити йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

На підставіст.75КК Українизвільнити засудженого ОСОБА_3 відвідбування призначеногосудом покаранняз випробуваннямз встановленняміспитового строкуодин рікшість місяців, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Покласти на ОСОБА_3 наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Речовий доказ - пістолет «Ekol Alp. EAP 12-21030016» калібром 9 мм Р.А.К. знищити.

Стягнути з ОСОБА_3 накористьдержави витратина проведенняекспертиз усумі 1510грн.24коп.

Судове рішення суду першої інстанції не може бути оскаржене в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним відповідно до положень частини третьоїстатті 349 цього Кодексу.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судовогопровадження маютьправо отриматив суді копію вироку.

Засудженому та прокурору копію вироку вручити негайно після його проголошення.

Роз`яснити обвинуваченому право подати клопотання про помилування, право ознайомитися із журналом судового засідання і подати на нього письмові зауваження.

Суддя: ОСОБА_1

СудКрюківський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення30.09.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106535525
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти громадської безпеки Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами

Судовий реєстр по справі —537/2249/22

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МАХАНЬКОВ О. В.

Ухвала від 12.01.2024

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МАХАНЬКОВ О. В.

Вирок від 30.09.2022

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ФАДЄЄВА С. О.

Ухвала від 14.09.2022

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ФАДЄЄВА С. О.

Ухвала від 01.09.2022

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ФАДЄЄВА С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні