Ухвала
від 28.09.2022 по справі 926/2974/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

28 вересня 2022 року Справа № 926/2974/22

За позовом Комунального підприємства Міжнародний аеропорт Чернівці імені Леоніда Каделюка

до Товариства з обмеженою відповідальністю Паливна заправна компанія Австар

про стягнення заборгованості у розмірі 42567,19 грн

Суддя Тинок О.С.

Секретар судових засідань Рогатинчук О.В.

Представники:

від позивача Калинчук Ю.В.

від відповідача не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Комунальне підприємство Міжнародний аеропорт Чернівці імені Леоніда Каделюка звернулось до Господарського суду Чернівецької області із позовною заявою до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Паливна заправна компанія Австар про стягнення заборгованості у розмірі 42567,19 грн.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 10 серпня 2022 року, позовну заяву №926/2974/22 передано судді Тинку О.С.

Ухвалою суду від 12 серпня 2022 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі; постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження; підготовче засідання призначено на 31 серпня 2022 року.

Ухвалою суду від 31 серпня 2022 року відкладено підготовче засідання на 14 вересня 2022 року.

13 вересня 2022 року представник позивача подала до суду клопотання (вх. №3399) про долучення доказів, в якому представник просить суд долучити до матеріалів справи: витяги з ЄДРПОУ на підтвердження реєстрації ТОВ «Паливна заправна компанія «Австар» та КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» імені Леоніда Каденюка»; копію листа ПЗК «Австар» від 04 січня 2021 року № 0401-1/2020, згідно якого відповідач визнає заборгованість в розмірі 118495,95 грн та просить узгодити графік погашення заборгованості; реєстр виданих та отриманих податкових накладних та податкові накладні за договором від 21.04.2016 № 31.

Ухвалою суду від 14 вересня 2022 року відкладено підготовче засідання на 28 вересня 2022 року; постановлено повідомити відповідача про дату, час і місце розгляду справи, розмістивши оголошення про виклик до суду на веб-порталі судової влади України на офіційному веб-сайті Господарського суду Чернівецької області.

21 вересня 2022 року представник позивача подала до суду клопотання (вх. №3510) про поновлення процесуальних строків, в якому просить суд поновити процесуальний строк на подання клопотання (вх. №3399) про долучення доказів.

Додатково, представник позивача просить суд, окрім іншого долучити до матеріалів справи гарантійний лист від 18 березня 2021 року на підтвердження допустимості визначених Комунальним підприємством Міжнародний аеропорт Чернівці імені Леоніда Каделюка позовних вимог.

Клопотання про поновлення процесуальних строків для долучення вищевказаних доказів, обґрунтоване тим, що на момент подання позовної заяви на КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» імені Леоніда Каденюка» була знищена вся первинна документація, бухгалтерські документи та електронні бази, що підтверджується відкритим кримінальним провадженням.

28 вересня 2022 року відповідач явку свого представника у судове засідання не забезпечив, причини не явки останнього суду не відомі, відзив на позовну заяву до суду не подано

В судовому засіданні 28 вересня 2022 року представник позивача підтримала подане нею клопотання про долучення доказів та поновлення процесуальних строків та просила суд продовжити процесуальний строк для подання означеного клопотання та долучити подані докази до матеріалів справи.

Відповідно до статті 80 Господарського процесуального кодексу України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу. У випадку визнання поважними причин неподання учасником справи доказів у встановлений законом строк суд може встановити додатковий строк для подання вказаних доказів. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно частини першої статті 119 Господарського процесуального кодексу України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Оскільки позивачем обґрунтовано неможливість подання доказів разом із позовною заявою, суд вирішив поновити КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» імені Леоніда Каденюка» строк на подання доказів та долучити до матеріалів справи зазначені вище докази.

Згідно частини 1 статті 177 Господарського процесуального кодексу України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Пунктом 18 частини 2 статті 182 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Згідно пункту 3 частини 2 статті 185 Господарського процесуального кодексу України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Отже, розглянувши матеріали справи та за наслідками виконання завдань підготовчого провадження, господарський суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 8, 118-119, 170, 177, 182-183, 185, 195, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Клопотання представника Комунального підприємства Міжнародний аеропорт Чернівці імені Леоніда Каделюка про поновлення процесуальних строків та долучення доказів до матеріалів справи (вх. №3510 від 21 вересня 2022 року) задовольнити.

2. Клопотання представника Комунального підприємства Міжнародний аеропорт Чернівці імені Леоніда Каделюка про долучення доказів (вх. №3399 від 13 вересня 2022 року) задовольнити та долучити до матеріалів справи.

3. Закрити підготовче провадження.

4. Призначити справу до судового розгляду по суті на 10 жовтня 2022 року о 11 годині 30 хвилин. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14, зал судових засідань № 2.

5. Повідомити Товариство з обмеженою відповідальністю Паливна заправна компанія Австар про дату, час і місце розгляду справи, розмістивши оголошення про виклик до суду на веб-порталі судової влади України на офіційному веб-сайті Господарського суду Чернівецької області та шляхом телефонограми за номером телефону наявним у матеріалах справи.

6. Копію ухвали направити сторонам у справі на електронні адреси.

Інформацію по справі можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Суддя О.С. Тинок

Дата ухвалення рішення28.09.2022
Оприлюднено04.10.2022
Номер документу106552980
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів

Судовий реєстр по справі —926/2974/22

Рішення від 21.11.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 09.11.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 19.10.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 10.10.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 28.09.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 13.09.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 30.08.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 11.08.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні