Ухвала
від 03.10.2022 по справі 380/12793/22
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/12793/22

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

03 жовтня 2022 року м. Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Качур Р.П. одержала позовну заяву Львівської обласної благодійної організації «Реабілітаційний центр «Нове життя» (80463 Львівська область Кам`янка-Бузький район с. Старий Яричів) до Кам`янка-Бузького відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) (80400 Львівська область м. Кам`янка-Бузька вул. Ярослава Мудрого 17б) про визнання протиправною і скасування постанови -

УСТАНОВИЛА:

Львівська обласна благодійна організація «Реабілітаційний центр «Нове життя» звернулася до Львівського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Кам`янка-Бузького відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), у якій з урахуванням заяви про зменшення позовних вимог (вх. № 61999 від 28.09.2022) просить визнати протиправними і скасувати постанову про відкриття виконавчого провадження від 14.09.2021 у виконавчому провадженні № 66816672, що постановлена головним державним виконавцем Кам`янка-Бузького відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

В обґрунтування позову зазначено, що головним державним виконавцем Кам`янка-Бузького відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) винесено постанову про відкриття провадження ВП № 66816672 з примусового виконання виконавчого листа № 380/3442/21, виданого 10.08.2021 Львівським окружним адміністративним судом. При цьому позивач зазначив, що відповідно до висновків Верховного Суду, викладених у постанові від 05.06.2019 № 809/421/17, виконання судового рішення про застосування заходів реагування покладається на орган, який звернувся з позовом. Отже, вважає, що у цьому випадку виконання рішення Львівського окружного адміністративного суду від 28.05.2021 у справі № 380/3442/21 покладається на Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, відтак вважає оскаржувану постанову протиправною, тому звернувся до суду із цим позовом.

Ухвалою від 16.09.2022 позовну заяву залишено без руху для надання позивачем до канцелярії суду чи надіслання на адресу суду (79018 м. Львів вул. Чоловського 2) документа про сплату судового збору в сумі 4962,00 грн.

На адресу суду від позивача надійшла заява про зменшення позовних вимог (вх. № 61999 від 28.09.2022), відповідно до якої зменшено позовні вимоги, та до якої додано квитанцію про сплату судового збору в розмірі 2481,00 грн. Відтак позивачем усунуто недоліки, вказані в ухвалі про залишення позовної заяви без руху.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі (на стадії відкриття провадження) не встановлено.

Спір виник з публічно-правових відносин, належить до компетенції адміністративних судів, предметної та територіальної підсудності Львівського окружного адміністративного суду.

Відповідно до ч. 8 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) питання про відкриття провадження в адміністративній справі суддя вирішує протягом п`яти днів з дня надходження до адміністративного суду позовної заяви, заяви про усунення недоліків позовної заяви у разі залишення позовної заяви без руху, або отримання судом у порядку, визначеному частинами третьою - шостою цієї статті, інформації про місце проживання (перебування) фізичної особи.

Статтею 287 КАС України визначено особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця.

Згідно з ч. 1 вказаної статті учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця, приватного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб.

Відповідно до ч. 2, 6 ст. 12 КАС України та оцінюючи справу за критеріями, переліченими у ч. 3 ст. 257 КАС України, які суд враховує при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суддя дійшов висновку, що для цієї справи пріоритетним є її швидке вирішення, тому вона має бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Позивачем також заявлено клопотання про залучення до участі в справі третьої особи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Суддею з`ясовано, що рішення у цій справі може вплинути на права та обов`язки Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Відтак суд вважає за доцільне відповідно до приписів ст. 49 КАС України залучити таке до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, а тому клопотання позивача про залучення до участі у справі третьої особи підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 12, 49, 171, 248, 256, 258, 260, 287, 293, 294 КАС України, суддя -

УХВАЛИЛА:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі.

2. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області (79008 м. Львів вул. Підвальна 6).

3. Розгляд справи відбудеться в письмовому провадженні без виклику сторін 12.10.2022 о 15:00 год, в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського, 2).

4. Відповідачу надати суду відзив на позовну заяву протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а також належним чином засвідчені копії матеріалів виконавчого провадження ВП № 66816672.

Вимоги до змісту та форми відзиву на позовну заяву передбачено ст. 162 КАС України. До такого, зокрема, додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

5. Запропонувати третій особі надати письмові пояснення щодо предмета спору протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

6. Заявами по суті справи відповідно до приписів ст. 269 КАС України є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив). Відзив та пояснення щодо предмета спору повинні бути завчасно подані чи завчасно надіслані до канцелярії Львівського окружного адміністративного суду (79018 м. Львів вул. Чоловського 2) або на офіційну електронну адресу суду у встановлені у цій ухвалі строки.

7. Учасники справи можуть отримати інформацію у справі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/ у розділі «Стан розгляду справи».

8. Копію ухвали надіслати учасникам справи. Відповідачу та третій особі направити також копію позовної заяви з додатками до неї.

9. Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити та копію позовної заяви з додатками направити учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надати для ознайомлення в судовому засіданні.

10. Розгляд справи здійснюватиме суд у складі головуючого судді Качур Р.П. одноособово.

Ухвала суду набирає законної сили законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Качур Р.П.

Дата ухвалення рішення03.10.2022
Оприлюднено05.10.2022
Номер документу106565305
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною і скасування постанови

Судовий реєстр по справі —380/12793/22

Ухвала від 23.11.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 01.11.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 12.10.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 12.10.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 03.10.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 14.09.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні