Ухвала
від 03.10.2022 по справі 750/6267/22
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/6267/22

Провадження № 2/750/1444/22

У ХВ АЛ А

03 жовтня 2022 року м. Чернігів

Суддя Деснянського районного суду м. Чернігова Маринченко О.А., перевіривши додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України при пред`явленні позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Джоін АП!», Товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа туристичних компаній «Поїхали з нами», фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 про захист прав споживачів, відшкодування майнової та моральної шкоди,

в с т а н о в и л а :

29 вересня 2022 року позивачі звернулися до Деснянського районного суду м. Чернігова з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Джоін АП!», Товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа туристичних компаній «Поїхали з нами», фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 про захист прав споживачів, відшкодування майнової та моральної шкоди.

Дана позовна заява має бути залишена без руху, оскільки подана без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України).

Так,відповідно допункту 3частини третьоїстатті 175ЦПК України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Позивачами у позовній заяві заявлено вимоги майнового характеру, однак не вказано ціну позову, яка має визначатися відповідно до статті 176 ЦПК України.

Зокрема,згідно ізпунктом 1частини першоїстатті 176ЦПК Україниціна позовувизначається у позовах про стягнення грошових коштів - сумою, яка стягується, чи оспорюваною сумою за виконавчим чи іншим документом, за яким стягнення провадиться у безспірному (безакцептному) порядку.

Таким чином, позивачам у позовній заяві необхідно зазначити ціну позову.

Також, частиною першою статті 4 ЦПК України визначено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно допункту 4 частини третьої статті 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Однак, з вимог позивачів не зрозуміло, які конкретно вимоги заявляються кожним позивачем до кожного з відповідачів, в тому числі до фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 , а також не зрозуміло, яку конкретну суму майнової та моральної шкоди просить стягнути кожен позивач з відповідачів.

А тому, позивачам необхідно уточнити зміст своїх позовних вимог до кожного з відповідачів.

Крім того,частиною першоюстатті 177ЦПК Українипередбачено,що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Проте, позивачами до позовної заяви не додано копії всіх документів, що додаються до позовної заяви, для відповідачів.

Згідно із пунктом 8 частини третьої статті 175 ЦПК України позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Однак, позовна заява не містить відомостей щодо наявності у позивачів або іншої особи оригіналів доказів, копії яких додано до позовної заяви.

Відповідно до частини першої статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 175, 177, 185, 258-261 ЦПК України,

у х в а л и л а :

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Джоін АП!», Товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа туристичних компаній «Поїхали з нами», фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 про захист прав споживачів, відшкодування майнової та моральної шкоди - залишити без руху.

Запропонувати позивачам в 3 денний строк з дня отримання копії ухвали усунути вказані недоліки, а саме: вказати у позовній заяві ціну позову; уточнити зміст позовних вимог до кожного з відповідачів; надати копії всіх документів, що додаються до позовної заяви, для відповідачів; зазначити відомості щодо наявності у позивачів або іншої особи оригіналів доказів, копії яких додано до позовної заяви.

Роз`яснити позивачам,що уразі невиконаннявимог даної ухвали у вказаний строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута.

У разі подання уточненої позовної заяви чи додаткових документів у зв`язку з виконанням ухвали судді, надати їх у кількості відповідно до вимог статті 177 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала суду не оскаржується в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя О.А. Маринченко

Дата ухвалення рішення03.10.2022
Оприлюднено05.10.2022
Номер документу106577091
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —750/6267/22

Рішення від 14.11.2022

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Маринченко О. А.

Рішення від 14.11.2022

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Маринченко О. А.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Маринченко О. А.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Маринченко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні