Ухвала
від 28.09.2022 по справі 545/30/22
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/30/22

Провадження № 1-кп/545/79/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28.09.2022 року Полтавський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілого ОСОБА_4 ,

представника потерпілого адвоката ОСОБА_5 ,

обвинуваченого ОСОБА_6 ,

захисників адвокатів ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Полтава в режимі відеоконференції кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021170000000758 від 01.11.2021 року по обвинуваченню ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Полтавського районного суду Полтавської області перебуває вищевказане кримінальне провадження.

28 вересня 2022 року, д суду, до початку судового розгляду, надійшов цивільний позов потерпілого ОСОБА_4 до АТ «СГ «ТАС» (приватне), Товариства з обмеженою відповідальністю «КАТАРЕС» в особі директора ОСОБА_10 , обвинуваченого ОСОБА_6 про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення (дорожньо-транспортної пригоди), в якому він просив стягнути на його користь з відповідача АТ «СГ «ТАС» (приватне) 7720 грн. 00 коп. як відшкодування витрат на поховання та 72000 грн. 00 коп. заподіяної моральної шкоди, стягнути солідарно з відповідачів ТОВ «КАТАРЕС» та ОСОБА_6 на його користь 128000 грн. 00 коп. заподіяної йому моральної шкоди та клопотання про визнання та залучення його в якості цивільного позивача у даному кримінальному провадженні.

Потерпілий ОСОБА_4 просив визнати та залучити його цивільним позивачем, а АТ «СГ «ТАС» (приватне), ТОВ «КАТАРЕС» в особі директора ОСОБА_10 , обвинуваченого ОСОБА_6 просив визнати та залучити цивільними відповідачами у даному кримінальному провадженні.

У судовому засіданні потерпілий та його представник просили прийняти вказаний цивільний позов до розгляду, визнати потерпілого цивільним позивачем у справі, а обвинуваченого, цивільним відповідачем у справі.

Вислухавши думку прокурора, яка не заперечила проти вказаного клопотання, обвинуваченого та його захисників, які при прийняті судом до розгляду цивільного позову, визнання потерпілого ОСОБА_4 цивільним позивачем, АТ «СГ «ТАС» (приватне), ТОВ «КАТАРЕС» в особі директора ОСОБА_10 , обвинуваченого ОСОБА_6 цивільними відповідачами, дослідивши матеріали цивільного позову, суд дійшов таких висновків.

Форма і зміст позовної заяви відповідає вимогам встановленим до позовів, які пред`являються в порядку цивільного судочинства.

Відповідно до п. 10 ст. 56 КПК України потерпілий має право протягом кримінального провадження на відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди в порядку, передбаченому законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 128 КПК України, особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

Відповідно до ст. 61 КПК України, цивільним позивачем у кримінальному провадженні є фізична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової та моральної шкоди а також юридична особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової шкоди, та яка в порядку, встановленому цим Кодексом, пред`явила цивільний позов.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст.62 КПК України, цивільним відповідачем у кримінальному провадженні може бути фізична або юридична особа, яка в силу закону несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану злочинними діями (бездіяльністю) підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння та до якої пред`явлено цивільний позов у порядку, встановленому цим Кодексом. Права та обов`язки цивільного відповідача виникають з моменту подання позовної заяви органу досудового розслідування або суду.

За таких обставин є підстави для прийняття цивільного позову до кримінального провадження, визнання цивільного позивача та цивільних відповідачів.

Керуючись ст.ст.61, 62, 128, 315 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду разом з кримінальним провадженням несеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021170000000758 по обвинуваченню ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.286КК України,цивільний позовпотерпілого ОСОБА_4 до АТ «СГ «ТАС» (приватне), Товариства з обмеженою відповідальністю «КАТАРЕС» в особі директора ОСОБА_10 , обвинуваченого ОСОБА_6 про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення (дорожньо-транспортної пригоди).

Визнати та залучити цивільним позивачем потерпілого ОСОБА_4 .

Визнати та залучити АТ «СГ «ТАС» (приватне), (юридична адреса: України, 03062, місто Київ, проспект Перемоги, 65, ЄДРПОУ 30115243), Товариства з обмеженою відповідальністю «КАТАРЕС» в особі директора ОСОБА_10 (юридична адреса: 39601, Полтавська область, м. Кременчук, вул. Чкалова, 2-а, оф. 22, ЄДРПОУ 37528523), обвинуваченого ОСОБА_6 цивільними відповідачами у вищевказаному кримінальному провадженні.

Копію позовної заяви з додатками вручити обвинуваченому ОСОБА_6 та направити цивільним відповідачам АТ «СГ «ТАС» (приватне), ТОВ «КАТАРЕС» в особі директора ОСОБА_10 в установленому процесуальному порядку.

Встановити цивільним відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право направити до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення28.09.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106624143
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Судовий реєстр по справі —545/30/22

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 01.12.2023

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 15.11.2022

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Гальченко О. О.

Ухвала від 28.09.2022

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

Ухвала від 28.09.2022

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

Ухвала від 18.02.2022

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

Ухвала від 06.01.2022

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні