Ухвала
від 06.10.2022 по справі 389/3522/21
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

06 жовтня 2022 року м. Кропивницький

справа № 389/3522/21

провадження № 22-ц/4809/1116/22

Кропивницький апеляційний суд у складі судді судової палати у цивільних справах Чельник О.І., розглянувши матеріали апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішення Знам`янського міськрайонного судуКіровоградської областівід 25 серпня 2022 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Пантазіївське» про визнання протиправними дій щодо земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

До Кропивницького апеляційного суду надійшла апеляційна скарга ОСОБА_1 на рішення Знам`янського міськрайонного судуКіровоградської областівід 25 серпня 2022 року.

Апеляційна скаргапідлягає залишеннюбез рухуз такихпідстав.

При вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження встановлено, що за подання апеляційної скарги не в повному обсязі сплачено судовий збір.

Згідно з п.3 ч.4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ст.3 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством, за подання до суду апеляційної і касаційної скарг на судові рішення.

Згідно зч.1ст.4Закону України«Про судовийзбір» судовийзбір справляєтьсяу відповідномурозмірі відпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб,встановленого закономна 1січня календарногороку,в якомувідповідна заяваабо скаргаподається досуду,-у відсотковомуспіввідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п.п.6 п.1 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» ставка судового збору за подання апеляційної скарги на рішення суду встановлена в розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви.

Тобто, при подачі апеляційної скарги на рішення суду необхідно було сплатити судовий збір у розмірі 1362 грн (908 грн х 150% = 1362 грн).

Оскільки вже сплачено 992 грн 40 коп, тому необхідно доплатити ще 369 грн 60 коп (1362 грн 992 грн 40 коп = 369 грн 60 коп).

Документи, що підтверджують сплату судового збору подаються до Кропивницького апеляційного суду в оригіналі.

Крім того, як убачається з матеріалів справи ОСОБА_1 направив апеляційну скаргу електронною поштою.

Відповідно до частини першоїстатті 356 ЦПК Україниапеляційна скарга подається у письмовій формі.

Відповідно до частин першої, четвертоїстатті 14 ЦПК Україниу судах функціонує Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система. Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система відповідно до закону забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Особи, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, можуть подати процесуальні, інші документи, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з використанням власного електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно доЗакону України «Про електронні довірчі послуги», якщо інше не передбачено цим Кодексом (частина восьмастатті 14 ЦПК України).

Згідно з підпунктом 15.1 пункту 15 частини першоїрозділу ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК Українидо визначення Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів), можливості вчинення передбачених цим Кодексом дій з використанням підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи такі дії вчиняються в такому порядку: подання, реєстрація, надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюються в паперовій формі.

Відповідно до пункту 15.1Перехідних положень ЦПК Українидо дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи подання, реєстрація, надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюються в паперовій формі.

Абзацом 2 частини восьмоїстатті 43 ЦПК Українивизначено, що якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Статтею 356 ЦПК Українипередбачено форму і зміст апеляційної скарги, зокрема, частинами 1 та 3 передбачено, що апеляційна скарга подається в письмовій формі та підписується особою, яка її подає, або представником такої особи.

Згідно із пунктом 2 частини четвертоїстатті 356 ЦПК Українидо апеляційної скарги додаються копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи.

Однак, у зв`язку із тим, що на момент звернення ОСОБА_1 з апеляційною скаргою Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система не почала функціонування, апеляційна скарга повинна бути подана до апеляційного суду в оригіналі та паперовій формі.

Крім того, згідно зістаттею 361ЦПК Україниразомз ухвалоюпро відкриттяапеляційного провадженнясуд апеляційноїінстанції надсилаєкопії апеляційноїскарги тадоданих донеї матеріалів учасникам справи.

Отже, враховуючи те, що у разі відкриття апеляційного провадження копія апеляційної скарги з додатками має бути направлена поштою учасникам справи,тому апелянту необхідно надати апеляційну скаргу у паперовому вигляді, скріплену власноручним підписом або підписом представника; надати копії цієї скарги відповідно до кількості учасників справи.

Чинним ЦПКУкраїни детальнорегламентовано вимогидо формита змістуапеляційної скарги. Апеляційна скарга обов`язково повинна містити всі передбачені статтею 356 ЦПК України реквізити.

Відповідно доп.3ч.2ст.356ЦПК Українив апеляційнійскарзі маютьбути зазначені повненайменування (дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)інших учасниківсправи,їх місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб).

Проте, в поданій апеляційній скарзі зазначено не повне найменування відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю «Пантазіївське». Крім того, відповідач помилково зазначений як «представник заявника».

Усунення зазначенихнедоліків можливешляхом складанняналежно оформленоїапеляційної скаргиу новійредакції іззазначенням усіхпередбачених статтею356ЦПК Україниреквізитів,з їїкопіями відповіднодо кількостіучасників справи

Відповідно дост.185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху із зазначенням недоліків позовної заяви, способом і строком їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.185,357 ЦПК України

УХВАЛИВ :

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Знам`янського міськрайонного судуКіровоградської областівід 25 серпня 2022 року залишити без руху.

Запропонувати протягом десяти днів здня отриманнякопії цієїухвали усунутивиявлені недоліки, надавши до суду апеляційної інстанціїналежним чином оформлену апеляційну скаргу уписьмовому вигляді, яка відповідає вимогамст.356 ЦПК України,зїї копіямивідповідно докількості учасників справи.

Запропонувати протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали надати документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, а саме оригінал квитанції на суму 369грн 60коп сплачену за такими реквізитами:

Отримувач коштів: ГУК у Кіров.обл/тг м.Кропивн/22030101

Код отримувача (код ЄДРПОУ): 37918230

Банк отримувача: Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача (МФО): 899998

Рахунок отримувача: UA978999980313101206080011559

Код класифікації доходів бюджету: 22030101

Призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача),на рішення від
(Дата оскаржуваного рішення)по справі
(Номер справи),Кропивницький апеляційний суд(назва суду, де розглядається справа)

В разі невиконання зазначених вимог в установлений строк, апеляційна скарга буде визнана неподаною та повернута заявнику.

Суддя Кропивницького

апеляційного суду О.І.Чельник

Дата ухвалення рішення06.10.2022
Оприлюднено11.10.2022
Номер документу106644417
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправними дій щодо земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —389/3522/21

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Стрільчук Віктор Андрійович

Постанова від 29.11.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Постанова від 29.11.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 06.10.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Рішення від 24.08.2022

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні