Ухвала
від 06.10.2022 по справі 588/969/22
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/969/22

провадження № 2/588/332/22

Номер рядка звіту 67

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження

06 жовтня 2022 року м. Тростянець

Суддя Тростянецького районного суду Сумської області Огієнко О.О., розглянувши матеріали позову ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (адреса реєстрації: АДРЕСА_2 , адреса фактичного проживання: АДРЕСА_3 ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей Тростянецької міської ради (адреса: вул. Благовіщенська, буд. 3, м. Тростянець, Сумська область, 42600), Служба у справах дітей Чернівецької міської ради (адреса: площа Центральна, буд. 9, м. Чернівці, Чернівецька область, 58002), про визначення місця проживання дітей із батьком,

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 у вересні 2022 року звернувся до суду з указаним позовом, у якому просить суд:

1) визначити проживання малолітніх ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , разом із батьком ОСОБА_1 , за його місцем проживання;

2)встановити ОСОБА_2 для участі у вихованні та спілкуванні з малолітніми дітьми ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , такі способи участі:

- побачення 4 рази на місяць у вихідні дні: субота, неділя з 12 години до 17 години без присутності батька;

- побачення у осінні, зимові, весняні канікули 3 календарні дні та у літні канікули із 1 червня по 15 липня року, у тому числі з можливістю відвідування місця проживання матері;

-безперешкодне спілкуванняпо мобільномутелефону,у томучислі черезмобільні додатки,які забезпечуютьвідеозв`язок,у томучислі ізвикористанням мобільноготелефону батька,але увільний віднавчання тасну час;

- безперешкодні побачення у день народження дітей: 12 та 17 вересня за місцем проживання батька.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України, підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Тростянецькомурайонному судуСумської областіпідстави для її повернення, відмови у відкритті провадження, залишення без руху відсутні.

Враховуючи категорію та складність справи, обраний позивачем спосіб захисту, а також обсяг та характер доказів у справі, відповідно до ч. 3ст. 274 ЦПК Українисправа підлягаєрозгляду заправилами загальногопозовного провадження.

Керуючись статтями 175, 177, 178, 190 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей Тростянецької міської ради, Служба у справах дітей Чернівецької міської ради, про визначення місця проживання дітей із батьком.

Справа буде розглядатись за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання, яке відбудеться у залі Тростянецького районного суду Сумської області (вул. Миру, 9, м. Тростянець, Сумська область) 01 листопада 2022 року о 09 год. 30хв.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви разом з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати відзив на позов протягом 15 днів із дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Копію заперечення та доданих до нього документів відповідач повинен також надіслати позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що у разі не надання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Надіслати третім особам копію позовної заяви разом із копіями доданих до неї документів та запропонувати подати свої пояснення щодо позову або відзиву протягом 15 днів із дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі чи відзиву, виклавши свої аргументи і міркування на підтримку позову або заперечення проти позову або відзиву. Копію пояснень та доданих до нього документів треті особи повинні також надіслати позивачу та відповідачу.

Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, а саме за такою веб-адресою сторінки - http://court.gov.ua/fair/sud1818.

Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Огієнко

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення06.10.2022
Оприлюднено11.10.2022
Номер документу106652246
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —588/969/22

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 25.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 06.10.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні