Ухвала
від 11.10.2022 по справі 12/059-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"11" жовтня 2022 р. м. Київ Справа №12/059-11

Суддя Грабець С.Ю., розглянувши заяву відкритого акціонерного товариства «Крушинський птахівничий комплекс»

про заміну стягувача, поновлення строку пред`явлення наказу до виконання та видачу дублікату наказу, в справі

за позовом відкритого акціонерного товариства «Крушинський птахівничий комплекс»

до державного підприємства Міністерства оборони України «Білоцерківський військовий торг»

про стягнення заборгованості у розмірі 90 857,40 грн.,

без виклику учасників справи

ВСТАНОВИЛА:

рішенням Господарського суду Київської області від 17.05.2011 року (далі рішення суду) позов відкритого акціонерного товариства «Крушинський птахівничий комплекс» до державного підприємства Міністерства оборони України «Білоцерківський військовий торг» про стягнення заборгованості у розмірі 90 857,40 грн. задоволено частково.

На виконання рішення суду Господарським судом Київської області було видано наказ.

04 жовтня 2022 року на адресу Господарського суду Київської області від представника відкритого акціонерного товариства «Крушинський птахівничий комплекс» надійшла заява про заміну стягувача, поновлення строку пред`явлення наказу до виконання та видачу дублікату наказу.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України, письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Як вбачається з матеріалів заяви, заявником не додано доказів, що підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії заяви і доданих до неї документів.

Згідно з положеннями постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Правил надання послуг поштового зв`язку" №270 від 05.03.2009 року, розрахунковим документом, що підтверджує факт надання послуг поштового зв`язку, є документ встановленої, відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Відповідно до п. 61 Правил надання поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №270 від 05.03.2009 року, у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Так, належним доказом надіслання копії заяви з доданими до неї документами учасникам процесу є опис вкладення відправленої поштової кореспонденції, засвідчений підписом працівника відділення поштового зв`язку та відбитком календарного штемпеля цього відділення, а також розрахунковий документ поштової установи.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи (ч. 1 ст. 73 Господарського процесуального кодексу України).

Відповідно до ч. 1 ст. 74 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Згідно з ч. 3 ст. 74 Господарського процесуального кодексу України, докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Судом встановлено, що відкритим акціонерним товариством «Крушинський птахівничий комплекс» до заяви про заміну стягувача, поновлення строку пред`явлення наказу до виконання та видачу дублікату наказу не долучені докази надсилання копії заяви іншим учасникам справи. Так, вищевказана заява повертається заявнику без розгляду.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч. 1 ст. 73, ч. 1, ч. 3 ст. 74, ч. 2, ч. 4 ст. 170 ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. повернути без розгляду заяву відкритому акціонерному товариству «Крушинський птахівничий комплекс» про заміну стягувача, поновлення строку пред`явлення наказу до виконання та видачу дублікату наказу;

2. повідомити учасників справи, що інформацію по цій справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ko.arbitr.gov.ua/sud5012;

3. направити копії ухвали учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили у порядку, встановленому ст. 235 Господарського процесуального кодексу України, та може бути оскаржена в порядку, встановленому ст. 255 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвалу підписано 11.10.2022 року.

Суддя С. Грабець

Дата ухвалення рішення11.10.2022
Оприлюднено12.10.2022
Номер документу106683581
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/059-11

Ухвала від 02.11.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Грабець С.Ю.

Ухвала від 02.11.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Грабець С.Ю.

Ухвала від 11.10.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Грабець С.Ю.

Рішення від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Дьоміна С.Ю.

Ухвала від 19.04.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Дьоміна С.Ю.

Ухвала від 25.03.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Дьоміна С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні